10 وسیله ضروری برای سفر کمپینگ با ماشین شخصی
سفر فعل مهمی است که انجام آن به بهترین نوع ممکن، باعث لذت و تجربهای فراموش نشدنی برای هر کسی میشود. کمپینگ نیز سبکی از سفر و فعالیّت در فضای باز است که میتواند شب ماندن در دل طبیعت باشد. برای کمپینگ اصطلاحات گستردهای تعریف شده اما در اصل، کمپینگ راهی برای دور شدن از دردسرهای زندگی شهری و رفتن در دل طبیعت برای مدت زمان محدود است. این نوع از سفر هم مانند تمام سفرهای دیگر نیاز به یک لیست از وسایل دارد، لیستی که به شما کمک میکند تا سفری راحت و کم نقص داشته باشید. با ما همراه باشید تا به معرفی وسایل موردنیاز برای سفر کمپینگ با ماشین بپردازیم.
چادر مسافرتی
هنگام سفر با ماشین شخصی خوب است که چادر مسافرتی همراه خود داشته باشید. مزیت چادر این است که حتی اگر قصد نداشتید شب را در چادر اقامت کنید، در طول روز که از رانندگی در مسیرهای طولانی خسته شدهاید میتوانید در یک فضای مناسب توقف کنید و چند ساعتی را در چادر بخوابید، غذا بخورید و وقتی خستگیتان در رفت به راهتان ادامه دهید.هنگام خرید چادر مسافرتی به یاد داشته باشید که ظرفیت هر چادر نسبت به فضای کف آن در نظر گرفته میشود و برای خوابیدن هر نفر با کیسه خواب استاندارد در نظر گرفته شده و هرگز مثل اتاق خواب فضای اضافی نخواهید داشت.
با کمی دوراندیشی هنگام خرید چادر مورد نیازتان به وزن خالص آن کاملا توجه داشته باشید. معمولا وزن خالص چادر روی بستهبندی آن چاپ شده که با توجه به آن میتوانید از دردسر بزرگی در آینده جلوگیری کنید، چون گاهی وزن چادر باعث انصراف شما از ادامه سفر میشود. فضای داخل صندوق عقب اتومبیل یا باربند آن همیشه جای نگرانی شما هنگام سفرهای خانوادگی بوده و هست چون در این گونه سفرها که قصد استفاده از چادر را دارید مجبورید مقداری از فضای داخل صندوق یا باربند اتومبیل را به چادر سفر خودتان اختصاص دهید، بنابراین باید متناسبترین چادر را هنگام خرید انتخاب کنید تا در آن دچار مشکل کمبود جا نشوید، اما چادرهای امروزی کمتر این مشکل را برای صاحبانشان ایجاد میکنند.
زیرانداز
یکی از ملزومات سفرهای جادهای، همراه داشتن زیرانداز است. با توجه به تعداد خانواده، زیرانداز مناسب انتخاب و خریداری کنید. البته باید به مقاصدی که قصد اطراق کردن در آنها را دارید هم توجه کنید. زیراندازهای مناسب ساحل با زیر اندازهای جنگل و همچنین زیر انداز کوهستان متفاوت است. به طور مثال، زیرانداز کوهستان سبک و قابل حمل است همچنین اسفنجهایی دارد که نشستن روی ان روی صخرههای سنگی را برای فرد آسان کنند. به راحتی قابل جمع شدن هستند و در کولهپشتی هم جا میشوند. اما زیرانداز خانوادگی بایدبزرگ و ضدآب باشد.
کیسه خواب / پتو و بالش سفری
کیسه خواب برای افرادی لازم است که قصد دارند شبها را در چادر به صبح برسانند. البته اگر نمیخواهید برای خرید کیسه خواب که قیمت ارزانی هم ندارند، هزینه کنید میتوانید از پتوها و بالشهای سفری که کوچک، نازک و قابل حمل هستند نیز استفاده کنید. فقط به ظرفیت صندق عقب ماشین خود توجه داشته باشید.
هنگام انتخاب و خرید کیسه خواب باید به میزان تحمل دمای آن، شکل کیسه خواب و مواد داخلی آن توجه داشته باشید.متداولترین نوع کیسهخوابها معمولا مستطیل هستند و این نوع کیسهخواب برای کمپزدن نیز مناسب هستند؛ زیرا فضای نسبتا زیادی دارند و کاملا راحت هستند. کیسهخوابهای تابستانی تا دمای منفی 1، کیسهخوابهای سه فصل از دمای منفی 1 تا دمایی در حدود منفی 9٫5 درجه و کیسهخوابهای زمستانی تا دمایی در حدود منفی 9٫5 درجه و کمتر از شما در برابر سرما محافظت میکنند.
آب
بهتر است پیش از اینکه دل به جاد بسپارید، دست کم یک باکس 6 تایی آب معدنی در ماشین داشته باشید تا در صورت رسیدن به مقصد اگر فروشگاهی در دسترس نبود برای رفع تشنگی، تهیه چای یا قهوه مشکلی نداشته باشید.بهتر است آب با گالنهای مخصوص آب حمل شود. اینکه یک گالون آب جزء تجهیزاتتان باشد، سیاستی برای داشتن یک سفر خوب است. درصورتی که اردوگاهتان از شیر آب یا پمپ فاصله داشته باشد، داشتن گالنی با شیر آب ایدهای مفید است.
غذا / میوه / تنقلات سالم
برای سفرهای جادهای ارزانقیمت با ماشین شخصی میتوانید کنسروهای مختلفی خریداری کنید، آنها را در خانه 20 دقیقه بجوشانید و همراهتان بردارید تا در طول راه برای صرفهجویی از این غذاهای آماده تغذیه کنید. میوه و تنقلات سالم هم از دیگر گزینههایی است که بهتر است از خانه همراه خود بردارید. البته میوه را برای زمان طولانی نمیتوان نگهداری کرد. اما به اندازه حداقل دو روز خود داشته باشید.
میان وعده های مغذی نیز گزینه ی مناسبی هستند: شیره خرما، حلوای شکری، بیسکوییت های مغذی و امثال این موارد حجم کم و انرژی زیادی در خود بهمراه دارند که میت وانند جبران ضعف شما در طول مسیر و میان دو وعده اصلی باشد. حمل این موارد بسیار ضروری است خصوصا در شب مانی های سرد، به گرم ماندن بدن شما و ریکاوری فوری شما در صبح هنگام کمکم خواهند کرد.
وسایل پختوپز و گاز
وقتی در دل جنگل چادر زدهاید و قصد دارید شب را به صبح برسانید، حتما به وسیلهای برای پخت و پز نیاز خواهید داشت. هر روز و هر شب که نمیتوانید روی منقل کباب درست کنید. به همین خاطر لازم است یک اجاق گاز سفری کوچک و جمعجور به همراه کپسول گاز همراه خود داشته باشید. قابلمه، تابه، کتری، قاشق و چنگال، چاقو، کبریت، لیوان، استکان، روغن، قهوه، چای، قند، سفره، دستمال و اسکاچ و مایع ظرفشویی از جمله وسایلی هستند که باید در سفرهای کمپینگ همراه خود داشته باشید.
برای اینکه موادی همچون روغن یا شویندهها فضای زیادی اشغال نکنند، میتوانید آنها را در قوطیهای کوچک دارو که خالی شدهاند بریزید. یا اگر مسافرتتان طولانی است، همان ظرفهای اصلی خودشان را همراه داشته باشید.
وسایل بهداشتی و داروهای ضروری
مسواک، خمیردندان، شامپو، صابون (مایع یا جامد)، دستمال کاغذی، دستمال توالت، دستمال مرطوب، ژل ضدعفونی کننده، ضدآفتاب، کرمهای ضد نیش پشه، قرص مسکن، قرص معده، قرص سرماخوردگی، قرص ضدتهوع، داروهای شخصی و حوله را حتما همراه خود داشته باشید.
صندلی تاشو
این صندلی جزو ملزومات ضروری نیست اما اگر داشته باشید بسیار بهتر است زیرا مجبور نیستید سرمای زمینهای خیس (مخصوصا در بهار) را تحمل کنید. صندلیهای تاشو با قیمتهای مناسبی در بازار موجود هستند. هنگام صرف غذا در طبیعت هم میتوانید از صندلیتان استفاده کنید.
در برنامههایی که شبمانی (کمپ) در پیش دارید، برای نشستن و استراحت میتوانید از صندلیهای قابل حمل استفاده کنید. برای آسایش در سفر و کمپینگ در دل طبیعت، صندلی تاشو را فراموش نکنید. صندلی تاشو همچنین برای کسانی است که از نشستن روی زمین، کلوخ و غیره ابا دارند بسیار مناسب است.
پول نقد
در طول سفرهای کمپینگ حتما پول نقد در کیف داشته باشید تا در صورتی که به عابربانک دسترسی نداشتید برای خرید وسایل ضروری با مشکل مواجه نشوید. چون ممکن است در طول سفر از مسیرهایی مثل مناطق عشایری یا روستایی دورافتاده عبور کنید که هنگام لوازم موردنیاز از شما درخواست پول نقد کنند.
چراغ قوه / منبع نور سیار
از جمله وسایل موردنیاز برای کمپینگ همراه داشتن چراغ قوه است. حتما به غیر از موبایل خود یک چراغ قوه اضافه هم همراه داشته باشید تا از باتری موبایل استفاده نکنید. وقتی در جاده پنچر میکنید، وقتی وسیلهای داخل ماشین گم شده و میخواهید آن را پیدا کنید و یا وقتی نمیتوانید راه را پیدا کنید، قطعا در این مواقع چراغ قوهها مناسبترین گزینهی کمکی شما هستند.
چراغ قوه امروزه با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته، از جمله ال ای دی و لامپهای هالوژن، ساخته میشود. بعضی از چراغهای قوه همچنین دارای ویژگیهایی مانند مقاومت در برابر آب و ضربه هستند. همچنین چراغهای قوه با باتریهای قابل شارژ یا با استفاده از باتریهای خشک هم کار میکنند.