در دنیای امروز که تکنولوژی جایگاه خاصی پیداکرده و درحال توسعه و پیشرفت است، مشاغل مدرنی نیز به وجود آمده اند که شما را به درآمدهای بسیاری می رسانند. نتورکر یا بازاریابی شبکه ای، ازجمله مشاغلی است که امروزه افراد بسیاری به سمت آن گرایش پیداکرده اند. چند سالی می شود که در ایران اغلب افراد درباره آن صحبت می کنند. بحث درباره این حرفه در بین جوانانی است که دوست دارند راه صدساله را یک شبه طی کنند و در یک شب پولدار شوند. قطعاً شما هم کلمه نتورکر را شنیده اید و این سؤالات برای شما ایجادشده است که به چه کسی نتورکر می گویند؟ نتورکر چیست؟ سود فعالیت به عنوان یک نتورکر چقدر است؟ بازاریابی شبکه ای چگونه است؟ بازار کار آن چگونه است؟ چه مهارت هایی نیاز دارد؟ چگونه می توان نتورکر شد؟ و... در این مطلب قصد داریم نتورکر یا بازاریابی شبکه ای را به شما معرفی کنیم.

نتورکر چیست؟
در پاسخ به سؤال نتورکر چیست باید گفت نتورک نوعی بازاریابی در جهان امروز است. تقریباً اکثر افراد اطلاعات درباره این نوع بازاریابی دارند. معمولاً جوانان علاقه بیشتری به حضور و فعالیت به عنوان نتورکر را دارند. می توان گفت نتورکر به نوعی زیرمجموعه ای از بازاریابی است. شما تعدادی محصول را از یک شرکت خریداری می کنید، بعد از خرید محصولات، شما می توانید آن را در هرجایی که می خواهید بفروشید؛ پس از فروش محصولات شما سودی کسب خواهید کرد.
مراحل ذکرشده کارهایی است که یک نتورکر انجام می دهد. در این روش، مصرف کننده هم می تواند کالاهای شرکت را بازاریابی کند. در این حرفه، نیاز است تا بازاریاب افرادی را به عنوان زیرشاخه خود معرفی نماید. با افزایش تعداد زیرمجموعه های هر شخص و فعالیت آن ها، سود بسیاری برای او (بازاریاب اصلی) حاصل می شود و درآمد او افزایش پیدا می کند. این روش با ساختاری هرمی، شبکه ای از نیروهای انسانی را به وجود می آورد که همواره بر تعداد آن افزوده می شود.
نتورک نوعی کارآفرینی محسوب می شود. اگر به کارآفرینی و موضوعات مرتبط با آن علاقه مند هستید، توصیه می کنم حتماً سری به وب سایت هایی مانند فرچون، فوربز، دانشگاه کسب و کار، بیزینس اینسایدر و هاروارد بیزینس ریویو بزنید و اطلاعات خودتان را در موضوعات کارآفرینی، استارتاپ، سرمایه گذاری و توسعه فردی بالا ببرید. این دانشگاه رسانه ای تخصصی در حوزه کارآفرینی است که تمامی موضوعات مرتبط با کارآفرینی را پوشش می دهد.
انواع بازاریابی شبکه ای
تا اینجا دانستید که نتورکر چیست و نتورکر چه کاری انجام می دهد، حال باید بدانید که نتورک یا بازاریابی شبکه ای به چند سطح تقسیم می شود. بازاریابی شبکه ای دارای سه سطح است که این سطوح عبارت اند از: بازاریابی شبکه ای تک سطحی، بازاریابی شبکه ای دوسطحی و بازاریابی شبکه ای چند سطحی.

-
بازاریابی شبکه ای تک لایه
در بازاریابی شبکه ای تک لایه شما به برنامه وابسته یک شرکت ورود پیدا می کنید و محصولات یا خدمات آن شرکت را به صورت بازاریابی شبکه ای تک سطحی به فروش می رسانید. در بازاریابی شبکه ای تک لایه، دیگر به استخدام توزیع کنندگان نیازی نیست و فروش مستقیم، تنها منبع درآمد شما خواهد بود.
-
بازاریابی شبکه ای دوسطحی
در بازاریابی شبکه ای دوسطحی، نیاز به جذب نیرو دارید و پرداخت حقوق شما به شرکت وابسته نیست. شما در مقابل فروش مستقیم یا ترافیک واردشده به یک وب سایت و فروش مستقیم یا ترافیک توصیه شده پاداش خواهید گرفت.
-
بازاریابی شبکه ای چند سطحی
برخی از سازمان هایی که فروش مستقیم دارند، این نوع بازاریابی را مورداستفاده قرار می دهند. در این روش بازاریابان را تشویق می کنند تا هم زمان با فروش محصولات، توزیع کنندگان و یا همان بازاریابان جدیدی را جذب و وارد فضای کار کنند.
نکات مهم قبل از ورود به بازاریابی شبکه ای و نتورکر شدن
کسانی که علاقه مند به حوزه کاری نتورک هستند، قبل از ورود به این حرفه باید بدانند مهم ترین مسائل مربوط به نتورکر چیست.
برخی از مهم ترین نکات این حوزه عبارت اند از:
-
سابقه شرکت را بررسی کنید و در مورد برنامه شرکت و موفقیت های آن تحقیق کنید.
-
باید کیفیت محصولات را بررسی کنید. می توانید خودتان از محصولات آن شرکت خرید کنید تا کیفیت محصولات را بسنجید. زمانی که محصولات از کیفیت مرغوبی برخوردار نباشند، موفقیتی برای شما حاصل نمی شود.
-
از محدودیت های موجود در کار آگاهی کسب کنید؛ یعنی بایدها و نبایدها را دریابید.
-
با مدیران ارتباط برقرار کنید و شماره تماس آن ها را داشته باشید.
-
با افراد باتجربه مشورت کنید.
-
علاقه خود را بسنجید و برای ورود به این کار عجله نکنید. خوب فکر کنید و تصمیم منطقی بگیرید.
کسب درآمد و به دست آوردن ثروت در هر شغلی امکان پذیر است؛ در نتورک نیز می توانید به یک درآمد خیلی خوب برسید. بازاریابی شبکه ای به صبر، تلاش و پشتکار نیاز دارد.
درآمدزایی و نتورکینگ از طریق اپلیکیشن ها
قطعاً در زندگی روزانه خود افرادی با نام بازاریاب دیده اید. نتورکر همان بازاریابی به شیوه ای نوین است. اپلیکیشن های مختلفی همچون اینستاگرام، تلگرام و یوتیوب وجود دارند که کاربردهای فراوانی به همراه دارند. ازجمله کاربردهای مفید این اپلیکیشن ها، استفاده از آن ها برای نتورک مارکتینگ است. این اپلیکیشن ها می توانند عملکرد شما را به عنوان نتورکر بهبود ببخشند. اپلیکیشن ایرانی آپارات نیز از این دایره خارج نیست. آپارات سرویسی برای به اشتراک گذاشتن ویدیوهای بومی است. شما با حضور در آپارات و ایجاد کانال می توانید کاربران را جذب کنید و به درآمدزایی از آپارات برسید.
تولید محتوای خوب و به اشتراک گذاشتن ویدیوهای باکیفیت، به بالا رفتن بازدیدهای شما کمک می کنند. آپارات همچون یوتیوب عمل می کند و اصلی ترین تفاوت آن ها بومی بودن آپارات و حمایت از تولیدکنندگان محتوای ایرانی است. در آپارات شما به ازای بازدیدهایی که دریافت می کنید، مبلغی از آپارات دریافت می کنید.

مزایا و معایب بازاریابی شبکه ای
بعد از این که متوجه شدید نتورکر چیست باید نسبت به مزایا و معایب این حرفه آگاه شوید. صرفه جویی و جلوگیری از هدر رفتن منابع مالی، اشتراک گذاری محصولات و خدمات موردعلاقه مردم، کسب درآمد در خانه، بهبود مهارت های ارتباطی، کنار آمدن با دریافت پاسخ منفی در زندگی و رسیدن به استقلال مالی، از مزایای این حرفه به شمار می آیند.
ازجمله مواردی که به عنوان معایب این حرفه محسوب می شوند، عبارت اند از:
-
اغلب افراد به دلیل نداشتن اطلاعات کافی، از طریق بازاریابی شبکه ای ثروتمند نمی شوند.
-
نتورک مارکتینگ نیاز به فعالیت چهره به چهره دارد.
-
رسیدن به ثروت از این روش نیاز به زمان دارد.
-
افراد زیادی دست رد به سینه شما خواهند زد و بسیاری از افراد به این نوع از بازاریابی مشکوک هستند.
سخن پایانی
با ورود و حضور پررنگ تکنولوژی در زندگی روزمرهٔ انسان ها، مشاغل جدیدی نیز به وجود آمده اند. برخی از این مشاغل بسیار محبوب اند و مخاطبان خاص خود را دارند. نتورکر شدن و یا همان بازاریابی شبکه ای ازجمله مشاغل محبوب این روزها است. برای توصیف ملموس اینکه نتورکر چیست، در یک مثال ساده می توان گفت: شخصی از یک شرکت محصولاتی را خریداری می کند و سپس این محصولات را هر زمان و در هرکجا به فروش می رساند و سودی برای او حاصل می شود.
برای بازاریابان شبکه ای دوسطحی و چند سطحی اینجا نقطه پایان نیست؛ در این نوع از بازاریابی شبکه ای، به تشکیل زیرگروه های هرمی نیاز است. هرچه تعداد زیرگروه های یک شخص اضافه شود و فعالیت آن ها افزایش یابد، سود بیشتری به شخص می رسد. برای این که بتوانید به دنیای این حرفه ورود پیدا کنید، نیاز است اطلاعاتی را کسب کنید و برخی نکات را رعایت کنید. شما باید قبل از ورود به این حرفه و شروع کار، درباره شرکت و محصولات شرکت به خوبی تحقیق کنید و تصمیمی منطقی بگیرید. دانشگاه کسب و کار، رسانه ای تخصصی در حوزه کارآفرینی است که تمامی موضوعات مرتبط با کارآفرینی را پوشش می دهد. شما با مراجعه به آدرس اینترنتی http://businessuni.net/ و کمک دانشگاه کسب و کار می توانید به کارآفرینی در حوزه نتورک مارکتینگ دست پیدا کنید.