دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / خانه داری /

نحوه نگهداری باقیمانده غذاهای مختلف 

شنبه، 21 اسفند 1400
بهترین روش برای نگهداری باقیمانده غذا چیست؟ آیا باید آن را در یخچال یا فریزر نگه داشت یا در فویل آلومینیومی پیچاند یا در یک کیسه زیپ لاک کاملا بسته؟ کدام روش از همه بهتر است. مطلب پیش روی به سوالات شما پاسخ می‌دهد پس ما را همراهی کنید.

یکی از سوالات رایج در خانه داری این است که مدت نگهداری باقیمانده غذا در یخچال چقدر است؟ آیا مدت زمان نگهداری از تمامی مواد غذایی در یخچال یکسان است؟ بهترین روش برای نگهداری باقیمانده مواد غذایی به چه صورت است؟ اگر شما هم نمیدانید که پس از مهمانی های چند نفره، باقیمانده غذا را چگونه نگهداری کنید، بهتر است تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. زیرا در ادامه قصد داریم شما را با بهترین روش و مدت زمان نگهداری باقیمانده مواد غذایی در یخچال بیشتر آشنا کنیم.

بهترین روش نگهداری باقیمانده

همیشه سعی کنید غذا را به همان میزان که مصرف می کنید، بپزید اما اگر مقداری غذا اضافه آمد، باقی مانده آن را در ظرف های دربسته و کوچک بریزید و در یخچال نگه دارید.سعی کنید برنج و خورش را جداگانه در یخچال نگه دارید زیرا زمان گرم کردن این دو با هم یکی نیست و برای شما مشکل ایجاد می کند و علاوه بر آن اگر آن ها را به صورت مخلوط نگه دارید، امکان دارد هنگام گرم کردن خمیر شود.همچنین یخچال را بیش از اندازه پر نکنید تا هوا به راحتی در آن جریان داشته باشد و مواد غذایی زودتر و راحت تر خنک شود. در ادامه روش های نگهداری مواد غذایی مختلف را بررسی می کنیم.

نگهداری باقیمانده نان ها

خوشبختانه نان های مختلف از جمله نان تست را می توانید داخل جعبه های نان نگهداری کنید. این جعبه ها هیچ منفذی برای هوا ندارند و نان داخل آن ها می تواند تا 5 الی 7 روز دوام بیاورد. البته تازگی نان بعد از 2 الی 3 روز از بین می رود. اگر این نان را داخل فریزر هم قرار دهید، مدت زمان سالم ماندن آن به شش ماه هم می رسد. به شرطی که از فویل های آلومینیومی بدون منفذ استفاده کنید.

نگهداری باقیمانده کیک

کیک هایی که از میوه های تازه تهیه شده اند، در دمای اتاق تازه تر باقی می مانند. می توانید مقداری از کیک باقی مانده را داخل کیسه پلاستیکی قرار دهید. در چنین حالتی این کیک ها 3 الی 4 روز دوام می آورند. البته قرار دادن کیک داخل یخچال باعث می شود که بعد از دو روز کیفیتش کاهش پیدا کند.

نگهداری باقیمانده پنیر

هر زمان که در پنیر را باز می کنید، بهتر است که دیگر پنیر باقیمانده را داخل کیسه پلاستیکی مخصوص خودش قرار دهید یا وارد یک ظرف در بسته جدید کنید. پنیرهای نرم با چنین مراقبتی، حدودا یک هفته دوام می آورند اما پنیرهای سفت 3 یا 4 هفته دوام خواهند آورد.

نگهداری باقیمانده مرغ

اگر می خواهید باقیمانده فراورده های گوشتی مثل گوشت مرغ را داخل یخچال نگهداری کنید، این ماده غذایی 3 الی 4 روز دوام می آورد. بهتر است که گوشت مرغ را از استخوان جدا کنید و هنگامی که هنوز حرارت دارد، آن را داخل یخچال قرار ندهید. فریزر هم مدت زمان سالم ماندن این ماده غذایی را افزایش می دهد.

نگهداری باقیمانده غذاهای دریایی

غذاهای دریایی به سرعت کیفیت خود را از دست می دهند بنابراین پیشنهاد می کنیم که آن ها را به مقدار کم درست کنید تا مجبور نشوید باقیمانده آن را داخل یخچال نگه دارید اما اگر مجبور به انجام این کار شدید، آن ها را داخل یک کیسه پلاستیکی قرار دهید اما بدانید که این غذاها داخل یخچال بیشتر از 3 الی 4 روز دوام نمی آورند.

نگهداری باقیمانده تخم مرغ پخته

بهترین راه برای ذخیره تخم مرغ پخته، نگهداری آن ها داخل ظرف های دربسته است. تخم مرغ پخته به راحتی بو را از مواد غذایی دیگر داخل یخچال به خود جذب می کند. بهتر است آن ها را داخل کیسه های پلاستیکی یا ظرف در بسته قرار دهید. اگر هنوز پوست تخم مرغ را برنداشته اید، می توانید آن را داخل آب سرد بگذارید و هر روز آب آن را عوض کنید.

نگهداری باقیمانده سس

فریزر برای نگه داشتن باقی مانده سس گزینه بسیار مناسبی است. بستگی دارد که می خواهید سس را در چند روز آینده چگونه استفاده کنید اما در هر صورت فریز کردن هم گزینه مناسبی محسوب می شود. کافی است که چند عدد قالب یخ داخل این سس ها بیندازید.

نگهداری باقیمانده سیب زمینی پخته له شده

سیب زمینی پخته له شده معمولاً بعد از گذشت یک روز، طعم خوبی ندارد اما اگر نمی خواهید دور بریزیدش، بهتر است که آن را داخل یک ظرف در بسته داخل یخچال قرار دهید و تا 3 الی 4 روز بعد هم می توانید از آن استفاده کنید.

نگهداری باقیمانده پاستا

بهترین راه برای ذخیره پاستا این است که اولا هیچ سسی روی آن نریخته باشید. مراقب باشید که پاستا خیلی زود خراب می شود. می توانید آن را به مدت سه روز داخل یخچال نگه دارید؛ به شرطی که آن را داخل ظرف دربسته قرار دهید.

نگهداری باقیمانده پیتزا

زمانی که صحبت از ذخیره پیتزا می شود، انتخاب زیادی ندارید. پیتزا را می توانید داخل فویل آلومینیومی محکم بپیچید. به شرطی که هیچ سسی روی آن وجود نداشته باشد. همچنین می توانید تکه های پیتزا را داخل یک ظرف دربسته نگه دارید که در این صورت 3 الی 4 روز سالم باقی می ماند.

نگهداری باقیمانده برنج پخته شده

برنج از جمله مواد غذایی است که باید بیشتر به آن دقت کنید. اگر برنج مدت زمان زیادی داخل دمای اتاق بماند، باکتری در عرض دو ساعت وارد می شود. پس بهتر است آن را داخل ظرف در بسته بریزید تا بتواند 3 یا 4 روز داخل یخچال دوام بیاورد.

نگهداری باقیمانده سبزیجات کبابی

سبزیجات کبابی را هم می توانید داخل ظرف در بسته به مدت سه تا چهار روز داخل یخچال نگه دارید. همه سوپ های سبزیجات هم همین گونه نگهداری می شوند.

نگهداری باقیمانده سالاد

بهتر است که باقی مانده سالاد را نگه ندارید زیرا سالاد خیلی زود اسیدی می شود و کاهو ها پژمرده می گردند اما اگر اصرار به انجام این کار دارید، حتما آن ها را داخل یک ظرف در بسته بدون هیچ منفذی قرار دهید.

نگهداری باقیمانده سوپ

سوپ ها همیشه روز بعد طعم بهتری پیدا می کنند. سوپ ها را می توانید به مدت 3 الی 4 روز داخل یخچال در یک ظرف در بسته قرار دهید یا آن ها را به مدت 4 الی 6 ماه فریز کنید. فقط کافی است که ظرف در بسته شما هیچ راه عبور هوایی نداشته باشد.

نگهداری باقیمانده سالاد تن ماهی

زمانی که قوطی تن ماهی را باز می کنید، باید مراقب باشید که آن را بیرون از یخچال نگه ندارید. سالاد تن ماهی را داخل یک ظرف در بسته قرار دهید تا بتواند به مدت 3 تا 4 روز داخل یخچال دوام بیاورد.

نکات مهم نگهداری باقیمانده غذاها

بسیاری از خانم ها به رغم اینکه در آشپزی مهارت کامل دارند اما نمی دانند که چطور باید باقیمانده مواد غذایی را نگهداری کنند تا هم طعم و هم خواص آن حفظ شود و هم به اقتصاد خانواده کمک کنند. با توجه به اهمیت این موضوع در حفظ سلامتی، تصمیم گرفتیم تا توجه شما را به چند راهکار مهم معطوف کنیم:

  1. غذای باقیمانده از سر سفره را با غذای دست نخورده داخل قابلمه مخلوط نکنید. اولین دلیل اینکه ممکن است میکروب هایی وارد بشقاب غذا شده باشد و با این کار شما آنها را به قابلمه نیز انتقال می دهید و دوم اینکه هنگام مصرف دوباره امکان دارد باز مقداری غذا اضافه بیاید که در این صورت باقیمانده اول مجددا گرم شده و باز باقی می ماند.
  2. باقیمانده غذاها را فقط یک بار دیگر می توان مصرف کرد. هرگز غذای اضافی را بیش از یک بار گرم نکنید.
  3. سس ها و دیگر مواد غذایی را باید کاملا گرم کرد تا تمام بخش های مرکزی آن نیز حرارت ببیند. بهتر است 75 درجه سانتی گراد گرما به خوراکی برسد.
  4. هرگز مواد غذایی را بدون محافظ محکم و بدون منفذ مانند کیسه های فریزر یا ظروف مخصوص نگهداری در فریزر نگذارید. حتی توصیه می شود در یخچال نیز غذاها را بدون سرپوش قرار ندهید.
  5. اگر می خواهید غذایی که خودتان طبخ کرده اید را در فریزر نگه دارید، حتما تاریخ پخت را روی آن بنویسید و غذا را طی دو ماه آینده مصرف کنید.
  6. باقیمانده غذاها را خیلی زود در ظرفی تمیز و سربسته بریزید و در یخچال بگذارید. اگر غذا گرم است بگذارید تا خنک شود اما توجه داشته باشید که بیرون ماندن غذا در هوای محیط نباید بیش از دو ساعت طول بکشد و این زمان در تابستان تا یک ساعت کاهش می یابد.
  7. توجه توجه! هرگز انجماد زدایی مواد غذایی نباید در هوای محیط صورت بگیرد. برای این کار یا قبل از مصرف خوراکی را در یخچال بگذارید و یا به کمک درجه یخ زدایی مایکرویو آن را به دمای محیط برسانید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 14 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
سابمیت مقاله چیست؟
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
تبدیل پایان نامه به مقاله !
مراحل اکسپت مقاله
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه