دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

جامعه /

نگاهی به تاریخچه غذای اصیل گیلانی میرزا قاسمی که توسط قاجاری ها کشف شد 

چهارشنبه، 23 آبان 1403
کد خبر: 418764
ساعد نیوز: میرزا محمد قاسم خان در سال1239 شمسی بعد از اتمام ماموریت سفارتی خود در سن پترزبورگ روسیه، به طبخ این نوع از خورشت در رشت همت گمارد که بعدها به نام او، یعنی «میرزا قاسمی» معروف و شناخته شد

به گزارش سرویس تاریخ ساعد نیوز، شمال ایران عزیزمن دارای غذاهای متنوعی است و گیلان در این رابطه از جایگاه ویژه ای برخوردار است. در این سرزمین کهن بیش از یکصدو هفتاد نوع غذای محلی وجود دارد که به همین جهت، پایتخت گردشگری غذای د کشور شناخته شده و و مرکز آن شهر رشت هم بعنوان شهر خلاق غذا و خوراک شناسی در بیستم آذر 1394(11 دسامبر 2015) در سازمان فرهنگی یونسکو ثبت گردیده است.

اما در بین خورشت های محلی و متنوعی که در مرزوبوم گیلان وجود دارد، بانی یکی از آن‌ها شناخته شده است. همان خورشتی که امروزه آن را به نام «میرزا قاسمی» می شناسیم .

میرزا محمد قاسم خان والی معروف به «میرزا قاسم خان» فرزند دوستعلی‌خان معیرالممالک نوه حسینعلی بیگ بسطامی، حاکم گیلان دوره ناصرالدین شاه قاجار بود. وی از آنجایی که ذوق آشپزی داشت و به بادمجان هم علاقه مند بود، برای نخستین بار به تهیه وابداع خورشت محلی «میرزا قاسمی» مبادرت ورزید و طبخ این غذای خوشمزه را از خود به یادگار گذاشت.

نامبرده در سال 1860میلادی (1239 شمسی) بعد از اتمام ماموریت سفارتی خود در سن پترزبورگ روسیه، به طبخ این نوع از خورشت در رشت همت گمارد که بعدها به نام او، یعنی «میرزا قاسمی» معروف و شناخته شد. او در واقع اولین پخت معجون محصولات فصلی از قبیل: بادمجان، گوجه و سیر را با تعدادی تخم مرغ بعمل آورد و این غذا به نامش رواج یافت.

به گواهی منابع موجود؛ میرزا قاسم خان خدمات عمرانی قابل توجه‌ای هم در دوره حکومت خود داشته است. از ساخت سبزه میدان رشت گرفته تا توسعه راه ارتباطی رشت به منجیل که در خصوص جاده احداثی او گفته می شود؛ اگر خدمات عمرانیش در توسعه راه مالروی قزوین- رشت نبود؛ تا سده‌ها بعد وی، همچنان مردم ناچار بودند از جاده صعب العبور معروف به «شاه عباسی» که در زمان شاه عباس اول صفوی احداث شده، در دیلمان عبور نمایند.

میرزا قاسم خان بعد از اتمام دوره حکومتش در گیلان، به پیشکاری دیار فارس در شیراز منصوب شد و چند سالی در این منصب بود. تا اینکه عاقبت در سال 1289 قمری (1251 شمسی) درگذشت.

برای مشاهده مطالب بیشتر از سرویس تاریخ ساعد نیوز کلیک کنید.

  برچسب ها: غذا قاجاریه

پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 02 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
ویدیو/ مهران مدیری به شیلا خداداد: همیشه به هوشمند چی میگفتی که درس بخونه؟
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
صفر تا صد چاپ فوری مقاله پزشکی و پرستاری
چاپ مقاله در ژورنال های معتبر+ گارانتی چاپ فوری