دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / حوزه روانشناسی /

راهکارهایی برای درک کردن همسر 

جمعه، 24 تیر 1401
درك كردن و فهميدن در زندگی زناشوئی به معناي در ميان گذاشتن افكار و احساسات خود با همسرمان و متقابلا دريافت كردن آنهاست، حتي اگر اين افكار و احساسات با آنچه از آن ماست متفاوت باشد. ما در این مطلب راهکارهایی برای درک همسر را معرفی می کنیم.

يکي از انتظاراتي که هر کس از همسر خود دارد ! اين است که او را درک کند، با وي تفاهم داشته باشد، نسبت به مشکلات او همدلي و همکاري نمايد. و در حق او بکوشد. اين انتظار در زندگي مشترک خانوادگي امري طبيعي است، يعني همان طور که مرد از همسر خود توقع دارد که او را درک کند، او نيز بايد همسرش را درک کند. بدين گونه درک همسر وظيفه اي است که هريک از زن و شوهر بايد در طول زندگي مشترک زناشويي به آن توجه داشته باشند.

نقش درک همسر در زندگي

اساس زندگی خانوادگی که بر همدلی و همکاری زن و مرد بنا شده، بدون تفاهم با همسر، میسّر نیست. ریشه بسیاری از اختلافات خانوادگی در عدم درک همسر نهفته است. همسرانی که با یکدیگر تفاهم ندارند. به مشکلات و گرفتاریهای همسر خود توجّهی ندارند؛ در نتیجه نه تنها برای حل آن نمی کوشند، بلکه با توقّعات ناروا و بیجای خود، مشکل تازه ای بر مشکلات همسر می افزایند.

درک موقعیت و مشکلات همسر موجب می شود که انسان به نیکیهای همسر توجّه بیشتری کرده، قدردان زحمات او باشد. بر عکس، کسی که همسر خود را درک نمی کند، تمام تلاشهای او را نادیده می گیرد و عیبها و کاستیهای همسر در نظرش بسیار جلوه می کند و نه تنها قدردان و مشوّق همسرش نیست، بلکه با زخم زبانهای خود، نشاط زندگی را از او سلب می کند. چنین شخصی هم همسر خویش را ناامید و دلسرد می کند و هم اعمال خود را تباه می سازد

فوايد درک همسر

  • توجه به خوبيهاي همسر؛
  • قدرداني از زحمات او؛
  • نديدن عيوب همسر؛
  • ايجاد انگيزه و علاقه به زندگي؛
  • کم شدن توقعات؛
  • همکاري بيشتر با همسر؛
  • همدلي و هماهنگي در زندگي؛
  • جلوگيري از فروپاشي خانواده؛
  • لذت بردن از زندگي در کنار هم؛
  • آموزش فرزندان خود و الگو شدن براي آن ها.

چند راهکار ساده برای درک کردن همسر

پس از هر بارپیش آمدن فاصله، به محض آن که می توانید با شریک زندگی یا نامزدتان تماس برقرار کنید یا به دیدار او بروید. اگر همسر یا نامزدتان ناراحت است اول از او با مهربانی سوال کنید. ممکن است کمی طول بکشد تا راضی به حرف زدن شود اما کمی تلاش کنید و بگویید اگر تمایل به صحبت کردن دارد گوش می کنید . ‏ اگر همسرتان از داشتن رابطه جنسی خودداری کرد، از او دلیل آن را بپرسید .شاید دلیل این رد کردن، مشغله ذهنی و یا مشکلات عمیق دیگری باشد . اگر همسرتان شاغل است سعی کنید بخشی از کارهای خانه را برعهده بگیرید به این شکل باری از دوشش برمی دارید و رابطه شادتری هم دارید. در گفت و گوهایتان به خوبی به حرف هایش گوش کنید چون با صحبت کردن امکان رسیدن بیشتر یکدیگر را درک می کنید.در این مقاله راهکارهایی برای درک بهتر خانم ها از روحیات شوهرشان ارائه می شود .

  • وقتی از همسرتان می خواهید که کاری را انجام دهد، بهتر است بگویید:«می شود این کار را انجام بدهی؟» نه این که «می توانی این کار را انجام بدهی؟ » بیشتر زنان در این مواقع از کلمه «می توانی» استفاده می کنند. چرا که به نظر می رسد مؤدبانه تر باشد. ولی در این صورت شما از همسرتان درباره توانایی های او سؤال می کنید تا این که به او بگویید کاری را انجام دهد . مردان ترجیح می دهند که درخواست شما مستقیم باشد نه این که با ایما و اشاره، مطلبی به آنها فهمانده شود
  • رک و مستقیم با آنها صحبت کنید:سعی کنید که دقیقاً آنچه را که مد نظر دارید به شوهرتان بگویید و تنها به سرنخ ها و نشانه ها نپردازید. فراموش نکنید آنها مثل شما حس ششم قوی ندارند !
  • این را درک کنید زنان بیشتر از مردان به گوش دادن بها می دهند:برای این که گوش دادن به صحبت های طرف مقابل در حکم راهی برای بیان کردن عشق و علاقه و حتی منعکس کننده یک ارتباط است. ولی برای یک مرد هرگز این طور نیست .
  • وقتی که به صحبت شما گوش می دهد از او تشکر کنید:مردان به این نوع تأیید از جانب شما احتیاج دارند، خصوصاً اگر در حیطه روابط نیز باشد. چون اغلب گمان می کنند قادر به درک نیازها و خواسته های همسرشان نیستند و تشکر شما، این ابر سیاه را از افکار آنها پاک می کند ! مردان ترجیح می دهند که درخواست شما مستقیم باشد نه این که با ایما و اشاره، مطلبی به آنها فهمانده شود !

راهکارهایی به منظور گوش دادن ماهرانه و درک بهتر

«اصلا گوش می دی من چی می گم»؟ این یکی از اتهامات رایج بسیاری از زن و شوهرها است.خیلی از زوج های مخصوصا جوان از حرف گوش نکن بودن همسرانشان گلایه دارند.پیرترها هم احتمالا حوصله گلایه ندارند وگرنه این مشکل پیر و جوان نمی شناسد؛ مخصوصا وقتی که بحثی بین زن و شوهر پیش می آید که در آن اختلاف نظر دارند این مهارت از نان شب هم واجب تر می شود. البته وقتی که فردی به شدت از شما انتقاد می کند یا شما را سرزنش می کند، واقعا گوش دادن کار سختی است.برای این کار واقعا لازم است که بتوانید خودتان را جای همسرتان بگذارید و موضوع بحث را از دید او ببینید. یادتان باشد که نمی شود به گوش دادن همدلانه تظاهر کرد. برای یک گوش دادن ماهرانه... راهکارهایی وجود دارد که آن ها را به شما پیشنهاد می کنیم.

پذیرفتن عصبانیت همسر

فرد به این دلیل عصبانی میشود که تنها راه گوش دادن شما به خود را همین عصبانی شدن می داند. یعنی همسر عصبانی فکر می کند با عصبانی شدن همسرش به او گوش می دهد. داشتن عصبانیت متقابل باعث بدتر شدن امور می شود. برای داشتن درک بهتر باید شما نیز مثل همسرتان عصبی نشوید و او را آرام کرده و عصبانیتش را بپذیرید.زمانی هایی وجود دارد که به طور ناگهانی با عصبانیت همسرتان مواجه می شوید بدون آنکه بدانید او به چه علت عصبانی است. گاهی رفتار عصبی همسرتان ممکن است، دلیلی خارج از خانه و رابطه زناشویی داشته باشد. بنابراین بهتر است زن یا شوهر از علت عصبانیت همسرشان آگاهی پیدا کنند. در این مواقع ترک کردن فرد عصبانی کار عاقلانه ای نیست زیرا تصور بر این است که اگر او را ترک کند، او آرامش پیدا می کند. در حالی که این مسئله نه تنها بهبود پیدا نمی کند بلکه اوضاع را بدتر خواهد کرد. زیرا هجوم افکار همراه با تنش و عصبانیت در مواقع تنهایی او را رها نخواهد کرد.

استفاده از کانال های پشتی

کانال های پشتی یعنی علامت های بدن برای گوش دادن، مثل تکان دادن سر یا حرکت چشم ویا گفتن بله و می فهمم. چهره برخی از افراد که در برابر صحبت و سرزنش ساکت می مانند، سرد و بی روح است. اگر شما نیز از کسانی هستید که بیشتر سکوت می کنید بهتر است در برابر همسرتان و صحبت هایش از علاوت های بدنی گوش دادن استفاده نمایید. ساکت بودن در برابر عصبانیت و بی تفاوت بودن نسبت به آن باعث بیشتر عصبانی شدن طرف مقابل می شود.

گوش دادن فعال را یاد بگیرید

در برخی موارد با اینکه با جان و دل در حال گوش کردن به حرف های همسر خود هستیم ممکن است این احساس به او منتقل نشود. با انجام ندادن کار خاص و فقط گوش کردن نمی توان این حس گوش دادن به طرف مقابل انتقال داد، این موضوع باعث می شود تا حس خوبی به طرف مقابل انتقال نیابد و باعث شود تا او در موقعیتی مبهم قرار گیرد و در نهایت باعث می شود تا صحبت هایش را زودتر تمام کند و بخواهد از شما بپرسد که به او گوش می داده اید یا نه؟ در گوش دادن فعال علاوه بر این که باید با دل و جان به طرف مقابل خود گوش نمایید باید طوری رفتار کنید که این گوش دادن به طرف مقابل انتقال یابد.

توجه به زبان همسر

نحوه صحبت با همسر اغلب چالش هایی را برای زوجین به همراه دارد.افراد ممکن است تمام چیزها را در کلامشان نگویند، مثلا وقتی می بینیم یک فرد دستش را مشت کرده و با ناخن هایش در حراش خراشیدن پوستش است یعنی خشمگین است و نیازی به گفتن آن نیست. برای گوش دادن بهتر باید به حرکات بدن و علامت های طرف مقابل خود توجه نمایید، این موضوع وقتی امکان پذیر است که در زمان شنیدن به طرف خود نگاه نمایید.


2 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 14 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
مراحل سابمیت مقاله
سابمیت مقاله چیست؟
گام به گام مراحل چاپ کتاب
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
تبدیل پایان نامه به مقاله !
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی