یک رابطه ای خوب و معنادار به زندگی شما رنگ دیگری می بخشد و در تک تک سلول های شما حسی دلچسب ایجاد می کند. ظاهرا وقتی برای یک مدت طولانی، به یک رابطه عاشقانه ادامه می دهیم، پیامدهایی دارد و دانشمندان با سند و مدرک این موضوع را ثابت کرده اند. محققان تاکنون، بیشتر برای تحقیق و بررسی روی رابطه های ناموفق وقت صرف کرده اند تا رابطه های شاد و موفق! در این مطلب برای تان می گوییم بیشتر مشاهدات دانشمندان روی این موضوع کنجکاوی برانگیز چه بوده است:
1. فکر می کنید فرد دیگری برای تان جاذبه ی رمانتیک ندارد
یادتان نمی آید این اواخر با فرد جذابی ملاقات کرده باشید، درست است؟ مطالعات نشان داده شکل گیری نوعی عادت در مغزتان باعث می شود احتمال اینکه به خیانت فکر کنید بسیار کم شود چون زیبایی ظاهر افراد ِ دیگر، برای تان رنگ باخته است. این یافته، نتیجه ی مجموعی از مطالعاتی است که روی نحوه ی رفتار افراد در روابط موفق شان صورت گرفته است.
2. دغدغه ی شما دغدغه ی همسرتان هم می شود
دلیلش هم این نیست که همسران مجبورند به صحبت های یکدیگر و شکایت و غرولندهای همدیگر از دست رئیس یا همکار حسود گوش بدهند. بلکه معلوم شده اگر یکی از همسران، دچار استرس و نگرانی شود، همسرش هم به احتمال زیاد دچار استرس خواهد شد و این نتیجه ای است که از پیگیری و مطالعه ی زندگی های مشترک ِ 15 ساله به دست آمده است.
3. ممکن است یک سری از علمکردهای جسمی تان همزمان باشد
در یک رابطه ی بلند مدت، این فقط ذهن تان نیست که تحت تاثیر قرار می گیرد، بلکه بدن تان هم دچار تغییراتی می شود. یکی از مطالعاتی که اخیرا روی زوج هایی با سابقه ی زندگی مشترک 50 ساله انجام شده نشان داده این همسران از سه جنبه ی جسمی، تشابهاتی داشته اند:عملکرد کلیه، کلسترول و قدرت مچ دست! یافته ها نشان می دهند در مورد برخی از بیماری ها و مسائلی که درباره ی سلامت روی می دهد، اگر یکی دچار مشکلاتی شد، بهتر است آن دیگری هم چکاپ شود!
4. همسرتان حُکم دارو را پیدا می کند
وقتی بیمارید، اگر همسرتان کنارتان باشد احساس بهتری دارید؟ ممکن است دلیلش فقط عاطفی نباشد. یک تحقیق بزرگ که روی زوج های سن بالا انجام شد نشان داد افرادی که همسرشان خوش بین تر است، سالم تر هستند. چند مطالعه ی دیگر نیز نشان داده افرادی که هنگام درد و بیماری همسران شان در کنارشان هستند نسبت به زمانی که تنها هستند، درد و ناراحتی کمتری احساس می کنند.
5. کیفیت خواب تان به وضعیت رابطه تان بستگی دارد
حتما جای تعجب نیست که شریک شدن تخت و رختخواب با یک نفر دیگر، باعث شود او روی خواب شما و شما روی خواب او تاثیر بگذارید. دانشمندان هنوز در حال مطالعه روی چگونگی این تاثیر هستند اما در مراحل اولیه به نتایجی رسیده اند. وقتی یکی از شما مثلا اضطراب دارد، آن دیگری هم دیرتر به خواب می رود. یک مطالعه نشان داد مردانی که شب خوب نخوابیده بودند، همسران شان هم صبح، خواب آلود و عبوس بودند. یک نتیجه ی دیگر هم این بود؛ زنانی که ازدواج های موفق تری دارند، بهتر از زنانی که در روابط خود چندان موفق و شاد نیستند می خوابند.
6. هیچکس زبان رمزی شما را نخواهد فهمید
با حرکات دست و صورت، ایما و اشاره هایی بهم دارید، اما افراد دوروبرتان نمی فهمند چه می گویید. حتی شاید کسی را به لقبی خطاب کنید که فقط خودتان می دانید چه معنی دارد. سالهای زیاد زندگی مشترک باعث شده به یک زبان رمزی مشترک و منحصر به خودتان برسید که هیچکس دیگری سرنخ حرف های شما هم دستش نیاید!