پیامدهای امنیتی سفر پزشکیان به سیستان
به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز به نقل از خبر آنلاین، سفر رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان بعد از یکسری اتفاقات در این استان انجام شده که آن اتفاقات هنوز هم ادامه دارد، اعتراض هایی که معمولا در روزهای جمعه اتفاق می افتاد یا قبل از آن هم در شکل های دیگری اتفاق افتاده بود و همینطور صحبت هایی که معمولا در نماز جمعه آقای مولوی عبدالحمید مطرح می کردند . از سوی دیگر اینکه اساسا سیستان و بلوچستان یک استان عقب مانده و محروم در قیاس با سایر استان های ایران است. وقتی این اعتراضات و محرومیت استان را در کنار یکدیگر قرار می دهیم سفر دکتر پزشکیان معنا پیدا می کند.
آقای پزشکیان در برنامه های تبلیغاتی انتخابات معتقد به عدالت بود ، در تعریف عدالت هم بخشی معطوف به توزیع عادلانه ثروت و منابع بود،آن زمینه های پیشینی و بعلاوه شعار آقای پزشکیان مبنی بر درپیش گرفتن مسیر عدالت و انجام این سفر بعنوان اولین سفر استانی ایشان به ما می گوید که اساسا بعداز قدرت گیری آقای پزشکیان توجه به مناطق محروم بخشی از سیاست های ایشان است.
فرض آقای پزشکیان این است که آنچه در بلوچستان تحت عنوان نارضایتی ها اتفاق می افتد نارضایتی نسبت به نوع حکومت یا حتی تمایل به تجزیه طلبی نیست بلکه آن چیزی که باعث ناخرسندی در بلوچستان شده بحران توزیع منابع است.
ایشان با این فرض به سیستان سفر کردند و مسائل و چالش های استان را دیده اند و به قول خودشان هم درک درستی از وقایع پیدا کردند و هم به ظرفیت های استان پی برده اند . اینها کمک می کند که روند توسعه در استان سیستان و بلوچستان حرکت رو به رشد پیدا کند و احتمالا اگر نتایح ملموس و عینی داشته باشد خیلی از نارصایتی هایی که در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد، فروکش می کند و در عین حال یک دوگانه ای هم شکل می گیرد.
در این دوگانگی بین کسانی که اساسا تحت تاثیر قدرت های خارجی دنبال تجزیه بلوچستان هستند با آنهایی که واقعا نسبت به توزیع منابع اعتراض دارند تفکیک ایجاد می شود. در آنزمان حاکمیت می تواند مثل هر کشوری در سراسر جهان که برای تمامیت ارزی اش احترام قائل است با تجزیه طلبان برخورد جدی تر و شفاف تری داشته باشد.
تحت این شرایط خیلی از مردم بلوچ هم حاکمیت را حمایت خواهند کرد ، چون اساسا وفاداری بلوچ ها به تمامیت ارضی ایران بسیار بالا است ، بخشی از افراد که ممکن است تحت تاثیر سواستفاده بیگانگان قرار گرفته باشند آنجا بر اساس یک تصور باطل ممکن است گرایش های تجزیه طلبانه ای هم داشته باشند . علی الحال بنظر می رسد این سفر در زمان و مکان خوبی انجام شد.
البته یک چالش هم وجود دارد و آن اینکه منابع کشور بتواند این سیاست را پشتیبانی کند و به عبارت دیگر در شرایط فعلی شاید اوضاع و احوال اقتصادی کشور به گونه ای نباشد که آن ایده آل هایی که رئیس جمهور دارد در بلوچستان عملی شود ولی همین که هر آنچه منابع موجود در کشور است بخش مهمی از آن به سمت منطقه محروم شیفت داده می شود این خود می تواند برای مردم سیستان و بلوچستان و حتی برای کل کشور بسیار خوشایند باشد.
یعنی خیلی از استان ها در کشور هستند با اینکه خودشان محروم هستند اما چون بلوچستان و بعضی از مناطق دیگر محروم تر هستند تمایل دارند که در چارچوب یک سیاست تبعیض مثبت به منطقه بلوچستان توجه ویژه ای شود.