به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، تکنولوژی بخش جدایی ناپذیر از زندگی روزمره شده است که نه تنها مهم است، بلکه تقریبا غیرممکن است بدون آن زندگی کنیم. حتی افرادی که ادعا می کنند به ندرت از تکنولوژی استفاده می کنند، معمولا یک تلفن همراه و تلویزیون دارند. تحقیقات نشان می دهند که فن آوری ممکن است عامل اصلی در افزایش اختلالات کم توجهی، رفتار اعتیاد آور و اختلالات خواب باشد.
اگر زمانی را در اطراف کودکان کوچک سپری کرده اید، می دانید که چگونه به سرعت رفتار، زبان و نشانه های اجتماعی را برداشت می کنند. طبق بیان بسیاری از کارشناسان کودکان در پنج سال اول زندگی حدود 80 درصد از زندگی را خواهند دانست.
کودکان بین سن نوزادی و پنج سالگی مانند اسفنج هستند، هر صدا، کلمه و تصویری را که در معرض آن قرار می گیرند هر چند ناخودآگاه آن را پردازش می کنند پس اهمیت این دوران را باید بیش از پیش درک و در نظر بگیرید.
استراتژی هایی برای محدود کردن و مدیریت استفاده از تکنولوژی برای کودکان:
برای محدود کردن استفاده از وسایل الکترونیک توسط کودکان می توانید از چند توصیه استفاده کنید:
انجام فعالیت های خانوادگی برای مدیریت استفاده از تکنولوژی برای کودکان:
کودک خود را به بولینگ، کارتینگ، پینت بال، کارتینگ و دیگر تفریحات خانوادگی ببرید. چیزهای جدید را امتحان کنید و از قبل گزینه هایی برای پیشنهاد دادن داشته باشید. بدین صورت، کودک درمی یابد که دنیای واقعی نیز چیزهای جذاب و جدیدی دارد. برای کودک خود مدل خوبی برای تجربه اندوزی و کنجکاوی باشید.
الگوی رفتاری:
آنچه را که موعظه می کنید، خود نیز انجام دهید. در صورتی که دائما سرتان در وسایل الکترونیکی باشد، حتی اگر برای کار باشد، کودک نیز همین کار را خواهد کرد. در این صورت وضع قوانین برای محدود کردن استفاده از وسایل الکترونیک توسط کودکان تاثیر چندانی بر او نخواهد داشت. در واقع، نمی توانید خودتان چیپس بخورید و از فرزندتان بخواهید هویج گاز بزند.
تعیین محدودیت زمانی برای استفاده از تکنولوژی برای کودکان:
وسایل الکترونیکی نباید زودتر از یک ساعت خاص در صبح روشن شوند و شب های باید در یک ساعت خاص خاموش شوند. در عین حال، میزان ساعات مجاز استفاده از وسایل الکترونیکی در طول روز را تعیین کنید. در حالی که میزان ساعت مجاز استفاده از این وسایل هنوز مورد بحث است، چیزی بین دو تا سه ساعت می تواند ایده خوبی باشد. البته در این مورد سن کودک را نیز باید در نظر بگیرید.
تعیین مناطق عاری از فناوری:
در خانه خود زمان یا اتاق خاصی را به این اختصاص دهید که استفاده از هیچ نوع فناوری در آن مجاز نیست. برای مثال، استفاده از وسایل الکترونیک در زمان صرف غذا یا رفتن به دستشویی مجاز نیست. به علاوه، استفاده از وسایل الکترونیک را نیز در خودرو یا در طول سفرهای کوتاه ممنوع کنید.
یک مانیتور در هر لحظه:
در صورتی که همه خانواده در حال دیدن تلویزیون هستید، استفاده از سایر وسایل الکترونیک ممنوع است. قرار است تمام خانواده تجربه مشترکی داشته باشند. بنابراین استفاده از لپ تاپ و تلفن همراه در زمان تماشای فیلم های خانوادگی ممنوع است.
ما هم موافق هستیم که بهتر است به فرزند خود اجازه تجربه استفاده از وسایل الکترونیک و بازی های مناسب سن او را بدهید. با این حال، عدم محدود کردن استفاده از وسایل الکترونیک توسط کودکان می تواند به مشکلات زیادی از جمله نقص توجه، کمبود خواب، کاهش فعالیت بدنی، استرس ، اضطراب و افسردگی منجر شود.
به عبارت دیگر، استفاده بیش از حد از وسایل الکترونیک توسط کودک به این معنی است که سایر فعالیت های ارضا کننده نیازهای وی از جمله نیاز به تعامل رو در رو با انسان ها کافی نیستند. به عنوان والدین باید به فرزند خود آموزش دهید که تجربه های شگفت انگیز و دوستی های عمیقی خارج از مانیتورهای الکترونیکی در انتظار وی هستند. با کمی کمک از سوی ما و وضع قوانین برای محدود کردن استفاده از وسایل الکترونیک توسط کودکان می توانیم تجربه های بهتری در این دنیا برای فرزندانمان رقم بزنیم.