به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، با نزدیک تر شدن روز ها به زمان انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ۱۴۰۰، جناح ها و گروه های مختلف برنامه های خود را برای حضور قدرتمند در انتخابات و معرفی نامزد نهایی خود با جدیت بیشتری دنبال می کنند.
به موازات این برنامه ریزی ها، بازار گمانه زنی ها هم داغ و داغ تر می شود و افرادی که قصد شرکت یا عدم شرکت در این رقابت را دارند، کم کم حضور یا عدم حضور خود در انتخابات را مشخص می کنند.
می آیم؛ نمی آیم
«تصمیمی برای حضور در انتخابات آتی شورا ها ندارم و این تصمیم قطعی است.» این صحبت های رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی و رئیس شورای شهر تهران بعد از جلسه اخیر این شورا بود. شاید این جملات در قدم اول یک تصمیم برای رهایی از سیاست به نظر برسد، اما با کمی دقت بیشتر می توانیم آن را به عنوان گام نخست برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری تلقی کنیم.
اصلاح طلبان که این روز ها سخت درگیر پیدا کردن نامزد مناسب خود برای شرکت در سیزدهمین دوره ریاست جمهوری هستند، با بحران ناکارآمدی در گزینه های مطرح خود مواجه هستند. ناکارآمدی لیست امید مجلس دهم و پنجمین دوره شورای شهر تهران اتفاقاتی هستند که در کنار دولت های یازدهم و دوازدهم جریان اصلاح طلب را در جمع بندی لیست و انتخاب نفرات مناسب با چالش جدی مواجه کرده است.
محسن هاشمی، رئیس شورای مرکزی کارگزاران سازندگی و رئیس پنجمین دوره شورای شهر تهران یکی از نفراتی است که از روز های ابتدایی به گوش رسیدن زمزمه های انتخاباتی، از گزینه های احتمالی و شاید اصلی جریان اصلاحات برای حضور در ماراتن پاستور به حساب می رود. او حالا در فاصله کم تر از یک سال مانده به این انتخابات از عدم حضورش در انتخابات شورا ها خبر داد تا احتمال حضورش در انتخابات ریاست جمهوری قوت بگیرد.
احمد شریف فعال سیاسی اصلاح طلب، عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و دبیرکل حزب همبستگی دانش آموختگان ایران درباره احتمال حضور محسن هاشمی در لیست نامزد های اصلاح طلبان گفت: ظاهرا چنین بحثی در داخل حزب کارگزاران مطرح شده است؛ اما در شورای هماهنگی اصلاح طلبان من چنین موضوعاتی را نشنیدم.
علی محمد نمازی عضو حزب کارگزاران سازندگی هم اگر چه حضور محسن هاشمی در انتخابات آینده را به طور قطعی رد نکرده اما گفته است: محسن هاشمی اگر قصد ورود به انتخابات را داشته باشد قطعا این موضوع را در شورای مرکزی حزب مطرح خواهد کرد و با موافقت آن ها و جلب نظر سایر احزاب اصلاح طلب به میدان خواهد آمد؛ البته با شناختی که من از او دارم چندان علاقه مند به وارد شدن به این عرصه نیست، زیرا فردی حسابگر است و درصورتی به میدان خواهد آمد که مطمئن باشد مورد استقبال احزاب اصلاح طلب قرار خواهد گرفت.
محمد زارع فومنی دبیرکل حزب مردمی اصلاحات هم درباره احتمال نامزدی محسن هاشمی در انتخابات ریاست جمهوری آینده گفت: من از زبان خودش شنیدم که قصد نامزد شدن ندارد.
عباس سلیمی نمین فعال سیاسی اصولگرا هم در توصیف وضعیت و شرایط حضور موفق محسن هاشمی در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده می گوید: اگر در یک سال پیش رو، شورای شهر تلاش ویژه ای کند، اتفاقات مهمی را رقم بزند و وضعیت شهر تهران را متحول کند ممکن است که محسن هاشمی شانسی در انتخابات سال آینده داشته باشد، اما در حال حاضر که خدمات شهری عملا غیرفعال است و شهرداری تهران و شورای شهر تهران کارنامه ضعیفی از خود ارائه داده اند و حتی تعدادی از پروژه های نیمه تمام شهرداری پیشین هم به پایان نرسیده است، محسن هاشمی وضعیت خوبی برای حضور در رقابت انتخابات ریاست جمهوری ندارد.
به سراغ نظرات محسن هاشمی هم که برویم می بینیم که او تمایل زیادی برای رسیدن به ریاست جمهوری ندارد؛ مثلا چند ماه پیش در یادداشتی در صفحه توئیتر خود نوشته بود: با توجه به شایعات مطروحه در رابطه با نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری۱۴۰۰، به اطلاع می رساند: برنامه یا بنایی برای شرکت ندارم. طرح اینگونه احتمالات اثر مثبتی بر شرایط امروز جامعه که سخت درگیر مشکلاتی نظیر بیماری کرونا، مسائل اقتصادی، اجتماعی و تحریم های ظالمانه است، ندارد.
یا مثلا به تازگی در گفت و گویی رادیویی به گمانه زنی ها در خصوص نامزدی اش در انتخابات واکنش نشان داده و گفته است: علاقه ای به این کار ندارم. با وضعیتی که الان هست فکر نمی کنم هیچ عاقلی نامزد شود. شرایط کشور بسیار سخت است و کسی که خود را گزینه می کند به قول غربی ها باید «سوپرمن» باشد.
او در ادامه این گفت وگو گفته است: برخی ها لطف داشتند به بنده و آن هم به دلیل فعالیت های ابوی در سال های گذشته بود که یک نگاهی به من داشتند، ولی من هیچ وقت چنین چیزی را مدنظر قرار نداده ام.
هاشمی در واکنش به اینکه برخی ها هستند که در دقایق پایانی زمان ثبت نام به یکباره احساس برای نامزد شدن در انتخابات احساس تکلیف می کنند، تصریح کرد: بله این هم پیش می آید. به هر حال برخی ها هستند که طرفدارانشان به آن ها فشار می آورند و ما که چندین انتخابات را برگزار کردیم، دیدیم که چگونه به آن ها فشار می آوردند و می گویند که هیچ راهی جز حضور آن ها نیست. رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران همچنین در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است شما نیز تحت تاثیر اینگونه فشار ها قرار بگیرد؟ گفت: امیدوارم که بنده گول نخورم و نیایم.
یادداشت ها و صحبت های شخصی محسن هاشمی به تنهایی نشان از این دارد که او در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ حاضر نخواهد شد، اما به قولی معروف، نباید از سیاستمدار جماعت انتظار صراحت داشت، به همین خاطر برای روشن شدن چراغ این ماجرا باید فعلا صبر کنیم و ببینیم آیا او گول خواهد خورد یا خیر؟!