دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / حوزه روانشناسی /

نحوه رفتار با همسر خودشیفته و از خود راضی 

پنجشنبه، 08 اردیبهشت 1401
همسران خودشیفته افرادی خودخواه و خودپسند هستند که فقط به خودشان اهمیت می دهند و به دنبال جلب توجه هستند و ارتباط با این افراد کار آسانی نیست. ما در این مطلب نحوه رفتار با همسر خود شیفته را بررسی می کنیم.

احتمالا همه ما یک نفر را می شناسیم که خودر را خیلی قبول دارد و دیگران را دست پایین فرض میکند و حقی برای اطرافیان خود قائل نیست. چنین شخصی به نظر آدم وحشتناک و غیرقابل تحملی میرسد.​زندگی کردن با یه شخص خودشیفته میتواند به شدت ناامید کننده باشد.اختلال شخصیت خودشیفته، یکی از انواع اختلالات شخصیت است.میتوان گفت همه انسان ها درصدی خودشیفته هستند، اما آنچه از آن به عنوان اختلال شخصیتی خودشیفتگی نام می برند، به مواردی گفته می شود که درصد خودشیفتگی بیش از حد معمول باشد.

نشانه های خود شیفته بودن همسر

هر رابطه خوبی حاصل احترام متقابل است اگر یک نفر بیشترین فشار را تحمل کند ، جایی از کار اشتباه است . شما در آنجا نیستید که همه ی کارها را برای همسرتان انجام دهید و نباید از آن ها انتظار داشته باشید که آنها نیز همین کار را انجام دهند.اگر نگران هستید که مبادا همسرتان خودشیفته است نشانه های عنوان شده در این بخش به شما کمک خواهد کرد که متوجه این حقیقت شوید و بدانید که آیا با یک فرد خودشیفته ازدواج کرده اید یا نه.

  1. دروغگوهای همیشگی هستند:کسی نمی تواند به گفتن دروغهای بزرگ عادت کند ، مگر اینکه در گفتن دروغهای کوچک ماهر باشد . همسران خودشیفته دروغ های کوچک می گویند مثل اینکه چیز خاصی نیست ، اگرچه آنها قدرت اعتماد شما به خودشان را شدیدا تحت تاثیر قرار می دهند.
  2. سعی میکند تقصیر را گردن شما بیاندازد:یک همسر خود شیفته کسی است که برای رسیدن به راه خود برنامه ریزی می کند و سپس همه آن چیزی که می تواند انجام می دهد تا این طور به نظر برسد ، که شما ایده این کار را طرح کرده بودید. آن ها از زبان فریبنده استفاده می کنند و سعی می کند با استفاده از الفاظ فریبنده این فکر را به شما القا کند که از اول فکر شما بوده است.
  3. گناهکار کردن طرف مقابل کارشان است:به جای این که به خودشیفتگی خود اعتراف کنند، اغلب سعی می کنند شما احساس بدی داشته باشید . به دلیل ناتوانی شما در نشان دادن تاثیرات منفی رفتار آنها بر روی شما ، آنها به شما حقه می زنند و یاد آوری می کنند که از شما بهتر هستند.
  4. شنوندگان ضعیفی هستند:صحبت کردن با یک فرد خودشیفته می تواند مانند صحبت کردن با دیوار آجری باشد. آن ها به ندرت نشانه های کنجکاوی یا توجه کردن دارند . در ضمن ، آن ها سر شما را با صحبت کردن گرم می کنند و انتظار دارند شما به طور کامل به آن چه آن ها می گویند گوش دهید.
  5. در رابطه زناشویی خوشیفته اند:رابطه جنسی با یک همسر خود شیفته احساس ناراحتی یک طرفه را دارد. آن ها سعی در برطرف کردن نیاز های شما ندارند . در عوض ، تنها بر بدن خودشان و این که چگونه می توانند راضی شوند، تمرکز می کنند.
  6. احساسات شما را دست کم می گیرند:اگر شما در کنار همسری خودشیفته ناراحت هستید ، آن ها این را به عنوان یک فرصت عالی برای کاهش احساسات و اعتماد به نفس شما می بینند . احساساتی که شما به طور واقعی دارید ، به عنوان غیر مهم و خودخواهانه در نظر گرفته می شوند.
  7. به خوشحال کردن شما توجه نمی کنند:اگر احساس افسردگی دارید و به دنبال یکی هستید که شما را از این وضعیت خارج کند، از یک همسر خودشیفته برای کمک به خودتان انتظار نداشته باشید . آن ها بیش از پیش گرفتار مشکلات خودشان هستند به نحوی که فقط شما را به عنوان یک راه برای رسیدن به آن ها در نظر می گیرند.
  8. هرگز در عذرخواهی کردن پیش قدم نیستند:حتی اگر اقدامات شریک خودشیفته موجب دعوا شود ، هرگز اولین کسی نیست که معذرت خواهی می کند . در عوض ، آن ها سعی می کنند شما را پایین بکشانند و عملا از شما می خواهند که برای بخشیده شدن التماس کنید.
  9. چیزهای عجیب و غریب را کنترل می کنند:همسران خودشیفته خیلی سرگرم رسیدن به هدف خود هستند طوری که اصلا ایده های دیگر را قبول نمی کنند. باید سعی کنید پیشنهاد یا ورودی خود را ارائه دهید ، آن ها سریعا آن را خاموش می کنند .
  10. باعث شک و تردید می شوند:اگر اعتماد به نفس شما به هر شکلی شکننده باشد ، همسران خودشیفته از هر راهی برای شکننده کردن آن استفاده می کند. آن ها سعی می کنند ضعف های شما را بزرگ تر نشان دهند در حالی مشکلات خودشان را کوچکتر می کنند.
  11. تدافعی هستند:همسران خودشیفته نمی توانند هر گونه انتقاد اندک یا درک شده را تحمل کنند ، آن ها هم چنین همه کار شما را به عنوان یک حمله به صداقت و شخصیت خود می دانند.
  12. محبت شما را بی اعتبار می کنند:شما ممکن است که عشق خود را به کسی نشان دهید و بگویید . با این حال ، آن ها ممکن است به قدری مجذوب خود باشند که واقعا باور نکنند که این احساسات واقعی هستید . آن ها می خواهند شما را حتی بیشتر از آنچه که قبلا انجام می دادید دوست داشته باشند ، حتی اگر تا آن جا که ممکن است ثابت شده باشید.
  13. مصالحه را نمی پذیرند:فداکاری ها در یک رابطه بسیار مهم هستند، همسران خودشیفته هر گونه مصالحه را به عنوان نشانه ای از ضعف می بینند و تا زمانی که راه خود را پیدا نکنند ، عقب نشینی نمی کنند.
  14. احترام مرز ها را نگه نمی دارند: فقط به دلیل این که شما در رابطه هستید ، به این معنی نیست که شما مستقل نیستید . همسران خودشیفته بهترین کارشان را می کنند تا رفتار شما را کنترل کنند.

عواقب خودشیفتگی در روابط

هنگامی که با شخصیتی خودشیفتگی در ارتباط هستید، احتمال دارد که رابطه شما در یک مارپیچ نزولی قرار داشته باشد. در اینجا چند روش وجود دارد که خودشیفتگی شریک زندگی تان می تواند رابطه را متلاشی کند:

  • عشق بدون قید و شرط وجود ندارد: همسر خودشیفته شما هرگز نمی تواند کاملاً شما را دوست داشته باشد. بیشتر خودشیفتگان برای دوست داشتن و پذیرش خودشان مشکل دارند.
  • قادر به درک نیازهای شما نیست: او خود را بیش از حد بر نیازهای خود متمرکز می کند و هرگز نمی تواند نیازهای شما در رابطه را درک کند.
  • هیچ کنترلی بر زندگی شما وجود ندارد: در حالی که با خودشیفتگی در ارتباط هستید، اما کنترل بسیاری از جوانب زندگی خود را ندارید. شریک زندگی شما بسیار متقاعد کننده شما را کنترل خواهد کرد و از طرف شما تصمیم گیری خواهد کرد.
  • حسادت شدید و از دست دادن زندگی اجتماعی: او خیلی زود حسادت می کند و ممکن است بی توجهی شما را به عنوان نشانه عدم علاقه بداند. همچنین ممکن است از دیگر روابط شما مانند روابط با دوستان، همکاران یا خانواده خود ناراحت شود و توجه، زمان و عشق صددرصد شما را بخواهد.
  • از دست دادن ارزش خود: همسر خودشیفته در روابط هرگز خوشحال نخواهد شد و مواقعی پیش خواهد آمد که شما احساس گناه و مسئولیت خواهید کرد. ممکن است فکر کنید که برای شریک زندگی خود به اندازه کافی خوب نیستید و دلیل عدم رضایت شریک زندگی شما به دلیل عدم موفقیت شماست. به زودی احساسات تان می تواند به سمت خودتان برگردد، جایی که شما خود را مسئول رفتار منفی شریک زندگی خود خواهید کرد.

نحوه برخورد با همسر خودشیفته

یکی از آسانترین راه ها برای شناسایی همسر خودشیفته، تحسین شدید خود است. افراد خودشیفته کسانی هستند که ظاهر خود را بسیار دوست دارند. آنها نه تنها خود را به بهترین وجه مورد ستایش قرار می دهند، بلکه انتظار دارند که همه افراد اطرافیان نیز چنین فکر کنند و باور کنند. اغلب خودشیفتگان کاملاً خودخواه، متکبر و حسود هستند. خودشیفتگی به عنوان یک اختلال روانی و شخصیتی طبقه بندی می شود. اما با همسر خود شیفته خود چگونه رفتار کنیم؟

1. تصمیم گیری برای ماندن با همسر خودشیفته

اولین چیزی که ممکن است در ازدواج با خودشیفته به شما کمک کند این است که تصدیق کنید همسر شما قصد تغییر رفتار خود را ندارد. اگر همچنان به رابطه خود ادامه می دهید زیرا فکر می کنید این اتفاق خواهد افتاد، می توانید خود را برای بسیاری از مشکلات آماده کنید. از آنجا که یکی از علائم NPD عزت نفس پایین و تلاش برای رد مسئولیت هرگونه اشتباه است، برای یک فرد خودشیفته آسان نیست که رفتار خود را تشخیص دهد و تغییر ایجاد کند.

این بدان معنا نیست که شما نمی توانید یا نباید با همسر خود ازدواج کنید، اما این می تواند به شما کمک کند تا درک کنید اگر می خواهید در ازدواج شما چیزهای دیگری نیز اهمیت پیدا کند. تنها رفتاری که فرد قادر به کنترل آن است رفتار خود شماست. برای بهبود روابط خود، اگر روی همسر خود حساب کنید، ممکن است به سرعت ناامید شوید. و گرچه به نظر نمی رسد منصفانه باشد که شما بیشترین تغییرات را انجام می دهید، اما اگر بخواهید هنگام ازدواج با یک فرد خودشیفته در بهبود رابطه خود کار کنید، بعضی اوقات این مورد لازم است. باز هم، این بدان معنا نیست که شما نمی توانید ازدواج خوبی داشته باشید. ممکن است متفاوت از انتظار شما باشد.

2. عوامل محرک فرد خود شیفته را بشناسید

هنگام برخورد با یک شوهر خودشیفته، یادگیری شناخت چیزهایی که به نظر می رسد باعث ایجاد ناامنی در آنها می شود نیز می تواند مفید باشد. از آنجا که خودشیفتگان به طور مخفیانه ناامن هستند ، این اغلب مواردی است که آنها را وادار به عمل در خشم یا سایر رفتارهای منفی می کند. همین که یاد بگیرید چگونه این محرک ها را بشناسید، می تواند به شما کمک کند تا از آنها اجتناب کنید یا از نظر ذهنی برای کشمکش های احتمالی پیش رو آماده باشید.

یکی از دلایل عمده ای که باعث می شود بسیاری از خودشیفته ها خشمگین شوند، اعتماد به نفس پایین است. از آنجا که افراد خودشیفته تمایل دارند که ناامنی های خود را پنهان کنند، وقتی کسی به موضوعی اشاره می کند که حس می کنند نمی دانند چه کاری انجام می دهند یا در مورد چه چیزی صحبت کنند، سخت کنار می آیند. وقتی این اتفاق می افتد، یک خودشیفته ممکن است با کوچک شمردن اطرافیان واکنش نشان دهد و سعی کند احساس بهتری نسبت به خود داشته باشد.

3. برای زندگی با فرد خودش شیفته عزت نفس بالا ببرید

خودشیفته ها با همدلی با دیگران رفتار نمی کنند و از آنجا که آنها خود را برتر از دیگران می دانند، تمایل دارند افراد دیگر را از پا درآورند و به آنها توهین کنند. آنها ممکن است درگیر سو استفاده عاطفی و آزار کلامی شوند. اینها همه دلایلی است که باعث می شود شما یاد بگیرید چگونه عزت نفس خود را بسازید، بدون اینکه به شوهرتان برای انجام این کار کمک کنید.

او ممکن است در ابتدای رابطه شما بسیار چاپلوس و جذاب باشد، اما به مرور زمان رنگهای واقعی او شروع به نشان دادن کردند. ممکن است در روابط شما مواقعی پیش بیاید که او حرفهایی برای ساختن شما بزند. اما این رفتار مانند یک غلتک است و ممکن است دریابید که دیری نمی گذرد که او سعی می کند احساس بدی نسبت به خودتان ایجاد کند. این یک چرخه تأسف آور است که در بسیاری از روابط خودشیفته وجود دارد.

اگر ترجیح می دهید با همسر خود بمانید، برای سلامت روان خود مهم است که یاد بگیرید چگونه با وجود رفتارهای او، عزت نفس سالم خود را حفظ کنید. برای تقویت اعتماد به نفس و کمک به احساس خوب بودن نمی توانید به همسر خود اعتماد کنید. از آنجا که خودشیفته ها تمایل دارند در سکوت با عزت نفس خودشان دست و پنجه نرم کنند، همسر شما ممکن است نتواند به شما کمک کند.

4. اعتماد به نفس همسر خود شیفته خود را بهبود دهید

اگرچه مسئولیت کمک به همسرتان در بالا بردن عزت نفس بر عهده شما نیست، اما ممکن است انجام این کار مفید باشد. این ممکن است به شما کمک کند به خود یادآوری کنید که به احتمال زیاد بخاطر کاری که شما انجام داده اید نسبت به شما منفی عمل نمی کند. احتمالش بیشتر است زیرا او صدمه دیده و ناامن است.اگر مواردی را مشاهده کردید که او به خوبی انجام می دهد یا مواردی را که درباره او قدردانی می کنید، ذکر این موارد برای او خوب است. این نه تنها به ایجاد عزت نفس او در لحظه کمک می کند، بلکه می تواند چیزهایی را که درباره او دوست دارید به شما یادآوری کند.

5. با شناخت خصوصیات همسر خود شیفته در رابطه خود مرزهای مشخصی تعیین کنید

تعیین مرزها در هر رابطه سالمی واجب است و در رابطه با همسر خودشیفته اهمیت آن حتی بیشتر می شود. شوهر شما به احتمال زیاد می خواهد همه چیز را در رابطه کنترل کند. برای شما مهم است که در مورد اینکه لازم است مرزهایی برای محافظت از سلامت روان شم تعیین شود، فکر کنید.

برخی از نمونه مرزهایی که ممکن است بخواهید تعیین کنید عبارتند از:

  • بدون اسم گذاشتن روی هم مکالمه کنید. به همسر خود بگویید که اگر قرار شما را با الفاظ نامناسب و اسم گذاشتن توهین آمیز مخاطب قرار دهد، از ادامه مکالمه با او منصرف می شوید.
  • با دوستان خود وقت بگذرانید. ممکن است همسرتان وقتی که با دوستانتان وقت می گذرانید خوشش نیاید. با این حال، انزوا می تواند نوعی سو استفاده عاطفی به وجود بیاورد و برای شما مهم است که یک سیستم پشتیبانی قوی در زندگی خود داشته باشید.
  • ممکن است دریابید که همسر شما دائماً کارهایی از قبیل میهمانی های خانوادگی یا رویدادهای فرزندانتان را پشت گوش می اندازد و سپس انتظار دارد که بهانه ای برای پوشاندن خطای او سر هم کنید. انجام ندادن این کار برای ابرای عذر و بهانه آوردن به او کمک نکنید.و اشکالی ندارد.

اینها فقط چند نمونه هستند. مهم است که هنگام تعیین مرزها، به آنچه برای شما مهم است و برای محافظت از سلامت روان شما مهم است، فکر کنید. همچنین مهم است که وقتی مرزها را تعیین می کنید، آنها را روشن کنید و همسرتان به آنها احترام بگذارد. ممکن است او سعی کند احساس گناه یا احساس گناه در شما ایجاد کند، اما مهم است که قوی بمانید و به مرزهای خود پایبند باشید، در غیر این صورت احترام گذاشتن به آنها را یاد نمی گیرد.

6. در ازدواج با فرد خود شیفته بهتر است یک سیستم پشتیبانی بسازید

مهم است که یک سیستم پشتیبانی خوب در اطراف خود داشته باشید. جدا شدن همسر از خانواده و دوستان می تواند برای یک فرد خودشیفته معمول باشد. شوهر شما ممکن است تمام توجه شما را بخواهد و اگر زمانی را با دیگران سپری کنید، حسادت کند. ممکن است دریابید که او دائماً از دوستان و خانواده شما انتقاد می کند تا تلاش کند شما وقت خود را با آنها نگذرانید.هنگامی که شما با یک سیستم پشتیبانی ارتباط برقرار نمی کنید، کنترل همسر شما بر زندگی شما آسان تر می شود. و تشخیص رفتارهای اشتباهی که او از شما نشان می دهد برای شما دشوارتر می شود. داشتن یک سیستم پشتیبانی مهم است حتی اگر فقط چند نفر باشند که در صورت نیاز می توانید به آنها مراجعه کنید.

7. اگر همسر خود شیفته دارید باید مشاوره بگیرید

اگر با یک فرد خودشیفته ازدواج کرده اید، ملاقات با یک درمانگر می تواند بسیار مفید باشد. اگر شما قربانی سواستفاده همسر خودشیفته شده اید ممکن است به سختی تشخیص دهید که رفتارهای نشان داده شده در ازدواج شما مسئله قابل قبولی نیست. یا ممکن است متوجه شوید که آیا این مسئله مشکلی است یا فقط از هیچ چیز معامله بزرگی انجام می دهید، همه چیز را تحت نظر بگیرید تا متوجه شوید که رفتار او مضر است.یک درمانگر می تواند به شما کمک کند از طریق سوالاتی که ممکن است داشته باشید کار کند، به شما کمک کند تا در تقویت عزت نفس و اعتماد به نفس خود کار کنید و راهکارهایی را برای تقویت ازدواج خود به شما بیاموزد.


2 پسندیدم 7 دیدگاه

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 09 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه ها
مهرناز
2 سال پیش

من 9 ماه با همچین فردی در حال عقد هستم،اول با چرب زبونی و هر چی تو بگی نظر منو جلب کرد بعد کم کم تحقیرم کرد و همش از ظاهرم ایراد میگرفت،درصورتی که من فوق لیسانس بودم و اون سیکل و از لحاظ زیبایی هم هیچ مشکلی ندارم اما چون ثروتمنده به خودش این اجازه رو میداد،الانم چند وقته مهریه رو حقوق مالیم رو میخوام و میخ ام جدا شم به نظرم روح و روانت و آرامشت از هر چیزی مهمتره.
پاسخ
بازدیدکننده
2 سال پیش

من که تو این ازدواج با این افراد نابود شدم توصیه میکنم به طرف این افراد نباید بروی چه برسد که ازدواج کنی
پاسخ
ه
2 سال پیش

شوهرم همیشه میگفت من خیلی سفیدتر از توعم عین زنا 😅 همیشه نگام کردنی میگم چرا چشات چپ میشه میگه نه چشام چپ نمیشه میگم چرا همیشه یه جاییو مستقیم نگا کردنی چشات خودبخود چپ میشه .انقد گفتم باورش شده 😁😁 دیگه خودشو جمع کرده .تو هم دست وپای شوهرتو تا درازتر نشده جمعش کن.
پاسخ
ه
2 سال پیش

شوهرت خودشیفته باشه تو هم خیلی ساده ای .اصلا به حرفاش اهمیت نده.من اوایل اصلا غذا پختن بلد نبودم شوهرم پیش همه میگفت ولی من اصلا اهمیت نمیدادم میگفتم من از اول درس خوندم مامانم اجازه آشپزی نمیداد بهم ناز نازی بارمون آورده مثل مادر تو نبوده که پنج صبح میفرستادتون صف نون.رانندگی میخواست بهم یاد بده همون اولین روز هرچی از دهنش در اومد برا تخریب شخصیتم گفت ولی من اهمیت ندادم گفتم اشکال از من نیست تو روانی هستی نتونستی یادم بدی میرم پیش یه آدم سالم تا یادم بده رفتم آموزش دیدم یاد گرفتم .
پاسخ
ه
2 سال پیش

وقتی از خودش تعریف کرد یه پوز خند بزنی همه اعتماد بنفسش میریزه .
پاسخ
بازدید کننده
2 سال پیش

با عرض پوزش ادامه مطلب من دوتا بچه دارم مجبورم تحمل کنم در دوران مجردی اعتمد به نفسم خیلی عالی بود ولی همین که با این اقا ازدواج کردم همه چیز تغییر کرد حتی اجازه یاد گرفتن رانندگی هم بهم نمیده مسخره میکنه میگه تو هیچ وقت نمیتونی رانندگی کنی به شدت خودشو دوست داره همیشه در هر اتفاقی که خلاف میلش باشد من رو مقصر میدونه شمارا به خدا در ازدواج بیشتر دقت کنید یه عمر مجرد ماندن بهتر ا ز عذاب کشیدن با یه مردبا شخصیت بیمار است
پاسخ
بازدید کننده
2 سال پیش

شوهر من به شدت خودشیفته است تمام خصوصیات ذکر شده متاسفانه دارد ولی من تا حالا از یکیشون به شدت رنج میکشم شوهرم اعتماد به نفس رو از من گرفته همیشه خودش رو بالا کشیده وسعی در پایین کشیدن من داشته ما دوتا بچه دارم مجنم
پاسخ
دیدگاه خود را ثبت نمایید
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
سابمیت مقاله چیست؟
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
گام به گام مراحل چاپ کتاب
تبدیل پایان نامه به مقاله !
مراحل سابمیت مقاله