دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

ویدیو /

ویدیو/ حشرۀ دُم فنری کروی، سریع‌ترین پشتک‌زن دنیای حیوانات/ چرخش 360 درجه‌ای سونیک در جهان حقیقی را از دست ندهید 

پنجشنبه، 12 مهر 1403
ساعدنیوز: قدرت آکروباتیک حشرۀ دم فنری کروی توسط تیمی از محققان به سرپرستی دکتر آدریان اسمیت در دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی کشف شد. ویدیویی از لحظۀ چرخش 360 درجه‌ای این حیوان را ببینید.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعدنیوز، دُم فنری کروی که با نام علمی (Dicyrtomina minuta) شناخته می‌شود، اخیراً به عنوان سریع‌ترین پشتک‌وارو-زن موجود روی زمین شناخته شده است که سرعت شگفت‌آور 368 چرخش در تنها یک ثانیه را دارد.

این حشره کوچک، تنها 6 میلی‌متر طول دارد و در باغ‌های بریتانیا و ایالات متحده یافت می‌شود. علیرغم اندازه کوچکش، توانایی پرش دم فنری بسیار فراتر از هر چیزی است که در موجودات دیگر دیده می‌‌شود، حتی در قلمرو شخصیت‌های بازی‌های ویدیویی مانند «سونیک خارپشت».

کشف قدرت آکروباتیک باورنکردنی دم فنری کروی توسط تیمی از محققان به سرپرستی دکتر آدریان اسمیت در دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی انجام شد. شیفتگی دکتر اسمیت به این حشرات کوچک، که گاز نمی‌گیرند، نیش نمی‌زنند و پرواز نمی‌کنند، اما به خاطر توانایی پرش‌شان معروف هستند، او را بر آن داشت تا بررسی کند که این موجودات چگونه می‌توانند با چنین سرعت‌ خارق‌العاده‌ای در هوا معلق بزنند.

برخلاف اکثر حشرات پرنده که از پاهای خود برای جهش استفاده می‌کنند، دم فنری‌های کروی به یک زائده به نام «فورکا» متکی هستند. فورکا ساختاری چنگال‌دار است که هنگام عدم استفاده در زیر شکم حشره تا می‌شود. هنگامی که دم فنری تصمیم به پریدن می‌گیرد، فورکا به سمت پایین می‌چرخد و نوک چنگال‌دار آن به زمین فشار می‌آورد و حشره را با نیروی قابل‌توجهی به هوا پرتاب می‌کند. کل فرآیند فقط در یک هزارم ثانیه اتفاق می‌افتد و دم فنری می‌تواند حداکثر 368 چرخش در ثانیه انجام دهد.

این حرکت سریع آنقدر سریع است که مشاهده آن با چشم غیرمسلح یا حتی با دوربین استاندارد غیرممکن است. اگر کسی بخواهد با استفاده از یک دوربین معمولی از پرش این حشره فیلم بگیرد، دم فنری در یک فریم ظاهر و سپس در فریم بعدی ناپدید می‌شود و تنها رد بخار کم‌رنگی از آن باقی می‌ماند که نشان می‌دهد کجا برگشته است.

برای ثبت جزئیات این حرکت خارق‌العاده، دکتر اسمیت و تیمش از دوربین‌هایی با سرعت بالا استفاده کردند که قادر به فیلم‌برداری 40 هزار فریم در ثانیه بودند. این فناوری پیشرفته به آن‌ها این امکان را می‌دهد تا سرعت عمل را به اندازه‌ای کاهش دهند تا تیک آف، سرعت، مسیر و فرود دم فنری را تحلیل کنند.

این تحقیق نشان داد که دم‌های فنری کروی بدن خود را با سرعتی قابل مقایسه با کک‌ها شتاب می‌دهند، گروه دیگری از حشرات که به خاطر پرش‌های قدرتمندشان شناخته می‌شوند. با این حال، برخلاف کک‌ها، دم‌های فنری حرکت چرخشی پیچیده‌ای را به پرش‌های خود اضافه می‌کنند و در هوا به‌گونه‌ای می‌چرخند که هم سریع و هم کنترل‌شده است.

کشف توانایی پرش خارق‌العاده دم فنری نه تنها سازگاری‌های باورنکردنی را که موجودات کوچک می‌توانند ایجاد کنند برجسته می‌کند، بلکه بر پیچیدگی حتی به ظاهر ساده‌ترین موجودات در طبیعت نیز تأکید می‌کند.

  برچسب ها: حیات وحش حشره

پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 14 آبان
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
(ویدئو) «حامد آهنگی» با جواباش «رامبد جوان» رو آچمز کرد😁/ فقط جواب‌های خنده‌دار حامد آهنگی به سوال 3 فامیل پدری را نام ببرید
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
یادی کنیم از گفتکوی دوستانه و پر از شیطنت علی انصاریان و مهرداد میناوند در برنامه‌ی مشترکشان
مراحل سابمیت مقاله
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی