به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز به نقل از همشهری، امام جمعه فردیس گفت: عفاف و حجاب یک موضوع چندضلعی بوده و تک ساحتی نیست. عفاف با حجاب فرق دارد. عفاف یک حالت درونی و حجاب یک رفتار است.
وی با بیان اینکه عوامل مختلف بر بیحجابی تاثیرگذار است؛ گفت: بیحجابی برای عدهای یک امر غریضی و هیجانی است. عده ای در این مورد اطلاعی ندارند و با یک تذکر مهربانانه و اخلاقی حجاب را رعایت میکنند که در خصوص تذکر لسانی حوزه علمیه خواهران اقدام میکند. اما در مورد برخیها بیحجابی نافرمانی مدنی و دهن کجی به قوانین اسلامی و حکومتی است. آنها از این طریق اعلام مخالفت میکنند و این حرام سیاسی است.
وی با اشاره به پدیده بیحجابان اجارهای و افراد بیحجابی که سازمان یافته کار می کنند؛ توضیح داد: برخی مغاره داران به افرادی لباس میدهند که آن را بپوشند و در خیابان بچرخند و برای این کار به ازای هر ساعت پول میدهند؛ این میشود بیحجابی اجارهای که با هدف قُبحزدایی از بیحجابی و عریاننمایی، عادیسازی و نرمالیزاسیون بیحجابی در جامعه انجام میشود. در این خصوص افرادی در قم، کرج و فردیس شناسایی و دستگیر شدهاند.
حجتالاسلام حسینی خاطرنشان کرد: البته همه را نباید با یک چوب برانیم و نوع برخورد با این افراد باید متفاوت باشد.
وی تاخیر در ازدواج را یکی از ریشههای اقدامات هیجانی دانست و افزود: غریضه جنسی از سرکشترین غریضههاست و ازدواج کنترلکننده این غریضه و هیجانات ناشی از آن است. درحالیکه موانع بسیاری در مسیر ازدواج جوانان وجود دارد. ما در زمینه ازدواج چه کرده ایم؟ باید وضعیت اقتصادی اصلاح شود. مشکلات اقتصادی هم یکی از عوامل دینگریزی مردم است.
امام جمعه فردیس گفت: برای ازدواج جوانان مشکلات اجتماعی از جمله شغل و مسکن هم وجود دارد.همه این مشکلات موجب غالب شدن و سرکشی غریضه جنسیاست. بنابراین برای جلوگیری از بیحجابی، کار ایجابی مقدم است.
وی با بیان اینکه در مسئله حجاب جهاد تبیین یک ضرورت است؛ اضافه کرد: این موضوع که حجاب چیست؟ آیا واقعا فرد بیحجاب، متمدن تر و فرد باحجاب اُمُل است؟ پاسخ این سوالات باید برای جوانان تبیین شود. حتی در غرب هم جنبشی به عنوان جنبش بازگشت به پاکدامنی راه افتاد و در کتابهای مختلف بیان شد.این چیزها به نسل جوان ما نرسیده و برای آنها بیان نشده است.
حسینی بر لزوم فرهنگسازی در مسئله حجاب تاکید و خاطر نشان کرد: کار ایجابی و فرهنگسازی مقدم بر همه امور است؛ اگرچه دیر پاسخ میدهد اما قطعا به نتیجه میرسد. زمینه حجاب باید در جامعه فراهم شود؛ همین حالا اگر اگرچادر و پوشاک حجاب بخواهید در جامعه به سختی پیدا میشود و گران است؛ در حالیکه یک مانتوی جلف و نامناسب ارزان و در دسترس است.
وی با بیان اینکه جفاهای گذشته و سیاستگذاریهای غلط در دولتهای قبلی، موضوع حجاب را به یک مسئله تبدیل کرد؛ گفت: در دولتهای قبلی خواستند حجاب را به رفراندوم بگذارند و یا اینکه در سالهای پیشتر موضوع اسلام ترکیهای و اسلام مالزیایی را مطرح کردند. امروز در مسئله حجاب ما میوههای تلخ و هندوانههای ابوجهل حاصل از سیاستگذاری های غلط قبل را میچینیم.
وی بیان کرد: البته دولت فعلی هم باید برای موضوع حجاب کاری بکند. کار انتظامی آخر خط است ما اشتباه کرده و اول خط آوردهایم. نیروی انتظامی مظلوم است. برای جهاد تبیین و اقدامات فرهنگی در مسئله حجاب، صدا و سیما و دستگاههای فرهنگی چه کردند؟
وی همچنین ولنگاری فضای مجازی را در گسترش بیحجابی موثر دانست وگفت: فضای مجازی رهای رهاست و متاسفانه هیچکس حتی مجلس انقلابی هم برای ساماندهی فضای مجازی کاری نکرد.
حسینی در پاسخ به این سوال که آیا موافق فیلترینگ هستید، گفت: جاده را که نمیگویم ببندید. برای وجود یک متخلف جاده را نمی بندند، اما دوربین میگذارند. اما نظارت باید باشد بحث ما فضای مجازی نیست؛ افرادی هستند که این فضا را آلوده میکنند. امروز این شلختگی و رها شدگی در فضای مجازی بیش از هر چیز فضای اخلاقی جامعه را به هم ریخته است و باید کنترل شود.