به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از تجارت نیوز، درباره روند بازار امروز (دوشنبه) محمد بنیادی، کارشناس بازار سرمایه گفت: شاخص در حال حاضر در محدوده مقاومتی یک میلیون و ۵۳۵ هزار واحد قرار گرفته است. این محدوده برای شاخص از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و با توجه به قدرت تحرکات شاخص به نظر می رسد این محدوده را بشکند و به سمت بالاتر حرکت کند.
وی درباره گروه هایی که در بازار امروز پیش رو هستند گفت: به نظر می رسد دوشنبه لیدرهای بازار نماد فولاد، شپنا و شستا باشند. «خودرو» اگر محدوده ۲۲۰ تومان را رد کند، ریسک این نماد کاهش پیدا می کند. همچنین شستا در حال حاضر بر روی مقاومت هست و در محدوده ۱۴۰۰ حمایت دارد. وی افزود: فولاد هم بعد از یک اصلاح زمانی به تحرکات خود ادامه می دهد.
دنیای اقتصاد نوشت:
با پایان مرداد، گرم ترین ماه از سال پشت سر گذاشته شد. بازار سهام نیز در این ماه معاملات داغی را تجربه کرد. شاخص کل بورس تهران در مجموع دادوستدهای مردادماه رشد ۶/ ۱۵درصدی را ثبت کرد تا با شکستن رکورد ۱۳ماهه، لقب پرسودترین ماه بورس طی این مدت را به خود اختصاص دهد. اما این تنها رکورد بورس در دومین ماه تابستان نبود. در این ماه ارزش معاملات خرد سهام با ثبت رقم حدود ۸هزار میلیارد تومان در یک روز، به بیشترین میزان در سال جاری دست یافت و صفوف خرید نیز طولانی تر شدند.
با وجود ثبت تمام ارقام مثبت در کارنامه پنجمین ماه سال، اما شاهد سنت شکنی سهامداران خرد بودیم. حقیقی ها که همواره با صعودی شدن روند بازار، سراسیمه به موج متقاضیان خرید سهام می پیوستند، در این ماه عقب نشستند. فعالیت کم رمق حقیقی ها در بورس ماحصل کسب تجربه بورس بازان از ۱۰ماه اصلاحی این بازار است. گویا این بار بازیگران خرد تصمیم گرفته اند هیجانی عمل نکنند و با طمانینه بیشتری وارد گردونه پرریسک سهام شوند.
همنوایی با دلار
بازار سهام پس از ۶ روز تعطیلی روز گذشته بار دیگر در معرض عرضه و تقاضای سرمایه گذاران قرار گرفت و به لطف جو صعودی حاکم بر بازار ارز با افزایش قیمت مواجه شد و نماگر اصلی این بازار به محدوده یک میلیون و ۵۱۵ هزار واحد رسید. اینطور که به نظر می رسد پس از افتی یک میلیون واحدی و سکون نسبی در سایر بازارها با به کار بسته شدن مالیات بر عایدی سرمایه در بازارهایی نظیر ملک و خودرو برای بسیاری از سرمایه گذاران دیگر راهی نمانده به جز آمدن به بورس و آزمودن بخت خود در این بازار نسبتا پیچیده. دقیقا به همین دلیل است که در دو ماه اخیر شاهد رشد تقریبا ۴۰۰ هزار واحدی میانگین وزنی قیمت ها در بازار سرمایه بوده ایم و فعلا نیز عاملی جدی را برای تغییر روند در این بازار نمی توان متصور بود.
آنطور که بررسی های «دنیای اقتصاد» در طول ماه های اخیر نشان می دهد، بازار سهام در خلال این بازه زمانی راهی طولانی را برای رسیدن به ثبات پیموده است. در حالی که در روزهای معاملاتی اردیبهشت و خرداد حجم و تعداد صفوف فروش حکایت از اشباع کاملا عرضه در بیش از ۷۰ درصد نمادها داشت و در این صف ها سهامی با ارزش چند هزار میلیارد تومانی در معرض گره معاملاتی قرار می گرفت، این روند رفته رفته متوازن شد تا جایی که در میانه تیر ماه ارزش صف های خرید به صفوف فروش نزدیک شد و در مرداد ماه شاهد کم تعداد شدن فروشندگان بودیم. بر این اساس معاملات روز یکشنبه در حالی خاتمه یافت که تنها ۴ درصد از کل نمادهای بورسی درگیر صف فروش بودند و در مقابل تعداد صفوف های خرید به ۱۰۱ نماد معادل ۳۰ درصد رسید.