به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از نی نی سایت، والدین و کودکان با این واقعیت که تزریق دردناک است، موافق هستند. همه ما به عنوان والدین می دانیم که واکسیناسیون باعث امنیت و سلامت کودک می شود و از او در مقابل بیماری های جدی محافظت می کند. اما شاید توضیح این مسئله برای کودکان به روشی که متوجه شوند، کار دشواری باشد. کاری که می توانیم انجام دهیم این است که برای از بین بردن استرس کودک که با ملاقات های پزشکی مرتبط با واکسیناسیون در ارتباط هستند، اقدامات مناسب را انجام دهیم.
دریافت مقدار کافی در هر نوبت از واکسیناسیون بر اساس برنامه توصیه شده، مهمترین وظیفه والدین برای حفظ سلامت کودک است. واکسن ها می توانند جان کودک را نجات دهند. در نتیجه پیشرفت های علم پزشکی، نوزادان و کودکان در واقع با رسیدن به دو سالگی از 14 بیماری خطرناک محافظت شده اند و برخی از بیماری ها که زمانی باعث مرگ هزاران کودک می شد، به کمک واکسیناسیون به کلی ریشه کن شده اند.
اما با وجود آگاهی از لزوم انجام واکسیناسیون، زمان تزریق واکسن، دیدن گریه کودک برایتان سخت خواهد بود. برای کاهش ترس و درد ناشی از تزریق و آسان کردن درد، می توانید اقداماتی را قبل، بعد و در حین انجام واکسیناسیون انجام دهید.
آماده شوید
به خودتان آموزش بدهید تا ذهنتان را پیش از انجام واکسیناسیون آرام کنید. بهتر است قبل از هر تزریق بروشورهای اطلاع رسانی مراکز بهداشت را در خصوص لزوم انجام واکسیناسیون مطالعه کنید و اگر سوالی در این مورد دارید از پزشک کودک بپرسید.
اگر واکسیناسیون کودک را نزد پزشک دیگری انجام می دهید، بهتر است سابقه تزریق های کودک را همراه داشته باشید. علاوه بر این می توانید نسخه ای از سابقه کودک را نزد خودتان نگه دارید تا خودتان هم از آن مطلع باشید.
شش راهکار برای کاهش استرس در مطب پزشک :
اشیایی که برای کودک آرامش بخش هستند مانند کتاب، بالشتک یا اسباب بازی را همراه داشته باشید تا به کودک کمک کنید که احساس امنیت کند.
1 . با کودکان بزرگتر صادق باشید. اجازه بدهید آنها بدانند که تزریق می تواند دردی مشابه نیشگون یا نیش زدگی داشته باشد اما ای درد زیاد طول نمی کشد. به آنها یادآوری کنید که انجام واکسیناسیون برای حفظ سلامتی آنها ضروری است.
2. حواس کودک را با اسباب بازی، قصه، آهنگ یا چیز جذابی که در اتاق وجود دارد، پرت کنید.
3. زمان انجام تزریق با کودک ارتباط چشمی برقرار کنید، به او لبخند بزنید و با صدای آرامش بخش با او حرف بزنید یا برایش آواز بخوانید.
4. اگر می توانید کودک را روی پایتان بنشانید و در آغوش بگیرید.
5. در مورد کودکان بزرگتر می توانید همراه آنها نفس عمیق بکشید تا به کاهش درد کمک کنید.
بعد از تزریق
کودک را در آغوش بگیرید، نوازش کنید و به کودک پاداش بدهید. برای آرام کردن نوزادان می توانید آنها را قنداق کنید و شیر بدهید.
ممکن است بعد از انجام تزریق قرمزی، درد یا تورم مشاهده کنید اما معمولا این نشانه ها نگران کننده نیستند. این واکنش های معمولا ملایم هستند و بدون نیاز به مداخله از بین خواهند رفت. برای آرام کردن این نشانه ها می توانید یک حوله تمیز و خنک را روی آن قرار دهید. اگر کودک تب کرد، با یک اسفنج حمام خنک، تب او را پایین بیاورید. علاوه بر این در صورت موافقت پزشک می توانید از مسکن هایی که آسپرین ندارند استفاده کنید. بعضی از کودکان یک تا دو روز بعد از تزریق کمتر می خورند، بیشتر می خوابند یا بهانه گیری می کنند. حتما از اینکه کودک به اندازه کافی استراحت می کند و مایعات کافی می نوشد، اطمینان حاصل کنید و اگر در مورد چیزی نگران هستید با پزشک تماس بگیرید.
پدر و مادرها، خونسرد باشید!
ممکن است فکر کنید که کودک شما برای دانستن و فهمیدن احساسات شما خیلی کوچک است اما تحقیقات نشان داده اند وقتی شما اضطراب دارید یا به شکل مضطرب عمل می کنید، حتی نوزدان هم قادر به فهم آن هستند. به همین دلیل سعی کنید با حفظ خونسردی و آرامش، به شکل مثبت از کودک حمایت کنید. در صورت وجود اضطراب می توانید با پزشک کودک حرف بزنید و پزشک می تواند در آرامش دهی به کودک به شما کمک کند.
همیشه به نتایج مثبت و دراز مدتی که بعد از استرس های کوتاه مدت نصیبتان می شود، فکر کنید و به خاطر داشته باشید که درد ناشی از تزریق به سرعت از بین می رود اما اگر دچار بیماری هایی شود که با واکسیناسیون قابل پیشگیری هستند امکان دارد برای مدت بسیار طولانی و به شدت بیمار شود.