پرورش گیاه تره
تره، کوچکترین گونه از خانواده پیازچه بوده و یکی از پرمصرف ترین و پرطرفدارترین سبزی ها در بین خانواده های ایرانی می باشد که در تهیه انواع غذاها مورد استفاده قرار می گیرد.
تره از نظر خواص درمانی شبیه پیاز و سیر است ولی طعم و بوی ملایم تری دارد.
از جمله فواید تره می توان به درمان یبوست، کمک به کاهش وزن، شفاف کردن پوست صورت و رفع ناراحتی های دستگاه گوارش اشاره کرد.
تره با نام علمی “Allium schoenoporasum” یکی از سبزیهای پر طرفدار در خانواده های ایرانی می باشد از این سبزی خوشمزه و پرکاربرد در تهیه قورمه سبزی، کوکو سبزی ،سوپ و انواع آش استفاده می شود .
• این گیاه از جمله گیاهانی است که به آسانی پرورش پیدا می کند. در واقع اگر شما به تازگی قصد پرورش سبزیجات را دارید این گیاه انتخاب مناسبی است.
• پرورش این گیاه به شما برای شروع اعتماد به نفس می دهد و شما می توانید پرورش سبزیجات را ادامه دهید.
• تره گیاهی است سه ساله که در ابتدا دارای برگهای بسیار ظریف و ترد و بعداز چندین بار چین برگهایش پهن و ضخیم میشود تکثیر تره از طریق بذر بوده که در اوایل بهار یا اوایل پاییز کشت میشود.
• تمامی قسمت های تره خوراکی است که شامل پیازچه، برگ ها و گل های گیاه می باشد. این گیاه سال های بسیار زیادی است که پرورش داده می شود و به علت داشتن املاح و مواد معدنی بسیار از گیاهان مقوی می باشد. تره به علت داشتن مقادیر بالای ویتامین C برای درمان اسکربوت بسیار مفید است و مانع از رقیق شدن خون می شود.
روش کاشت بذر تره در باغ و باغچه
قبل از کاشت ابتدا زمین را شخم زده و سپس خاک باغچه را به عمق 5 الی 7 سانتی متر با کودبرگ و کود دامی کهنه ترکیب کرده و زمین را صاف کنید. بذرها را روی بستر آماده شده بپاشید (دقت کنید بذرها به صورت فشرده در کنار هم قرار نگیرند). روی بذرها را با خاکی به عمق نیم سانت بپوشانید. سپس به آرامی و ترجیحا از طریق آبپاش زمین را آبیاری نمایید. حدود 5 الی 10 روز طول می کشد تا بذرها سبز شوند.
نیازهای گیاه:
خاک:
خاک های رسی شنی برای کاشت بذر تره بسیار مناسب هستند. قبل از کاشت تره باید خاک را با کودهای ازت و فسفره غنی کرد.
برای تقویت خاک، به آن کود ریز مغذی و یا حیوانی اضافه کنید. تره در خاک مرطوب، غنی، دارای زهکشی خوب یا در کمپوست خوب پوسیده شده رشد بهتری خواهد داشت.
نور:
این سبزی برای رشد کردن به نور کامل خورشید نیاز دارد و در مکان های نیم سایه به خوبی رشد نمی کند.
دما:
گرمای زیاد موجب از دست رفتن سبزی می شود. بنابراین تره را در فصل مناسب کاشت که بهار و پاییز است بکارید. به صورت کلی این گیاه هوای خنک را بیشتر می پسندد.
آبیاری:
این گیاه به خشکی خاک حساس است. تره برای رشد کردن به آب فراوان نیاز دارد.
نگهداری و مراقبت های لازم از سبزی تره
- بذرهای سالم تره را خریداری کنید تا به نتیجه دلخواه برسید. در صورتی که بذر قدیمی در منزل دارید، چند عدد از آن ها را درون پارچه مرطوبی گذاشته و نگهداری کنید اگر جوانه زد به این معناست که بذرها سالم هستند. در غیر این صورت حتما بذر تازه خریداری کنید.
- خاک را قبل از این که اقدام به کاشت تره کنید، شخم زده و به وسیله کود غنی کنید. برای اینکه برگهای تره بزرگ و ضخیم تر شود باید سرشاخه های گیاه را به صورت مداوم قطع کنید تا به این هدف برسید.
- زمین را به آرامی آبیاری کنید تا بذرهای تره جا به جا نشوند.
- برای این که از آفت های مربوط به سبزی تره جلوگیری کنید، گیاه را با آفت کش های بدون ضرر و خانگی سم پاشی کنید.