دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / پرورش گل و گیاه /

نحوه پرورش و نگهداری فلفل قلمی شیرین 

شنبه، 22 آذر 1399
یکی از فلفل های شیرین قلمی که باردهی بسیار بالایی داشته فلفل قلمی شیرین بوده که که در شرایط ایده آل باردهی آن به صورت خوشه ای می باشد .

بذر فلفل قلمی سبز شیرین

فرم فلفل قلمی سبز شیرین کاین، کشیده و رنگ آن سبز روشن و طعمش شیرین بوده و مناسب تازه خوری می باشد.

فلفل سبز کاین به رنگ سبز بوده ولی اگر بیش از اندازه بر روی بوته بماند به رنگ قرمز در می آید و ممکن است مزه ی آن تند شود، آبیاری به اندازه در حفظ طعم شیرین آن موثر است.

بذر فلفل قلمی سبز شیرین کاین به مدت ۷۵ تا ۸۰ روز بعد از کاشت شروع به باردهی می کند و تا قبل از شروع سرما، محصول دهی را ادامه می دهد، در فصل سرما نیز می توانید (اگر در گلدان کاشته اید) آن را به جای گرم تر منتقل کنید و در تمامی سال از برداشت محصول آن لذت ببرید.

بوته های این فلفل نسبتاً پربار بوده و بهتر است آن را در آفتاب کامل یا سایه ی جزئی کاشت، برای کاشت گلدانی باید دقت شود در محیطی قرار بگیرد که روزانه حداقل ۶ تا ۷ ساعت نور کافی داشته باشد. (پشت پنجره های نورگیر یا بالکن محفوظ از سرما)

بهتر است برای کاشت بذر از خاک های آماده استفاده کنید، پیت ماس یا کوکوپیت بهترین ترکیب برای کاشت و جوانه زنی بذر ها هستند.

بعد از جوانه زنی میتوانید نشاء ها را به زمین اصلی منتقل کنید.(ترکیب خاک باید غنی باشد برای مثال خاک برگ یا کودحیوانی + خاک باغچه)

روش کاشت بذر فلفل قلمی شیرین

کاشت بذر فلفل قلمی سبز شیرین بسیار ساده بوده و با رعایت تنها چند نکته میتوان نتیجه مطلوب را به دست آورد.

ابتدا بذر فلفل قلمی سبز شیرین را داخل آب ولرم بریزید تا به مدت چند ساعت خیس بخورند .( حداقل 3 تا 10 ساعت ) این عمل باعث شده تا پوست خارجی بذرها نرم و شکسته شود و جوانه زنی تسریع شود. بذرها به طور طبیعی بعد از ماندن داخل آب باید ته ظرف آب بروند.

بذر فلفل قلمی سبز شیرین را می توانید در گلدان یا سینی نشاء و یا حتی لیوان های یکبار مصرف نشاء کنید.

انتخاب خاک مناسب بخش مهمی از فرآیند کاشت بذر می باشد، برخی از خاک های باغ ها و باغچه برای کاشت بذر اصلاً مناسب نبوده و مانع رشد و جوانه زنی بذر ها می شود .

خاک های آماده در بسته بندی های متنوع انتخاب مناسب تری است و تلفات بذر نیز در این خاک ها به حداقل می رسد. (پیت ماس، ترکیب کوکوپیت و پرلیت، کمپوست و… ترکیب های ایده آلی برای کاشت اکثر بذرها می باشند.)

ظرف کشت خود را با خاک مورد نظر پر کنید.گودالی کوچک به عمق 0.5 تا 1 سانتی متر ایجاد کنید و بذر فلفل را داخل آن قرار دهید و سپس با خاک پر کنید.بذر فلفل قلمی شیرین برای جوانه زنی نیاز به محیطی گرم و مرطوب دارد، اگر قبل از فصل بهار یا اوایل بهار اقدام به کاشت بذر فلفل نموده اید باید بذرها را از سرما محفوظ نگه دارید.

ظرف کاشت را به محیطی گرم ببرید ( دمای حدوداً 30 درجه مناسب می باشد) و با اسپری خوب آبیاری کنید تا آب به بذر ها برسد و خاک کاملاً مرطوب شود.

تا قبل از جوانه زدن بذر فلفل قلمی سبز شیرین نباید اجازه دهید سطح خاک خشک شود، اگر ظرف کاشت را در مقابل آفتاب مستقیم قرار داده اید مشکلی نیست ولی باید بیشتر مراقب بود تا خاک رطوبتش را از دست ندهد، چون بذر در عمق کمی کاشته شده به سرعت ممکن است در مقابل آفتاب خشک شود و جوانه بمیرد.

هنگامی که نشاء فلفل حداقل چهار برگه شد زمان انتقال فرا رسیده است، برای کاشت در گلدان می توانید هر گیاه را در گلدان سایز حداقل 10 بکارید (قطر 10 سانتی متر) یا اینکه در گلدان بزرگ تر چند بذر با فاصله ی 5 تا 10 سانتی متر بکارید.

خاک و بستر کاشت باید غنی باشد، برای کاشت در باغچه میتوانید به خاک مقداری کودحیوانی پوسیده یا خاک برگ مخلوط کنید.

برای کاشت بذر فلفل قلمی سبز شیرین در گلدان نیز می توانید از ترکیب خاک برگ و کود حیوانی و خاک باغچه استفاده کنید، البته اگر می خواهید گلدان را در منزل نگه دارید بهتر است برای دوری از آفات و بیماری های خاک باغچه و کود حیوانی ، از خاک های آماده همانند کمپوست استفاده کنید.

داخل گلدان گودالهای کوچک ایجاد کنید، اکنون نشاء را از جای خود به همراه خاک اطراف ریشه بردارید و در حفره ای که در گلدان ایجاد کرده اید بکارید، بهتر است مقداری از ساقه نیز درون خاک برود.حال با دست خاک اطراف نشاء را فشار دهید.

گلدان را خوب آبیاری کنید و در محیطی پر نور و گرم (دمای 21 تا 30 درجه ) قرار دهید و منتظر رشد آن باشید.

اگر میخواهید گلدان را در منزل نگه داری کنید حتماً باید محیطی پرنور را برایش درنظر بگیرید، پشت پنجره ی جنوبی با حداقل 8 ساعت نور در روز ایده آل می باشد، اگر این شرایط را نمیتوانید فراهم کنید باید از نورهای کمکی (فلورسنت) استفاده کنید برای این کار باید چراغ فلورسنت را در فاصله ی 8 تا 10 سانتی متری گیاه قرار دهید. (معمولاً برای فلفل میتوانید در روز حدود 15 ساعت از این نور بهره ببرید).

آبیاری باید هر چند روز یک بار هنگامی که سطح خاک خشک شد انجام شود ، آبیاری بیش از حد باعث ریختن گلها و آسیب دیدن گیاه می شود.

گلهای فلفل به طور طبیعی در محیط بیرون از خانه گرده افشانی می شوند و به محصول تبدیل می شوند، ولی اگر گلدان ها را داخل منزل و پشت پنجره یا حتی داخل بالکن نگه داری نموده اید باید برای گرده افشانی دست به کار شوید.

برای گرده افشانی از یک قلم مو یا یک عدد گوش پاک کن میتوانید کمک بگیرید ، گوش پاک کن را به آرامی به گرده بساک گل نر مالش دهید و آن را به کلاله گل ماده منتقل کنید.

بعد از گرده افشانی گلها به مرور تبدیل به فلفل می شوند، اجازه دهید تا فلفل به حداکثر اندازه ی خود برسد و سپس با قیچی یا چاقو به آرامی آن را از بوته جدا کنید.

شرایط محیطی:

فلفل ها مانند گوجه فرنگی و بادمجان یک سبزی فصل گرم هستند و بسیار به سرما حساس می باشند، کلیه نیاز ها و احتایاجات آنها مانند گوجه فرنگی و بادمجان می باشد ولی خشکی را بهتر تحمل می کنند که منجر به تند شدن برخ ارقام آنها می شود.

زمان و نحوه کاشت:

بذر فلفل ابتدا در خزانه کشت می شود. عمق کاشت بذرها باید حدود نیم سانتی متر درنظر گرفته شود. خاک مناسب جهت جوانه زنی باید سبک باشد تا زهکشی به خوبی انجام شود. دمای مناسب 27 تا 32 درجه سانتی گراد می باشد که در این دما جوانه زنی در 7 تا 8 روز اتفاق می افتد.

در دماهای پایین درصد جوانه زنی کاهش می یابد.هنگامی که آب و هوا ثابت و خطر یخبندان گذرانده شد، که در این زمان نشا ها 7 تا 8 هفته رشد کردند و 12 تا 18 سانتی متر ارتفاع داشته باشند، فلفل ها را می توان در زمین اصلی کشت نمود.

برای کشت فلفل در سطح وسیع ابتدا بذر را در بسترهای کشت مخصوص کاشته و به اصطلاح خزانه می کنند و پس از رشد آن، نشای حاصله را به محل مورد نظر منتقل می کنند.

کاشت در گلدان:

برای کاشت در گلدان نیز میتوانید از ترکیب خاک برگ و کود حیوانی و خاک باغچه استفاده کنید، البته اگر می خواهید گلدان را در منزل نگه دارید بهتر است برای دوری از آفات و بیماری های خاک باغچه و کود حیوانی ، از خاک های آماده همانند کمپوست استفاده کنید.

داخل گلدان گودالهای کوچک ایجاد کنید، اکنون نشاء را از جای خود به همراه خاک اطراف ریشه بردارید و در حفره ای که در گلدان ایجاد کرده اید بکارید، بهتر است مقداری از ساقه نیز درون خاک برود. حال با دست خاک اطراف نشاء را فشار دهید.

گلدان را خوب آبیاری کنید و در محیطی پر نور و گرم (دمای ۲۱ تا ۳۰ درجه ) قرار دهید و منتظر رشد آن باشید.

کاشت در باغچه:

ابتدا بذر ها را داخل آب ولرم بریزید تا به مدت چند ساعت خیس بخورند .( حداقل ۳ تا ۱۰ ساعت ) این عمل باعث شده تا پوست خارجی بذرها نرم و شکسته شود و جوانه زنی تسریع شود.

بذرها به طور طبیعی بعد از این مدت باید ته ظرف بروند. بذر ها را میتوانید در گلدان یا سینی نشاء و یا حتی لیوان های یکبار مصرف نشا کنید.

انتخاب خاک مناسب بخش مهمی از فرآیند کاشت بذر می باشد، برخی از خاک های باغ ها و باغچه برای کاشت بذر اصلاً مناسب نبوده و مانع رشد و جوانه زنی بذر ها می شود .خاک های آماده در بسته بندی های متنوع انتخاب مناسب تری است و تلفات بذر نیز در این خاک ها به حداقل می رسد. (پیت ماس، ترکیب کوکوپیت و پرلیت، کمپوست و… ترکیب های ایده آلی برای کاشت اکثر بذرها می باشند.).

ظرف کشت خود را با خاک مورد نظر پر کنید. گودالی کوچک به عمق ۰٫۵ تا ۱ سانتی متر ایجاد کنید و بذر فلفل را داخل آن قرار دهید و سپس با خاک پر کنید.

برداشت:

شرایط کاشت و برداشت تقریبا برای تمام ارقام فلفل یکسان است اما بسته به رقم آن دوره رشدی آنها متفاوت است. رقم این گیاه بر روی تند و یا شیرین بودن آن موثر است. معمولا به فاصله دوماه پس از کاشت، گلدهی شروع می شود و یک ماه پس از گل آغازی، میوه بستن صورت می گیرد.


1 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 17 تیر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
(عکس) خرید های گران قیمت و لوکس جورجینا از یک برند خاص / چه شیک هم کادو پیچ کردن برا بانو جورجینا
حضور حامد آهنگی مجری خوش خنده در جشن آبِ مدرسه پسرش آراد+ویدیو/ به حق چیزای ندیده زمان ما این چیزا نبود!
ترجمه تخصصی کتاب
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
تبدیل پایان نامه به مقاله و کتاب
ویراستاری تخصصی مقاله
کیک سه طبقه با تاج پادشاهی و عینک هشت ضلعی، سلیقه جذاب محسن ابراهیم زاده برای کیک تولد لاکچری و مشکی رنگش+عکس/ مامان و خواهر باکلاسش مهمانهای ویژه مراسم😍
(ویدئو) آواز تلخ و جانسوز مهدی یغمایی بر مزار برادرش
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی