کسانی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور را دارند، در زمان اپلای درخواست خود، یکی از مدارکی که در لیست وجود دارد توصیه نامه یا RECOMMENDATION LETTER است که بهتر است تحویل داده شود. توصیه نامه برای پذیرش در دانشگاه خارجی اگر خوب نوشته شود، اهمیت بالایی پیداخواهد کرد و در روند انتخاب شما تاثیر مثبت زیادی خواهد داشت. ساعدنیوز در این مقاله در مورد نوشتن توصیه نامه برای پذیرش در دانشگاه خارجی صحبت خواهد کرد.
نوشتن توصیه نامه برای پذیرش در دانشگاه خارجی
یک توصیه نامه خوب می تواند شانس شما را در پذیرش گرفتن از دانشگاه دلخواهتان بالا ببرد. البته از لحاظ ماهیت و اساس، توصیه نامه جزو مدارکی است که نباید در دستان شما باشد و شما در تنظیم آن نقشی ندارید. توصیه نامه توسط استاد و شخصیت معرف نوشته و پر شده و به دانشگاه مربوطه ارسال می شود. در این نامه، استاد معرف در مورد شما و توانایی هایتان صحبت می کند و شما را به عنوان گزینه ای خوب برای تحصیل در دانشگاه مقصد معرفی خواهد کرد. البته ممکن است که اساتید به دلیل مشغله کاری از شما بخواهند که در تنظیم آن همکاری کنید.
توصیه نامه ها معمولا یک صفحه بوده و از چند پاراگراف تشکیل شده است که توصیه کننده آن را می نویسد و در انتهای آن امضا و مهر خود را ثبت می کند و محرمانه به دانشگاه مقصد ارسال می کند. در بعضی از موارد دانشگاه مقصد فرم و اسلوب خاص خود را برای توصیه نامه دارد که صرفا باید توسط معرف پر شده و به صورت محرمانه ارسال شود. بدین سبب باید دانشگاه مقصد و مدارک و نوع توصیه نامه ای را که طلب می کند بشناسید تا بر اساس آن توصیه نامه تنظیم شود.
توصیه نامه نوشتن کار سختی است و بسیاری ازاساتید و معرف ها به دلیل مشغله کاری و یا هر دلیل دیگر از شما می خواهند تا ساختار و متنی برای توصیه نامه برایشان آماده کنید. در این صورت آشنایی با نوشتن توصیه نامه برای پذیرش در دانشگاه خارجی کاربرد خود را نشان می دهد.
یک توصیه نامه باید شامل اطلاعات اساسی مانند نام دانشجو، رشته تحصیلی که متقاضی با استاد معرف گذرانده است و مدت زمانی که با وی سروکار داشته است، باشد و همچنین استاد معرف می تواند در آن از پروژه های تحقیقاتی و پژوهشی و یا دروسی که با دانشجو داشته است صحبت کند. باید به خاطر داشت که بهتر است استاد معرف در متن خود به توانایی ها و ویژگی های مثبتی که در طول همکاری با دانشجو از وی دیده است اشاره کند. اینکه چقدر روحیه کار تیمی داشته است و چقدر در روند کاری از خود استعداد و پشت کار به خرج داده است. همچنین می تواند از حوزه های تحقیقاتی و مطالعاتی که در آن تخصص دارید و یا از خود علاقه نشان داده اید صحبت کند.
در نهایت استاد معرف با معرفی خود و موسسه و دانشگاهی که درآن مشغول به کار است، دانشجو را به عنوان گزینه ای مناسب برای تحصیل در دانشگاه مبدا معرفی کند. در انتها استاد معرف باید اطلاعات تماسی و هویتی و همچنین جایگاه علمی و کاری خود را معرفی کند تا اگر دانشگاه مبدا بابت صحت مطالب از استاد معرف مدرکی جهت اثبات خواست بتواند با دانشگاه مقصد ارتباط بر قرار کند.