پرورش گل جاوید
نام فارسی اصیل : گل جاوید
نام رایج فارسی : گل جاوید
نوع : یکساله علفی
خانواده : Asteraceae
گل جاوید (کاغذی) گیاهی چند ساله و گاهی یکساله و بسیار زیبا میباشد بومی استرالیا بوده ولی امروزه دراکثر کشورها دیده میشود. زیستگاههای این گل میتواند حاشیه یک جنگل انبوه ، بیابان، دامنه کوه و یا صخره های ساحلی باشد. این گل قابلیت کاشت آسان در فضاهای آپارتمانی دارد.
در سبدهای گل خشک از این گل به وفور استفاده میشود. این گیاه ارتفاعی بین ۵۰ تا ۱۰۰ سانتی متر دارد و گستردگی بین ۱۰ تا ۵۰ سانتی متر و حدود ۱ تا ۲ سال زمان نیاز دارد تا به رشد نهائی خود برسد.
این گیاه از مجموعه ای از برگچه های تغییر شکل یافته و شبیه به کاه موسوم به براکته به وجود آمده است که بر این اساس به آن گل کاه نیز می گویند. گلها در انواع رنگ های زرد، سفید، قرمز، صورتی، نارنجی دیده می شوند. دوره گلدهی این گیاه از اواخر بهار تا اوائل پاییز می باشد.
معرفی
Straw flowers را با نام دیگر erverlasting flowers نیز می شناسند که به معنای گل ابدی یا جاوید است که به دلیل توان بالای تحمل خشکی این نام را گرفته است.
این گیاه از اواخر بهار تا اوایل پاییز گل می دهد.گل های آن از بهترین گل های خشک محسوب می شود و در تهیه سبد های گل از آن استفاده می شود.
برگ:
طول برگ ها ۵/۱-۱۰ سانتی متر و عرض آنها ۵/۰-۲ سانتیمتر است که با کرک پوشیده شده اند.
گل :
گل ها انفرادی و در انتهای ساقه ایجاد می شوند.قطر گل ها۳-۸ سانتی متر می باشد.
شرایط نگهداری و پرورش گل جاوید :
نور مناسب پرورش گل جاوید :
گیاه گل جاوید آفتاب پسند بوده و به مکانی دارای ۶-۸ ساعت نور مستقیم آفتاب نیاز دارد.
آبیاری گل جاوید :
اگرچه این گیاه به خاک خشک نیاز دارد اما خشکی زیاد را هم نمی تواند تحمل کند.زمانی که گل های جوان را به فضای آزاد منتقل می کنند باید تمام ریشه را در خاک قرار دهند در غیراین صورت گیاه به درستی رشد نمی کند و حتی ممکن است بمیرد.بنابراین شما می توانید گیاه خود را یک بار در هفته آبیاری کنید.
خاک مناسب گل جاوید :
خاک مناسب برای این گیاه خاک لومی، حاصلخیز ، خوب زهکشی شده و مرطوب میباشد.
کوددهی گل جاوید :
گل جاوید خاک هایی که از نظر مواد غذایی فقیر هستند به خوبی تحمل می کند.اما شما می توانید ماهی یک بار کود ۱۰-۱۰-۱۰ را در پایه گیاه بریزید تا گیاه تغذیه شود و برای گلدهی بیشتر از کودهای پتاس بالا استفاده نمایید.
آفات و مشکلات گل جاوید :
- این گیاه مستعد ابتلا به کپک و سایر بیماری ها می باشد.آفاتی مانند کنه،شته و شپشک می توانند این گیاه را تحت تاثیر قرار دهند.برای جلوگیری از کپک زدن نباید زیاد به گیاه آب بدهید.
- همچنین می توانید برای کنترل آفات و قارچ ها از قارچ کش های آلی و آفت کش ها استفاده نمایید.
- همچنین ممکن است تحت حمله حشرات قرار بگیرد که می توان از مواد دافع حشرات آلی و یا شیمیایی استفاده نمود
- همچنین ویروس زردی مینا می تواند گیاه را تحت تاثیر قرار دهد.
- این بیماری بیشتر در مناطق دارای آلودگی زنجرک که در آن حشرات به عنوان یک ناقل عمل می کنند دیده می شود.گیاهان تحت تاثیر این بیماری برگ هایشان زرد و رشدشان ناقص می شود.
تکثیر گل جاوید :
گل جاوید هم از طریق بذر و هم از طریق قلمه چوب نرم قابل تکثیر است.
گلدهی:
دوره گلدهی به نسبت طولانی است و از بهار تا مهر ماه گل می دهد.