نکات مهم موقع خرید پروفیل آهن

  دوشنبه، 23 خرداد 1401
نکات مهم موقع خرید پروفیل آهن
ساعدنیوز : نکات مهم موقع خرید پروفیل آهن! شنایی با نکات مهم در خرید پروفیل از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا پروفیل آهن در صنایع ساختمانی و صنعتی نقش ویژه‌ای ایفا می‌کند. اگر می‌خواهید با این نکات مهم آشنا شوید و خرید رضایت‌بخشی را تجربه کنید، با ما در این مطلب همراه باشید.

به گزارش آهن استیل یکتا پروفیل آهن به مقاطع مربع و مستطیل شکلی گفته می شود که در انواع مختلف تولید شده و در بازار موجودند. پروفیل ها در تمامی صنایع از ساخت وساز گرفته تا صنایع دیگر، به دو دسته سبک و سنگین تقسیم می شوند. برای کسانی که در صنعت ساخت وساز مشغول فعالیت هستند، آشنایی با نکات مهم در خرید پروفیل از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ زیرا پروفیل آهن در صنایع ساختمانی و صنعتی نقش ویژه ای ایفا می کند. اگر می خواهید با این نکات مهم آشنا شوید و خرید رضایت بخشی را تجربه کنید، با ما در این مطلب همراه باشید.

تصویر

پروفیل آهن چیست و در چه صنایعی به کار می رود؟

در صنایع ساختمانی مصالح فلزی گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرند که هرکدام مدل ها و کاربردهای منحصربه فردی دارند. در این میان، پروفیل یکی از متنوع ترین قطعات فلزی بوده و در دو نوع صنعتی و ساختمانی قابل تهیه می باشد. همان طور که از اسم شان پیداست، پروفیل های ساختمانی در ساختمان سازی به کار می روند و پروفیل های صنعتی در صنایع نظامی، خودروسازی و موارد مشابه کاربرد دارند. با توجه به استحکام و جنس پروفیل ها، این محصولات در دو مدل توپر و توخالی با اشکال مختلفی تولید شده و به بازار عرضه می گردند. برای مثال پروفیل های مربع مستطیل بیشتر در ساخت راه پله، نرده کشی، درب و پنجره به کار می روند.

پروفیل آهن به چه روشی ساخته می شود؟

پروفیل ها به صورت کلی به سه روش ساخته می شوند: نورد گرم، نورد سرد و مرکب. محصولی که در پایان هر یک از این روش های تولید به دست می آید، با سایر محصولات متفاوت خواهد بود. پروفیل تولیدشده به روش نورد سرد، دارای دقت بیشتری بوده و برای کاربردهای ظریف تر استفاده می شود. این در حالی است که روش نورد گرم برای پروفیل هایی که به دقت کم تری نیاز دارند استفاده می شود و نورد مرکب نیز ترکیبی از این دو روش می باشد. روش تولید نیز بدین شکل است که ورق های فولادی پس از انتقال به کارخانه، وزن می شوند و با توجه به گوناگونی ابعاد و مشخصات آن ها، با استفاده از دستگاه های برش اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک برش می خورند. در نهایت نوارهای برش خورده بسته بنده شده و به خطوط تولید منتقل می گردند. برای تولید پروفیل آهن از دو روش مستقیم یا غیرمستقیم (با توجه به امکانات و ماشین آلات) استفاده می شود. در حین تولیدات ترکیبات شیمیایی به کار می روند و کیفیت محصول، وزن، نوع و غیره از جمله عواملی هستند که بر قیمت پروفیل تأثیر می گذارند.

انواع پروفیل بر اساس کاربرد

پروفیل ها انواع مختلفی دارند که بر اساس جنس و کاربرد تقسیم بندی می شوند. انواع پروفیل بر اساس کاربرد عبارتند از:

  • پروفیل ساختمانی

پروفیل هایی با ضخامت ۲ الی ۴ میلی متر که دارای انواع غیرچهارگوش مانند پروفیل ۵۰۷، پروفیل ۵۰۸، پروفیل ۵۰۹ و پروفیل لنگه دری هستند و در صنایع ساختمان سازی مانند درب و پنجره به کار برده می شوند. کاربردهای پروفیل ساختمانی عبارتند از: ساخت درب و پنجره، ساخت وساز خانه های آماده، استفاده در قفسه و ساخت دکوراسیون داخلی ساختمان.

  • پروفیل صنعتی

تصویر

موجود در سایزهای ۱۴۰*۱۴۰ الی ۴۰۰*۴۰۰ میلی متر و ضخامت های ۶ الی ۱۰ میلی متر. این پروفیل ها از توان باربری و استحکام بالایی برخوردارند؛ به همین دلیل بیشتر در طراحی های غول آسا به کار برده می شوند. پروفیل صنعتی در واقع همان پروفیل ساختمانی است با این تفاوت که ضخامت آن از ۶ میلی متر به بالا بوده و ابعاد آن بیشتر از ۱۲ سانتی متر می باشد. از جمله کاربردهای این نوع پروفیل آهن می توان به بیلبوردهای عظیم، صنایع نظامی، ساخت و تجهیزات صنعتی و سازه های فلزی بزرگ اشاره کرد.

  • پروفیل مبلی

این نوع پروفیل از ورق روغنی یا ورق سرد در ضخامت های ۰/۷ الی ۱/۸ میلی متر تولید شده و به آن پروفیل سبک نیز گفته می شود؛ زیرا دارای وزن پایین و ضخامت کمی هستند. فرم دهی این نوع پروفیل بسیار راحت بوده و قیمت آن بر اساس قیمت ورق روغنی تعیین می گردد. کاربردهای پروفیل سبک یا مبلی عبارتند از: تولید مبلمان خانگی و اداری، تولید فرفورژه، ساخت تجهیزات صنایع هوایی، اتومبیل سازی، تجهیزات و مبلمان شهری، صنعت دوچرخه سازی و غیره.

  • پروفیل زد (Z)

این جزو پروفیل های دسته باز بوده و به دلیل شباهت ظاهری به حرف لاتین Z، پروفیل زد نامیده می شود. این پروفیل را می توان در سایزهای ۱۶، ۱۹، ۲۰ و ۲۲ با ضخامت های ۲، ۲.۵ و ۳ در طول ۴، ۶ و ۷ متری تهیه نمود. قیمت پروفیل زد در مقایسه با قیمت پروفیل ساختمانی و صنعتی به طور تقریبی یکسان می باشد. بال ها یا لبه های پروفیل Z دارای دو بخش بوده و به طور معمول سایز آن ها ۲.۵ در ۵ سانتی متر است. در برخی موارد، این نوع پروفیل ها را از ورق سیاه ضخامت پایین تولید کرده و در کارگاه گالوانیزه گرم، پوشش می دهند که بر قیمت آن تأثیر مستقیم می گذارد.

انواع پروفیل بر اساس جنس

  • پروفیل استیل

این نوع پروفیل آهن از جنس استیل ضد زنگ بوده و میزان کروم موجود در استیل، باعث می شود یک سطح سخت با مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی ایجاد گردد. هرچقدر میزان کروم در این مقاطع بیشتر باشد، مقاومت در برابر زنگ زدگی بیشتر خواهد بود. پروفیل استیل در سایزهای ۲، ۳، ۴/۳، ۸/۳، ۴، ۵، ۶ و ۸ با ضخامت های متنوع و طول ۶ متری تولید می شود. این نوع پروفیل ها به دلیل زیبایی ظاهری و مقاومت بالا، بیشتر در طراحی دکوراسیون داخلی و خارجی، ساخت اسکلت فلزی، سقف کارگاه های بزرگ و سوله ها به کار می روند.

  • پروفیل کامپوزیت

پروفیل های کامپوزیت یا FRP از رزین پلی استر تولید می شوند که به عنوان مناسب ترین جایگزین برای پروفیل های فولادی در مکان هایی که خوردگی شدید یا میدان مغناطیسی زیادی وجود دارد، محسوب می گردد. کاربردهای این نوع پروفیل، عبارتند از: تولید قطعاتی مانند مخازن نگه دارنده مایعات، سیلوهای سیمان، سپر اتومبیل و غیره.

  • پروفیل آلومینیوم

پروفیل های آلومینیوم به دلیل برخورداری از وزن سبک، انعطاف پذیری بالا، مقاومت در برابر خوردگی و خاصیت تبدیل گرمایی، در مقایسه با سایر انواع پروفیل آهن به محبوبیت ویژه ای دست یافته اند. روش تولید این پروفیل ها به وسیله اکستروژن آلومینیوم می باشد.

نکات طلایی که باید هنگام خرید پروفیل بدانید

تصویر

یکی از نکات بسیار مهمی که باید هنگام خرید پروفیل به آن دقت کنید، این است که قصد دارید از این محصول در چه فضایی استفاده کنید. در واقع دو پارامتر بسیار مهم که باید حتما در نظر داشته باشید عبارتند از نوع و محل مصرف پروفیل. البته وزن پروفیل نیز از جمله موارد مهمی است که هنگام خرید آن باید در نظر گرفته شود. به طورکلی باید اطمینان حاصل نمایید که نوع پروفیل خریداری شده، با سازه شما متناسب است؛ زیرا در غیر این صورت، پروفیل کارایی لازم را نخواهد داشت. علاوه بر این، نوع ورقی که در تولید پروفیل آهن به کار می رود، باید از کیفیت بالایی برخوردار بوده و عاری از هرگونه مواد شیمیایی و ترکیبات خاص باشد تا مصرف کننده دچار مشکل نشود. علاوه بر این ها، خوب است که موارد زیر را نیز مد نظر داشته باشید:

  • شیوه تولید پروفیل: شیوه تولید بر مشخصات فیزیکی پروفیل تأثیر مستقیم می گذارد و به همین دلیل، یکی از نکات مهم هنگام انتخاب و خرید پروفیل به شمار می رود.
  • نوع مصرف: این مهم ترین معیاری است که باید به آن دقت کنید؛ زیرا نیازها را مشخص می سازد و بر اساس نیاز، بهترین انتخاب صورت می گیرد.
  • محل تولید بارگیری: این معیار به دلیل هزینه اضافی که ایجاد می کند، یکی از معیارهای تأثیرگذار بر قیمت این محصول محسوب می شود.
  • زمان بارگیری و ارسال: یک نکته مهم دیگر، زمان ارسال و بارگیری است که باید با توجه به نیاز خود مد نظر قرار دهید و در رابطه با آن تصمیم گیری کنید.
  • برخورداری از اطلاعات کافی و شناخت محصولات بازار: با داشتن اطلاعات کافی از ویژگی های محصول پیش از خرید، می توانید خرید رضایت بخشی را تجربه نمایید.

چه نوع پروفیلی را انتخاب کنیم؟

در این مطلب سعی کردیم یک راهنمای کامل و جامع در رابطه با پروفیل آهن ارائه دهیم و انواع و کاربردهای آن را معرفی کنیم. پیش از اقدام به خرید این محصولات، بهتری است نیاز خود را تعیین کرده و بدانید که چه تعداد پروفیل، در چه ابعاد و برای چه کاری نیاز دارید. بعد از پاسخ دادن به این سوالات، می توانید با آگاهی بیشتری محصول مناسب را انتخاب کنید. پس از این، باید به قیمت پروفیل ها توجه نمایید که بسیار گوناگون هستند و با توجه به شیوه تولید، مواد اولیه و کیفیت کلی تعیین می گردد. علاوه بر این، وزن و بسته بندی محصولات نیز بر قیمت نهایی آن ها تأثیر خواهد گذاشت. برای تصمیم گیری نهایی می توانید با توجه به این عوامل، قیمت پروفیل را زیر نظر داشته و در موقعیت مناسب نسبت به خرید اقدام نمایید.

قیمت پروفیل را از کجا دنبال کنیم؟

تصویر
عوامل مختلفی بر قیمت پروفیل تأثیر می گذارند که از جمله آن ها می توان به حضور واسطه ها در بازار پروفیل، تأثیر مستقیم کارخانه های تولیدکننده، کیفیت تولیدات و وزن پروفیل ها اشاره کرد. همان طور که اشاره کردیم، امروزه پروفیل ها به یک بخش جدایی ناپذیر از ساخت وساز و صنعت تبدیل شده اند و در ابعاد، فرم ها و سایزهای مختلفی تولید می شوند. سایر عواملی که بر قیمت پروفیل آهن تأثیر می گذارند عبارتند از برند سازنده، روش تولید، کمپانی خارجی یا داخلی تولیدکننده، مواد اولیه به کار رفته در تولید محصول و غیره . در نتیجه می توان گفت که برخلاف تصور عمومی، عوامل تأثیرگذار بر قیمت این محصول بسیار گوناگون و متنوع بوده و نمی توان تنها با در نظر گرفتن یک عامل، نسبت به خرید اقدام کرد. برای این که از قیمت ها مطلع باشید و بتوانید آن ها را دنبال کنید تا در یک موقعیت مناسب نسبت به خرید پروفیل اقدام نمایید، نیاز به یک مرجع معتبر دارید. شرکت آهن استیل یکتا با ۱۵ سال سابقه در زمینه خرید و فروش آهن آلات و کادری مجرب و حرفه ای متشکل از متخصصان این حوزه، پاسخگوی نیاز شما خواهد بود. برای اطلاع از قیمت پروفیل و سایر مقاطع فولادی، می توانید به سایت https://ahanyekta.com مراجعه نمایید.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها