همان طور که اشاره شد بررسی راهکارهای طبیعی درمان کبد چرب، موضوع اصلی این مقاله است. در گذشته مشکلات کبدی اغلب افراد را به دلیل هپاتیت B و C را آزار می داد؛ اما امروزه به دلیل سبک زندگی نامناسب، کبد چرب به یک مشکل رایج در حوزه سلامت تبدیل شده است.
لذا قبل از هر درمانی، برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کبد چرب، انجام اقدامات احتیاطی لازم است. در این مطلب از سری مطالب بخش سلامت مجله خبری چشمک به بررسی روش های طبیعی درمان کبد چرب پرداخته شده است.
بعضی از مهمترین درمان های طبیعی کبد چرب عبارتند از:
کاهش وزن نقش مهمی در بهبود بیماری کبد چرب غیر الکلی دارد. انجمن مطالعات راهنمای بیماری کبد اشاره کرده است که افراد چاق باید حداقل 5 درصد از وزن بدن خود را کاهش دهند تا تجمع چربی در کبد کاهش یابد. کاهش حدود 7 تا 10 درصد از وزن بدن می تواند منجر به بهبود علائم مرتبط با این مشکل کبدی شود. کاهش وزن همچنین می تواند به کاهش خطر بیماری های قلبی و التهابی کمک کند.
باید گفت که آب برای هر مشکلی نوشدارو است. به بیمارانی که با بیماری های کبدی مواجه هستند توصیه می شود که آب بیشتری بنوشند. اگر شما هم با مشکل کبد چرب مواجه هستید، حتما حداقل 2.5 تا 3 لیتر آب در روز بنوشید. داشتن پیاده روی می تواند به شما کمک زیادی کند. پیاده روی هم یک برنامه خوب برای تفریح و سرگرمی است و هم می تواند سلامت شما را تضمین کند.
رژیم مدیترانه ای به کاهش چربی کبد و کاهش وزن کمک می کند. این یک رژیم غذایی است که به ارتباط افراد با سطوح پایین تر کلسترول، مدیریت سطح فشار خون و کنترل بیماری دیابت نوع 2 کمک می کند. میوه ها و سبزیجاتی مفید که در رژیم مدیترانه ای نقش اصلی دارند، عبارتند از:
توت ها
سیب
پرتقال
خربزه
سبزیجات
فلفل
هویج
خیار
سیب زمینی شیرین
مطالعاتی که در سال 2016 انجام شد، نشان میدهد که قهوه میتواند به کاهش مشکلات کبدی کمک کند. قهوه آنزیم های کبدی را تحریک کرده و به مبارزه با التهاب کمک می کند. مصرف منظم قهوه می تواند آسیب کلی کبدی را که در بدن ایجاد می شود کاهش دهد. اما قهوه را به مقدار محدود مصرف کنید تا به سلامتی شما آسیب نرساند.
ترک سبک زندگی کم تحرک یکی از بهترین راه ها برای کاهش خطر ابتلا به کبد چرب است. بی تحرکی می تواند منجر به بیماری های قلبی، دیابت نوع 2 و چاقی شود. انجام برخی فعالیتهای سبک به صورت روزانه و فعالتر کردن زندگیتان میتواند به شکستن این کبد چرب کمک کند و به بهبودی آسان از این وضعیت کمک کند. تحرک از ترفندهای زندگی برای داشتن بدن سالم است.
غذاهای حاوی فروکتوز یا قند افزوده وضعیت کبد چرب را بدتر کنند. فروکتوز و ساکارز با بیماری کبد چرب غیر الکلی مرتبط هستند. این دو قند غذایی در واقع به تجمع چربی کمک می کنند و در طول زمان باعث التهاب کبد می شوند. در اینجا لیستی از مواد غذایی وجود دارد که به دلیل داشتن قند زیاد باید از آنها اجتناب کنید.
آب نبات
کیک، کلوچه، دونات، شیرینی
نوشیدنی های انرژی زا
بستنی
نوشیدنی بدون الکل
نوشیدنی ورزشی
غلات قندی
ماست فرآوری شده یا ماست طعم دار
انواع نوشابه
افزایش سطح کلسترول می توانند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهند. افراد مبتلا به کبد چرب نیز باید سطح کلسترول خود را مدیریت کنند. سعی کنید از مصرف چربی هایی که می توانند کلسترول شما را افزایش دهند اجتناب کنید.
از چربی های اشباع شده که به مقدار زیاد در گوشت قرمز وجود دارد باید اجتناب شود و لبنیات پرچرب نیز باید محدود شود. چربی ترانس یکی از بدترین چربی هایی است که در غذاهای نیمه آماده و غذاهای سرخ شده یافت می شود.
مواد مغذی متعادل می تواند به درمان بیماری کبد چرب و ارتقای سلامت کمک کند. ممکن است چند هفته یا چند ماه طول بکشد تا تجمع چربی در کبد کاهش یابد، اما این یک راه سالم و طبیعی برای رسیدن به هدف است.