خیلی از ما همیشه به دنبال راهی هستیم که بدانیم بهترین روش برای شستن و مراقبت از شلوار جین چیست؟ اما چرا انقدر این قضیه برای ما مهم است؟ بدون شک شلوارهای جین با توجه به اینکه برای هر موقعیت و جایی مناسب هستند و به راحتی می توان آن ها را با هر لباسی پوشید، بخش مهمی از هر کمد لباس و یکی از لباس های محبوب در میان همه افراد محسوب می شوند. به همین دلیل اطلاع از اصول اولیه درباره شستن و نحوه ی مراقبت از شلوار جین به اینکه عمر طولانی تری و و زیبایی و ماندگاری بیشتری داشته باشند، کمک می کند.
نکات شستن شلوار جین با ماشین لباسشویی
خیلی از ما به دلیل مشغله های زیاد یا سخت بودن شستن شلوارهای جین با دست به دلیل وزن زیادی که دارند، ماشین لباسشویی را برای شست وشوی این لباس ها انتخاب می کنیم. اما معمولا شست وشو با ماشین لباسشویی بیشتر باعث آسیب دیدن لباس ها می شود. به همین دلیل اگر شما هم شلوارهای جین خود را با ماشین می شویید، بهتر است نکاتی که در ادامه به آن اشاره می کنیم را رعایت کنید تا لباس شما عمر طولانی تری داشته باشد و دیرتر رنگ و حالت آن تغییر کند.
ماشین لباسشویی را روی دور کم تنظیم کنید
برای شست وشوی شلوار جین با ماشین لباسشویی دمای ماشین را روی چرخه ملایم بگذارید. اینکار از ساییدگی و پارگی شلوار جین جلوگیری می کند و برای اینکه بعد از شست وشو رنگ ها ثابت بماند و شلوار جین شما مثل روز اولش به نظر بیاید، خیلی مهم است.
هنگام شستن شلوار جین با ماشین لباسشویی هرگز از مایع سفیدکننده یا مواد شوینده ای که در ترکیبات آن ها سفیدکننده به کار رفته است، استفاده نکنید. مناسب ترین شوینده برای شلوار جین شوینده های ملایم و سازگار با محیط زیست هستند. اگر هم می خواهید که شلوار جین تان کمی نرم تر باشد، می توانید از یک نرم کننده ملایم مخصوص شست وشوی لباس استفاده کنید.
شلوار جین را با آب سرد بشویید
آب داغ و جوش قاتل شلوار جین و یا لی شماست برای شستن ابن نوع پارچه حتما می بایست از آب ولرم یا سرد استفاده کنید. یکی از دلایلی که شلوار شما پس از شست و شو رنگ خود را از دست می دهد و کمی کمرنگ می شود و از طرف دیگر حالت اولیه خود را ندارد، همین آب جوش و داغ است که بسیار به شلوار شما خسارت میزند.
شلوار را پشت و رو کنید
با توجه به اینکه اغلب شلوارهای جین دکمه و زیپ دارند، برخورد آن ها با پارچه در حین شست وشو در ماشین می تواند موجب ساییدگی پارچه لباس شود و به بافت شلوار جین شما آسیب برساند، توصیه می شود که شلوار جین رو پشت و رو کنید تا آسیب به حداقل برسد.البته یک نکته دیگر هم که در چگونگی شستن شلوار جین می تواند خیلی کمک کند، خواندن برچسب راهنمای روی شلوار است که به نکات مهم درباره شست وشو اشاره کرده است.
لباس های جین را با هم بشویید
اگر می خواهید آسیبی به ظاهر و رنگ شلوار جین شما وارد نشود بهتر است زمانیکه قصد روشن کردن ماشین لباسشویی را دارید بقیه لباس هایی هم در سبد لباس های نشسته شما قرار دارند از جنس جین یا هم رنگ با آن باشند. اما با رعایت همه این موارد باز هم اغلب توصیه می شود که شلوار جین به تنهایی شسته شود. البته یادتان هم نرود که شست وشوی زیاد جین باعث می شود لباس شما به سرعت از نظر رنگ و ظاهر به شادابی روز اول نباشد.
از خشک کن استفاده نکنید
برای جلوگیری از چروک شدن و از بین رفتن رنگ پارچه بهتر است از خشک کن استفاده نکنید و از خشک کردن بیش از حد شلوار جین خودداری کنید. بهتر است بعد از آب کشی و در حالی که شلوار هنوز کمی مرطوب است، آن را از ماشین لباس شویی بیرون بیاورید و بر روی چوب لباسی یا بند رخت آویزان کنید. قبل از آویزان کردن شلوار، درزهای آن را کامل بکشید تا از چروک شدن آن جلوگیری شود.
نحوه ی شستن شلوار جین با دست
در خیلی از مواقع شستن لباس های جین با دست روش بهتری محسوب می شود. زمانی که شما شلوار جین را با دست می شویید باعث می شود تا رنگ لباس شما ثابت بماند و از ساییدگی لباس جلوگیری می کند. اما زمانی که شلوارهای جین را با دست می شویید باز هم نکاتی هستند که توجه به آن ها مهم است. در ادامه چند نکته مهم شستن شلوار جین با دست را بررسی می کنیم.
- شلوار جین را در سینک یا وان بشویید. سینک را با آب سرد یا ولرم پر کنید و با کمی ماده شوینده مخلوط کنید. شلوار جین را پشت و رو کنید و بگذارید به مدت ۴۵ دقیقه در آب بماند. بعد از این مدت شلوار را زیر فشار آب بگیرید و آب کشی کنید. سپس شلوار را روی یک چوب لباسی آویزان کنید تا خشک شود.
- فقط در صورت لزوم شلوار جین خود را بشویید. حتی مدیران خیلی از برندهای معروف مثل Levi Strauss و Tommy Hilfiger توصیه می کنند که شلوار جین خود را فقط چندبار در سال بشویید. شستن بیش از اندازه و غیرضروری جین باعث می شود تا لباس شما زودتر از حد معمول دچار ساییدگی شود. با توجه به میزان استفاده ای که از شلوار جین تان می کنید، بهتر است آن ها را هر ۲ تا ۶ ماه یک بار بشویید.
- به جای اینکه برای هر لکه ای که می بینید، شلوار را به طور کامل بشویید، بهتر است با یک تکه پارچه آغشته به ماده ی شوینده قسمتی که کثیف شده است را تمیز کنید.
- گاهی اوقات برای از بین رفتن بوی رطوبت بهتر است به جای اینکه لباس را بشویید، آن را به مدت چند ساعت در فضای آزاد آویزان کنید تا بوی رطوبت، دود یا بوهای دیگر از بین برود و دیگر نیازی به شستن شلوارتان نخواهید داشت.
- شلوار جین را داخل یک کاور بگذارید و در فاصله زمانی تا استفاده بعدی برای از بین بردن باکتری هایی که از بدن به شلوار جین منتقل شده، آن را فریز کنید. یخ زدن شلوار جین تا حد زیادی این باکتری ها را از بین می برد و دیگر نیاز است به فکر شستن لباس تان باشید.