در نگاه نخست، گلکسی A12 درمقایسه با گلکسی A11 گوشی هوشمند قدرتمندتری بهنظر میرسد که این حس اولیه را مدیون طراحی بهتر پنل پشتی و دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی در ترکیب چهارگانهی دوربینهای پشتی و باتری پرظرفیتترش است.
باتوجهبه وضعیت کنونی بازار موبایل در ایران، چندان مایهی تعجب نیست که گلکسی A12 یکی از پربازدیدهای بخش محصولات باشد؛ بنابراین، همگام با افزایش استقبال از این گوشی اقتصادی سامسونگ، تصمیم گرفتهایم با بررسی گلکسی A12 سامسونگ، عملکرد آن را در دنیای واقعی به شما نشان دهیم.
ازآنجاکه مواد اولیه نخستین موردی است که شرکتهای تولیدکنندهی گوشیهای هوشمند برای کاهش قیمت سراغش میروند، گوشیهای پایینرده عموما بدنهای پلاستیکی دارند. بههمیندلیل، بدنهی گلکسی A12 کاملا از پلاستیک پوشیده شده است؛ اما برخلاف گلکسی A11، پوشش بدنهی دستگاه جدید مات است که همین موضوع از برجای ماندن آثار انگشت روی بدنهی دستگاه مانع میشود.
بهلطف خطوط مورب روی پنل پشتی، گلکسی ای ۱۲ بهخوبی در دست جای میگیرد و سُر نمیخورد؛ اما در کمال تعجب، این خطوط فقط بخش بالایی از پشت گوشی را پوشاندهاند. بهنظر میرسد که کرهایها میخواهند لوگو SAMSUNG هرچه واضحتر دیده شود. درهرصورت، یکپارچهنبودن طراحی پشت دستگاه چندان جالب بهنظر نمیرسد.
بافت بهکاررفته در پنل پشتی A12 تا بیش از نیمهی آن از خطهای مورب تشکیل شده است و سامسونگ برای نمایش بهتر توضیحات مختصر ساخت و لوگو خود، طراحی یکپارچهی پنل پشتی را فدا کرده است و بخشی از قاب دستگاه بافتی صاف دارد که این یکدستنبودن طراحی چندان جذاب بهنظر نمیرسد. گلکسی ای ۱۲ در پنل پشتی از ماژول دوربین چهارگانهای میزبانی میکند که بهصورت مربعی درکنار یکدیگر قرار گرفتهاند. کمی پایینتر از دوربین هم فلش LED دستگاه قرار دارد.
نمایشگر ۶٫۲ اینچی گلکسی ای ۱۲ بهلطف حاشیههای باریک بالا و کناریاش حدود ۸۳ درصد از نمای جلو را دراختیار دارد؛ اما حاشیهی پایینی اندکی قطور است. سامسونگ توضیحی دربارهی پوشش محافظ نمایشگر ارائه نمیدهد؛ بنابراین، استفاده از گلس برای محافظت از نمایشگر، تصمیم معقولی بهنظر میرسد.
پنل جلویی A12 بیشتر از A11، به A10 و A10s شباهت دارد؛ درحالیکه دوربین سلفی گلکسی A11 داخل حفرهای درون نمایشگر قرار داشت، کرهایها در نسل جدید باردیگر به بریدگی قطرهای نمایشگر در لبهی بالا روی آوردهاند.
در لبهی سمت راست دستگاه، افزونبر کلیدهای تنظیم صدا، کلید پاور ادغامشده با حسگر اثرانگشت بهچشم میخورد. لبهی سمت چپ میزبان درگاه دو سیمکارت و درگاه مجزای کارت حافظه است. در لبهی بالایی دستگاه، میکروفن دوم و در لبهی پایینی گوشی بلندگو، میکروفن، جک هدفون و درگاه آیندهنگرانهی USB 2.0 Type-C جا خوش کردهاند.
درمجموع، پوشش مات قاب پشتی دستگاه و بافت متفاوت آن درمقایسهبا مدلهای پیشین، حسوحال بهتری به کاربر القا میکند؛ اما ترجیح میدادیم که سامسونگ در A12 نیز از حفرهی نمایشگر برای قراردادن دوربین سلفی استفاده کند.
در بازهی قیمتی گلکسی A12، پنلهای LCD رایجترین پنلهای نمایشگر محسوب میشوند. گوشی اقتصادی سامسونگ از نمایشگر ۶٫۵ اینچی با پنل PLS TFT LCD، وضوح ۱۵۶۰ در ۷۲۰ پیکسل و تراکم پیکسلی ۲۶۴ پیکسلبراینچ بهره میبرد. این پنل وضوح و خوانایی نمونههای FHD را ندارد و زاویهی دید آن اندکی محدود است.
در آزمایشها، حداکثر روشنایی گلکسی A12 در حالت دستی به ۲۶۰ نیت و در حالت خودکار به ۲۹۵ نیت میرسید که هر دو نتیجه در بخش میانی نمایشگر ثبت شدهاند؛ بنابراین، کاربر در بخش میانی نمایشگر روشنایی بیشتری درمقایسهبا بخش بالایی و پایینی آن تجربه خواهد کرد. گلکسی A12 در زمینهی حداکثر روشنایی، ضعیفتر از نسل قبل عمل میکند.
یکی دیگر از ضعفهای نمایشگر گلکسی A12 را عملکرد کُند حسگر نور محیطی در مواجهه با تابش نور مستقیم میدانیم؛ چراکه روشنایی نمایشگر با کمی تأخیر افزایش مییابد.
نمایشگر گلکسی A12 سامسونگ ۹۸٫۸ درصد از فضای رنگی sRGB را پوشش میدهد که خطای میانگین آن در نمایش رنگها به ۴٫۲ میرسد و میزان دمای رنگ ۸۳۶۱ کلوین آن، از تمایل ملموس رنگها به سردی خبر میدهد. همانند گلکسی A11، سامسونگ در این گوشی نیز امکان تغییر پروفایل رنگی را به کاربر نمیدهد.
اسپیکر تککانالهی گلکسی A12 کیفیت و حجم و تفکیک صدای چندان مطلوبی ندارد؛ اما عملکردش برای کارهای روزمره چندان آزاردهنده نیست. دستگاه اقتصادی سامسونگ برخلاف محصولات هزاردلاریاش از جک ۳٫۵ میلیمتری هدفون نیز بهره میبرد و بههمراه هدفون توگوشی ساده فروخته میشود.
کرهایها گلکسی A12 را بهصورت پیشفرض با اندروید ۱۰ و رابط کاربری اختصاصی سامسونگ، یعنی One UI Core 2.5، روانهی بازار کردهاند. واژهی Core در نام رابط کاربری گلکسی A12، بهمفهوم بهینهشدن One UI برای گوشی اقتصادی سامسونگ است.
با اینکه برخی ویژگیهای One UI، نظیر پوشهی ایمن، سرویس پرداخت اینترنتی سامسونگ و Samsung Pass در One UI Core بهچشم نمیخورد، رابط کاربری ویژهی گوشیهای اقتصادی سامسونگ از بیشتر ویژگیهای One UI بهرهمند است و کاربران خلأ چندانی احساس نخواهند کرد.
باتوجهبه همکاری کرهایها با سایر غولهای حوزهی فناوری، بهمحض راهاندازی اندروید در گلکسی A12، افزونبر اپلیکیشنهای پیشفرض سامسونگ، فیسبوک، نتفلیکس، اسپاتیفای و سرویسهای مایکروسافت شامل آفیس، واندرایو، لینکدین و Outlook نیز روی گوشی نصب میشوند که صرفا امکان غیرفعالسازی آنها وجود دارد، نه پاککردنشان!
با وجود سختافزار نهچندان قدرتمند گلکسی A12، رابط کاربری و نرمافزارها بدون مشکل جدی کار میکنند؛ اما کُندیهای گهگاه حین اجرای اپلیکیشنها، انیمیشنها و ژستهای حرکتی بهچشم میخورند.
بار پردازشی گلکسی A12 سامسونگ بر دوش پردازندهی ۱۲ نانومتری مدیاتک هلیو P35 با چهار هستهی ۲٫۳۵ گیگاهرتزی Cortex-A53 و چهار هستهی ۱٫۸ گیگاهرتزی Cortex-A53 قرار دارد. تراشهی میانردهی مدیاتک برای پردازش محتوای گرافیکی از پردازندهی گرافیکی PowerVR GE8320 بهره میگیرد.
هلیو P35 از رم LPDDR3-1866 و LPDDR4x-3200، حافظههای ذخیرهسازی eMMC 5.1، نمایشگر 1080p با نرخ نوسازی ۶۰ هرتز، ضبط و پخش ویدئوهای 1080p@60fps با کدکهای H.264، H.265 و HEVC، بلوتوث و اتصال وایفای ۵ پشتیبانی میکند.
گلکسی A12 در سه نسخه عرضه میشود: ۱. سه گیگابایت حافظهی رم و ۳۲ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی؛ ۲. چهار گیگابایت حافظهی رم و ۶۴ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی؛ ۳. شش گیگابایت حافظهی رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی. ما نسخهی مجهز به چهار گیگابایت حافظهی رم و ۶۴ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی آن را برای بررسی دراختیار داشتیم.
برای ارزیابی کلی گلکسی A12، از Antutu و PCMark از میان بنچمارکها استفاده و ارزیابی عملکرد تک و چندهستهای CPU را به بنچمارک GeekBench و ارزیابی عملکرد پردازنده در رندر محتوای گرافیکی را هم به 3DMark و GFXBench محول کردیم.
باتوجهبه نتایج بنچمارکها، گلکسی A12 در زمینهی پردازشهای CPU-محور بهتر از نسل گذشته ظاهر میشود؛ اما در زمینهی پردازشهای GPU-محور ضعیفتر است. در هر صورت گلکسی A12 نمیتواند ابزاری مناسب برای اجرای بازی باشد؛ اما در کاربریهای روزمره و سبک مثل وبگردی یا استفاده از پیامرسانها رضایت کاربر را جلب خواهد کرد.
در فضای رقابتی تنگاتنگ گوشیهای اقتصادی و میانرده، افزایش تعداد دوربینها یکی از راهکارها برای فروش بیشتر است و سامسونگ نیز از همین قاعده پیروی میکند. دوربین چهارگانهی گلکسی A12 دوربین واید ۴۸ مگاپیکسلی با لنز f/2.0، دوربین اولتراواید ۵ مگاپیکسلی با لنز f/2.2 و زاویهی دید ۱۱۵ درجهای، دوربین ماکروی ۲ مگاپیکسلی با لنز f/2.4 و دوربین عمقسنج ۲ مگاپیکسلی با لنز f/2.4 را دربر میگیرد.
رابط کاربری دوربین گلکسی A12، افزونبر امکانات تصویربرداری مربوط به دوربینها، از حالت Food برای ثبت عکس از غذا و حالت Pro با امکان تغییر ISO (در چهار سطح ۱۰۰، ۲۰۰، ۴۰۰ و ۸۰۰)، تراز سفیدی (تغییرپذیر در بازهی ۲۳۰۰ تا ۱۰ هزار کلوین) و سطح نوردهی (در بازهی منفی ۲ تا ۲) بهرهمند است.
تصاویر دوربین اصلی در وضعیت نوری مناسب، جزئیات مناسب و گسترهی دینامیکی متوسطی دارند و رنگها نیز بهصورت رضایتبخشی ثبت میشوند؛ اما تصاویر خالی از نویز نیستند.
گسترهی دینامیکی، جزئیات و رنگها در تصاویر دوربین فوقعریض بهاندازهی دوربین اصلی راضیکننده نیستند و نویز بیشتری دارند. افزونبراین، با اینکه نمیتوان پوشش ۱۱۵ درجهای دوربین فوقعریض را وسیع دانست، گوشههای تصاویر اعوجاج نسبتا زیادی دارند.
همزمان با تاریکشدن محیط، دوربین اصلی تصاویر را با جزئیات کمتر و گسترهی دینامیکی محدودتر و نویزهای بیشتری ثبت میکند. مطابق انتظار، از «حالب شب» برای جبران ضعفهای دوربین اصلی در وضعیت نوری نامناسب خبری نیست.
تصاویر دوربین فوقعریض در محیط تاریک درمقایسه با دوربین اصلی، با شدت بیشتری جزئیات خود را از دست میدهند. گسترهی دینامیکی بسیار محدودتر میشود و نویز تصاویر تا حد چشمگیری افزایش پیدا میکند.
همانند سایر گوشیهای اقتصادی، تصاویری که دوربین ماکرو ثبت میکند، حتی در بهترین وضعیت نوری هم تعریفی ندارد و عملکرد آن در نویز زیاد و جزئیات اندک خلاصه میشود.
در گلکسی A12، سامسونگ امکان ثبت تصاویر پرتره با حسگر عمقسنج ۲ مگاپیکسلی را نیز فراهم کرده است. افکت بوکه در حالت پرتره بهخوبی اعمال میشود و فرایند جداسازی سوژه از پسزمینه رضایتتان را جلب میکند.
باتوجهبه بازهی قیمتی گلکسی A12، دوربین سلفی سطح جزئیات و گستره دینامیکی مناسبی دارد؛ اما ازآنجاکه فرایند پیادهسازی افکت بوکه در حالت Live Focus دروبین سلفی نرمافزاری است، نمیتوان انتظار چندانی از عملکرد مطلوب آن در ثبت تصاویر پرتره سلفی داشت.
گلکسی A12 سامسونگ انرژی خود را ازطریق باتری حجیم ۵،۰۰۰ میلیآمپرساعتی تأمین میکند که بهکمک پشتیبانی شارژ سریع و آداپتور ۱۵ واتی درون جعبه، میتواند درحدود دو ساعت از صفر تا صد درصد شارژ شود. درادامه با اجرای آزمونهای باتری زومیت، شارژدهی گلکسی ای ۱۲ را میسنجیم.
بنچمارک PCMark پس از تنظیم میزان روشنایی نمایشگر روی ۲۰۰ نیت و غیرفعالسازی اتصالات بیسیم، با شبیهسازی کاربرهای روزمره نظیر وبگردی یا ویرایش عکس میتواند معیاری برای مدت روشنماندن نمایشگر باشد. در این آزمون گلکسی ای ۱۲ با ثبت مدتزمان ۱۰ ساعت و ۵۹ دقیقه نشان میدهد که با میانگین مدتزمان ۴ ساعت روشنماندن نمایشگر، میتواند بیش از ۲ روز نیز کاربر را همراهی کند.
در آزمایشی دیگر، روشنایی نمایشگر را روی ۲۰۰ تنظیم کردیم، سپس با غیرفعالسازی اتصالات بیسیم و صدای اسپیکر، ویدئو معیار زومیت را بدون صدا تا زمان خالیشدن کامل باتری دستگاه پخش کردیم. گلگسی A12 سامسونگ در این آزمایش موفق شد ۱۶ ساعت و ۵۸ دقیقهی مدام ویدئو را پخش کرد که این نتیجه از عملکرد راضیکنندهی باتری آن خبر میدهد.
گلکسی A12 خالی از ضعف نیست؛ اما زمانیکه بحث برچسب قیمتی آن بهمیان میآید، میتوان از ضعفهایش چشمپوشی کرد. نمایشگر گلکسی ای ۱۲ بهدلیل حداکثر روشنایی کمش برای استفاده در زیر تابش مستقیم آفتاب چندان مناسب نیست، از سوی دیگر ترجیح میدادیم سامسونگ بهجای دوربینهای ناکارآمد ماکرو و اولتراواید، از دوربین واید باکیفیتتر یا تراشهی قدرتمندتری روی گوشی هوشمندش استفاده میکرد.
گلکسی A12 درمقایسه با گلکسی A11 تغییرات نسبتا زیادی تجربه میکند؛ ظاهر جذاب پنل پشتی، استفاده از پوشش مات، دوربین واید و عمقسنج رضایتبخش، عملکرد سختافزاری پذیرفتنی و شارژدهی رضایتبخش از ویژگیهای کلیدی گلکسی A12 است که همراه با قیمت مناسب، آن را به محصولی ارزشمندتر تبدیل میکنند.
نکات مثبت
نکات منفی
معرفی |
|
|
---|---|---|
وضعیت |
|
نوع |
|
|
---|---|---|
ابعاد |
|
|
رزولوشن | 720 در 1560 پیکسل، 19.5:9 (~264 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی) | |
محافظ |
ابعاد |
|
|
---|---|---|
وزن | 205 گرم | |
ساخت |
|
|
سیمکارت | تک سیمکارته (نانو-سیم) یا دو سیمکارته (نانو-سیم، همزمان یکی فعال (dual stand-by)) |
سیستمعامل در زمان عرضه | اندروید 10 | |
---|---|---|
تراشه | Mediatek MT6765 Helio P35 (دوازده نانومتری) | |
پردازنده مرکزی |
|
|
پردازنده گرافیکی |
درگاه حافظه |
|
|
---|---|---|
حافظه داخلی | 32 گیگابایت، 3 گیگابایت رم یا 64 گیگابایت، 4 گیگابایت رم یا 128 گیگابایت، 6 گیگابایت رم |
اصلی |
|
|
---|---|---|
قابلیتها | فلش LED، پانوراما، HDR | |
فیلمبرداری |
|
|
سلفی | 8 مگاپیکسل (f/2.2) | |
فیلمبرداری سلفی |
|
جک ۳.۵ میلیمتری |
|
---|
باتری | باتری غیرقابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت 5000 میلی آمپر ساعت | |
---|---|---|
شارژر |
|
حسگرها |
|
---|
فناوری | GSM / HSPA / LTE |
---|
شبکه بیسیم |
|
|
---|---|---|
بلوتوث |
|
|
GPS |
|
|
رادیو | ||
USB |
|
رنگها | مشکی، سفید، آبی، قرمز | |
---|---|---|
مدلها | ||
نرخ مخصوص جذب (SAR) | ||
نرخ مخصوص جذب اروپا (SAR EU) | ||
حدود قیمت در زمان عرضه |
|
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش