زمانی که درباره مسائل عاطفی دوران بارداری بحث می کنیم، هیچ چیز به شکل طبیعی خود اتفاق نمی افتد. برخی خانم ها بلافاصله پس از شنیدن خبر بارداری با جنین خود رابطه عاطفی برقرار می کنند، برخی هنگام تولد یا پس از تولد و گاهی اوقات، وقتی به طور واقعی نوزاد را در آغوش می گیرند، رابطه عاطفی با نوزاد خود برقرار می کنند. اگر می خواهید تکنیک های برقراری ارتباط با جنین در دوران بارداری را بدانید، این متن را مطالعه کنید.
برقراری رابطه عاطفی با نوزاد
اگر اولین تجربه بارداری خود را پشت سر می گذارید. فشارهای اولیه داخل رحم، تشخیص حرکات جنین را سخت تر می کند، پس این ارتباط دیرتر شکل می گیرد. اگر چندمین تجربه بارداری شما است شاید فکر کردن به جنبه های مثبت بارداری برای شما مشکل است و همین موضوع باعث می شود به طور ناخود آگاه برخی افکارها، برقراری رابطه عاطفی با نوزاد را به تعویق بیاندازید.ممکن است درمورد شما به سادگی و در زمان مناسب خود ارتباط با جنین در دوران بارداری شکل بگیرد. یا شاید همیشه به سختی بچه داری خود فکر می کنید و هراس اینکه به زودی مادر می شوید و باید با همه مشکلاتی که این دوران با خود به همراه دارد روبرو شوید، مانع از برقراری ارتباط مناسب با جنین شود. با گذشت زمان و نزدیک شدن به روز زایمان، حس ناراحتی و نگرانی نیز افزایش می یابد به همین دلیل باز هم ممکن است نتوانید رابطه عاطفی با جنین خود را احساس کنید. اما ما توصیه می کنیم که زمان را غنیمت بشمارید!در این قسمت با اشاره به چند نکته سعی می کنیم درمورد نحوه برقراری ارتباط با جنین در دوران بارداری به شما کمک کنیم.
- شکم خود را ماساژ دهید:از لحظه ای که متوجه شدید باردار هستید احتمالاً شروع به گذاشتن دست های خود روی شکم خود کرده اید. هنگامی که می توانید حرکت کودک خود را احساس کنید معمولاً از حدود هفته 17 یا بعد از آن می توانید هر زمان که او لگد یا تکان می دهد شکم خود را مالش دهید.
- موسیقی گوش دهید:یک مطالعه اخیر نشان داد که نوزادانی که در رحم مادر ملودی های ساده ای را گوش می دادند آن ها را پس از تولد به خاطر می آورند حتی اگر آن ها چندین ماه این ملودی ها را نشنیده باشند.
- آواز بخوانید و صحبت کنید:سعی کنید با خواندن یک کتاب قبل از خواب با صدای بلند کودک را با کلمات و داستان های زیبا آشنا کنید. البته کودک هنوز معنای کلمات را متوجه نمی شود اما ریتم و لحن صدای شما موجب آرامش او خواهد بود.
- یوگا یا مدیتیشن را امتحان کنید:در حالی که یوگا در بارداری اغلب بر روی مادر تمرکز می کند همچنین می تواند زمان بی وقفه ای را برای ارتباط با کودک شما ارائه دهد. انجام یوگا در دوران بارداری به آرامش هرچه بیشتر شما کمک می کند اما این موضوع را باید در نظر داشته باشید که درهنگام انجام تمرینات بهتر است استراحت کنید و مجدد انجام یوگا را شروع کنید.
- اتفاقات رخ داده دوران بارداری خود را یادداشت کنید:خاطرات شیرین یا خنده دار را ثبت کنید (مانند هوس های عجیب بارداری). زمانی که فرزند شما بزرگتر شد این خاطرات را برای او بخوانید و به او این اطمینان را بدهید که هر لحظه منتظر تولد او بوده اید و بودن او در زندگی شما و پدرش بسیار زیبا و دلنشین است.
فواید و مزایای حرف زدن پدر و مادر با جنین در رحم مادر
- با صحبت کردن با نوزادتان در دوران بارداری، شما به رشد عصبی و عاطفی او کمک می کنید و به علاوه این یک روش مهم برای ایجاد روابط جدید با او است و این فعالیت می تواند بسیار هیجان انگیز باشد چون کودکان اغلب با حرکت کردن، به صدا های خاصی واکنش نشان می دهند.
- شنیدن اولین حس رشد یافته در کودکان است و در هفته بیست و چهارم نوزادان می توانند بشنوند و صدای مادر در ارتعاشات استخوان هایش حرکت می کند و سپس نوزاد می تواند آن ها را در حالی که در رحم است احساس کند.
- اهمیت صحبت کردن با نوزادتان در دوران بارداری برای نوزادان مهم است که صدای مادرشان را بشنوند زیرا اشتیاق آن ها برای گوش دادن بیدار می کند. آن ها همچنین شروع به حرکت یا بازی با بدنشان می کنند، می چرخند و زانوهایشان را خم می کنند و به علاوه می توانند با آهنگ صدای مادرشان بپرند یا لگد بزنند.
- شنیدن صدای مادر می تواند استرس و اضطراب نوزادان را از بین ببرد و این امر به ویژه در آخرین مراحل بارداری صدق می کند.
- در هفته سی و ششم بارداری، نوزادان می توانند بین صدای مادر و صدا های دیگر تمایز قائل شوند و آن ها همچنین نسبت به صدا های بلند حساس ترند و به عنوان مثال، صدای در، موسیقی و صدا های خارج از رحم متوجهشان خواهد کرد.
- صدای پدرشان فرکانس بالایی ندارد، چون محرک خارجی است و با این حال، هنوز برای نوزادان مهم است که صدای پدرشان را بشنوند.
- کودکان در رحم معمولاً فعال تر و پذیرای تحریک در طول شب هستند و صحبت کردن با آن ها در شب کمک می کند احساس راحتی بیشتری بکنند و دوست داشته شوند. گوش دادن به صدای والدین یکی پس از دیگری به نوزادان کمک خواهد کرد تا آن ها را تشخیص دهند.