به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در مصاحبه با برنامه هارد تاک بی بی سی مدعی شد: در عین حال که به توقف اقدامات خشونت آمیز ایران و محدود کردن فعالیت های هسته ای این کشور اعتقاد داریم، اما حاضریم به طور غیرمستقیم وارد مذاکره با ایران شویم.
رابرت مالی در ادامه اعلام کرد: دیپلماسی هرگز به پایان نمی رسد حتی در شرایطی که ما سرگرم اقدامات دیگر هستیم شامل تحریم، اعمال فشار، مقابله با اقدامات ایران در منطقه و بسیج کردن جامعه جهانی.
او مدعی شد: مذاکرات غیرمستقیمی را با ایران داشتیم و علنا اعلام کردیم که آماده ایم مذاکرات غیرمستقیم را ادامه دهیم. اما در عین حال برای توقف اقدامات خشونت آمیز ایران و یا محدود کردن برنامه هسته ای ایران تردید نخواهیم کرد؛ بنابراین موضوع بر سر دیپلماسی یا سایر گزینه ها نیست؛ موضوعات با همدیگر پیگیری می شوند.
مالی اعتراف کرد: دو سال پیش که ما (دموکرات ها) روی کار آمدیم به دلیل تصمیم نسنجیده دولت قبل برای خروج از توافقی که کار می کرد شرایط خطرناکی را تحویل گرفتیم.
او با اشاره به پیشرفت های ایران در حوزه علوم هسته ای مدعی شد: ما امروز خیلی بیشتر از دوران ریاست جمهوری ترامپ با اروپا متحد شده ایم و اتحاد با شرکای اروپایی و دیگران ما را در موقعیت بسیار قوی تری برای مقابله با ایران قرار داده است؛ بنابراین اوضاع بدتر شده است، ایران برنامه هسته ای خود را به گونه ای توسعه داده است که بسیار خطرناک است.
نماینده آمریکا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه که ایران از نظر او تا چه اندازه به ساخت سلاح هسته ای نزدیک است، عنوان کرد که موضوع غنی سازی اورانیوم از تولید بمب هسته ای مجزاست.
او ادعا کرد: آن ها برنامه تولید سلاح هسته ای خود را از سر نگرفته اند. اگر این اقدام صورت گیرد شرایط تغییر خواهد کرد، اما به این مرحله چندان نزدیک نیستیم چراکه (ساخت بمب هسته ای) به تلاش های طولانی تری نیاز دارد. با این حال ما با این مقدار که آن ها (به تولید سلاح هسته ای) نزدیک هستند راحت نیستیم. به همین خاطر مسیر دیپلماتیک را در پیش گرفته ایم و همانطور که بایدن گفت اگر این راه به نتیجه نرسد تمام گزینه ها روی میز خواهد بود.
رابرت مالی در پاسخ به سوالی در مورد ناآرامی های اخیر در ایران مدعی شد: ما اهل تغییر حکومت نیستیم و فقط از حقوق مردم دفاع می کنیم.
گزافه گویی های مقامات آمریکایی درباره برنامه هسته ای صلح آمیز ایران در حالی مطرح می شود که واشنگتن از زمان روی کار آمدن دولت بایدن همچنان به سیاست فشار حداکثری دولت پیشین این کشور علیه مردم ایران ادامه داده و برخلاف تعهداتش ذیل برجام خواستار گرفتن امتیازات بیشتر از تهران است.
آمریکا همواره ضمن سنگ اندازی در مسیر مذاکرات، ادعاهای بی اساس خود را درباره مذاکرات هسته ای ایران مطرح کرده است. به تازگی، جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز گفته است که نباید انتظار پیشرفت در مذاکرات برجام در آینده نزدیک در دولت بایدن را داشت.