مراقبت از ناخن ها مخصوصا ناخن پا امری بسیار مهم می باشد ، مثلا اینکه آن ها را به صورت مداوم تمیز نگه دارید اما ممکن است در صورت مراقبت های منظم باز هم با مشکلاتی در این قسمت مواجه شوید . افتادن ناخن پا یکی از همین مشکلات است که شاید باعث خجالت زدگی شما شود . در علم پزشکی به این مشکل اونیکلولوزیس می گویند که این پدیده دردناک است و زمانی که ناخن پای شما می افتد، باید صبر کنید که در همان محل دوباره شروع به رشد کند و همچنین اگر تکه ای از ناخن هنوز باقی مانده ، باید با مراقبت و دقت بسیار بالا با آن رفتار کنید .
علل مختلفی ممکن است موجب افتادن ناخن شست پا شود. این بیرون زدگی ناخن، که عموماً با خونریزی همراه است، اغلب ناشی از فشاری است که به پا وارد آمده. حال این فشار ممکن است به سبب پوشیدن کفش نامناسب باشد یا به سبب دویدن یا راه رفتن طولانی مدت. به هر علتی که این ماجرا اتفاق افتد بایستی بتوان با استفاده از اصول درست به آن واکنش نشان داد. در ادامه در نت نوشت به شما خواهیم گفت که در مواقع افتادن ناخن شست پا چه باید کرد؟
علائم افتادن ناخن پا به عفونت های قارچی شباهت دارد که شامل موارد زیر است:
- خط افتادن
- ضخیم شدن
- شکل غیر معمول ناخن
- رنگ زرد یا قهوه ای ناخن
- ساختار گچی زیر ناخن
- بوی بد
- قرمزی یا تورم بافت اطراف ناخن
- تیز شدن لبه های ناخن
- شل شدن ناخن ها
واکنش های درست به هنگام افتادن ناخن شست پا
۱- اگر به هنگام افتادن ناخن، خونریزی ایجاد شود:
در صورتی که افتادن ناخن، با خونریزی همراه باشد بهترین کار این است که محل را فشار دهید تا خونریزی و درد کاهش یابد. سعی نکنید ناخن را از جا درآورید چرا که این کار جز آن که وضعیت را بدتر می کند سودی در پی ندارد. در واقع با کندن یکباره ی ناخن خونریزی بند نمی آید، سهل است، احتمال ایجاد عفونت نیز افزایش می یابد.
به هر صورت، پس از آن که موضع را فشار دادید و به همین سبب درد و خونریزی کاهش یافت، سعی کنید مقداری پماد آنتی بیوتیک به موضع بمالید و پس از آن محل را با چسب زخم ببندید. این روش را می توانید هر روز پس از حمام تکرار کنید تا زمانی که درد و زخم پا بهبود می یابد. در صورتی که زخم زیاد است می توانید چند بار در هفته پای خود را در ظرف پر از آب و نمک اپسوم قرار دهید تا زخم ها به مرور کاهش یابند.
۲- اگر تمام ناخن از جای درآمده ولی دردی احساس نمی شود:
گاه به سبب تکرار برخی آسیب ها به ناخن پا، ممکن است ناخن از جای درآید بدون آن که خونریزی و یا دردی وجود داشته باشد. در این گونه موارد بهترین کار این است که ناخن را از جای درآورید و در عوض به فکر تعویض کفش های خود باشید. اگر چند بار از یک پماد آنتی بیوتیک برای موضع استفاده کنید نیز بد نیست.
۳- اگر ناخن در جای خود نیست، اما کامل هم جدا نشده:
ممکن است وسوسه کننده باشد اما در چنین وضعیتی ناخن خود را نکشید و سعی نکنید که آن را با دست یا هر وسیله ای دیگر از جای درآورید. این کار موجب درد و آسیب هایی دیگر می شود. به جای این کار با استفاده از یک ناخن گیر ناخنی که سست شده را کوتاه کنید. پس از این همواره مراقب باشید که به هنگام جوراب یا کفش پوشیدن، ناخن آسیب دیده به جوراب یا کفش گیر نکند. همچنین سعی کنید از چسب برای بستن محل استفاده نکنید. بهترین کار این است که صبر کنید تا ناخن رشد کند. همین!
چه زمان به پزشک مراجعه شود؟
در برخی شرایط خاص به هنگام افتادن ناخن به رسیدگی های پزشکی نیاز است. فی المثل هنگامی که درد غیر قابل تحمل است، هنگامی که انگشت ورم کرده یا هنگامی که خطر عفونت وجود دارد بهترین کار مراجعه به پزشک است. حتماً به عفونت دقت کنید چرا که اگر عفونت به استخوان برسد ممکن است شرایط بسیار بدتر از آن چیزی شود که در تصورتان است. بنابراین در شرایط خاص اوضاع را به حال خود وا نگذارید.