بطور كلي استخراج انواع سنگ معدن طلا به دور روش عمومي روباز و زيرزميني انجام مي پذيرد. استخراج سنگ معدن از معادن روباز به مراتب سهل تر و با سرمايه گذاري و هزينه هاي عملياتي كمتري قابل انجام مي باشد. در حال حاضر حدود 65 درصد استخراج سنگهاي طلادار در آمريكا از معادن روباز و 35 درصد از معادن زيرزميني صورت مي گيرد.
مهمترين عواملي كه انتخاب بين روشهاي استخراج روباز و زيرزميني را تعيين مي نمايد، هزينه هاي استخراج و بازيافت سنگ معدن مي باشند. در معادن روباز از آنجائي كه هزينه باطله برداري و جدا نمودن باطله موجود در ذخيره جزء هزينه هاي استخراج محسوب مي شود، لذا نسبت باطله برداري به سنگ معدن استخراجي بعنوان عامل مقايسه هزينه هاي استخراج محسوب مي شود. لذا نسبت باطله داري به سنگ معدن استخراجي بعنوان عامل مقايسه هزينه هاي استخراج معادن روباز و زير زميني مورد استفاده قرار مي گيرد.
طلا بعنوان يكي از فلزات گرانقيمت و ارزشمند، علاوه بر مصارف زينتي آن، پشتوانه پولي در سيستم بانكي هر كشور مي تواند در مهار تورم بسيار موثر واقع گردد. بنابراين شناسايي و اكتشاف ذخاير طلا حتي بصورت بر جا نيز تورم زداست. اما اثرات اين مهم هنگامي نمود خارجي و قابل لمس مشهود خواهد داشت كه بتوان عمليات فرآوري و استحصال آن را نيز از كانسنگ مربوط انجام داد.
در بسياري از نقاط جهان، طلا هنوز توسط اشخاص معدنكاري شده و در محل به طلاي خام قابل فروش تبديل مي شود. عمل فوق با فرآيندهاي مكانيكي و دستي مانند لاوك شويي (جدايش گرانشي)، آسيا كردن و ملقمه سازي انجام مي شود. ملقمه سازي بدين صورت انجام مي شود كه در آن يك دوغاب از كانه طلا دار خرد شده را بر روي ورقه هاي مسي جيوه- اندود عبور مي دهند. ملقمه طلاي حاصل را براي Scraping بطور دوره اي جدا مي كنند. ذرات طلاي بسيار ريزدانه را نمي توان با اين روش ها جدا كرد و در بسياري از موارد بويژه در برزيل، روش سيانوري را براي استحصال طلاي بازماندي پيشنهاد كرده اند. وقتي كه طلا در ماسه هاي رودخانه اي مساحت گسترده اي را بپوشاند. ماده معدني را براحتي معدنكاري كرده، با لايروب هاي شناور فرآوري مي كنند. براي نمونه، در سيبري و شمال قاره آمريكا از اين روش معدنكاري استفاده مي شود.
استخراج زیرزمینی
بیش از 90 درصد سنگهای معدنی طلادار كشورهای غربی سنگهای معدنی طلادار اولیه می باشد كه عمدتا بصورت زیرزمینی استخراج می گردد. در آفریقای جنوبی و كانادا به ترتیب 100 درصد و 70 درصد معادن به طریقه زیرزمینی ولی در آمریكا حدود 5/3 درصد به روش زیرزمینی و بقیه معادن به روش روباز استخراج می گردند. در استخراج زیرزمینی شامل روشهای قدیمی و جدیدتر به شرح زیر طلا استخراج می گردد:
1- Drill and Blast
2- Cut and Fill Stoping
3- Shrinkage Stoping
4- Sub Level Stoping
5- Open Stoping
6- Square Set Stoping
بیشتر معادن زیرزمینی كه به صورت رگه ای می باشند در اعماق زیاد (یك تا 4 كیلومتر) قرار دارند و در آفریقای جنوبی ماهیانه حدود 250 هزار تن سنگ استخراج می گردد، بیش از 125 كیلومتر تونل در سال حفاری می شود و بیش از 8000 نفر كارگر معدن دارد. رگه های طلادار این معدن در اعماق به ضخامت های 10-30 سانتمیتر قرار دارند.مسائل مهمی كه در استخراج زیرزمینی مطرح می باشد درجه حرارت بالا، تركیدگی سنگ و مشكلات استفاده از دستگاههای مكانیزه می باشد. از آنجائیكه هزینه انتقال سنگ معدن از اعماق زمین تا سطح معادن رقم بزرگی از قیمت تمام شده استخراج را تشكیل می دهد. در این نوع معادن سعی شده است تا حتی الامكان جدایش سنگهای باطله از سنگ اصلی در زیرزمین انجام گیرد.
روش شیمیایی در استخراج طلا
در روش شیمیایی ، خاک طلا را در تیزاب حل می شود تا طلا به فرم کلرید در بیاید . پس از حل شدن طلا در تیزاب باید محلول را فیلتر کنیم تا ناخاصی های خاک از محلول جدا شود . بعد از آن طلای حل شده با موادی مانند سدیم متابی سولفیت رسوب داده می شود و درست مثل فرآیند بازیافت قطعات الکترونیکی ، پودر طلا شسته و خشک می شود و در آخر ذوب می گردد .این روش به دلایل مختفی بازدهی پایینی دارد .
روش قالکاری در استخراج طلا
در روش قالکاری خاک طلا با فلاکس که می تواند ترکیبی از بوره ، سیلیکا (سیلیسیوم دی اکسید) ، سدیم کربنات و نقره یا مس به عنوان جمع کننده طلا باشد ، مخلوط شده و سپس در کوره بوته ای یا کوره قال ذوب می شود در این روش بسیاری از مواد مزاحم از بین می روند و فلزات مزاحم نیز اکسید می شوند و به سرباره منتقل می شوند .در آخر مذاب نقره یا مس که طلا را در خود جذب کرده است ، به شکل یک شمش کوچک سرد می شود . سپس سرباره از شمش نقره یا مس جدا می شود و شمش در تیزاب حل می شود تا طلا از تیزاب حاصل شود .