ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

رئیسی: ایران برای تبدیل شدن به مسیر امن ترانزیت گاز اعلام آمادگی می‌کند

  سه شنبه، 03 اسفند 1400 ID  کد خبر 193722
رئیسی: ایران برای تبدیل شدن به مسیر امن ترانزیت گاز اعلام آمادگی می‌کند
ساعد نیوز: ششمین نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز با حضور حجت‌الاسلام رئیسی رسما آغاز به کار کرد.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، ششمین نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF)، با حضور رئیس جمهوری اسلامی ایران، روسا و نمایندگان کشورهای عضو و با سخنرانی امیر قطر، با محوریت "امنیت انرژی در جهان" رسما آغاز به کار کرد.

در این نشست رؤسای جمهوری، نخست وزیران و وزرای انرژی ایران، الجزایر، مصر، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ونزوئلا، ترینیداد و توباگو و اعضای ناظر شامل آذربایجان، عراق، مالزی، نروژ، پرو و امارات متحده عربی حضور دارند.

کشورهای عضو این مجمع در مجموع ۴۵ درصد از سهم تجارت جهانی گاز و ۶۵ درصد از ذخایر اثبات شده جهانی گاز را در اختیار دارند.

مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۰ در تهران تاسیس شد. از زمان تأسیس این مجمع تاکنون ۲۳ نشست در سطح وزیران و پنج نشست در سطح سران برگزار شده است.

متن کامل سخنان رئیس جمهور در مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF)بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا و نبینا محمد و آله الطاهرین و صحبه المنتجبین

برادر گرامی جناب آقای شیخ تمیم بن حَمَد آل ثانی.

در ابتدا مایلم ریاستِ جناب عالی بر ششمین نشست سران مجمع کشور های صادرکنندهِ گاز را تبریک گفته و از دولتِ دوست و ملت عزیز قطر به خاطر برگزاری این نشست و مهمان نوازی ِ گرم از هیات جمهوری اسلامی ایران سپاس گزاری نمایم. همچنین از جناب آقای دبیرکل و همکاران شان در دبیرخانه مجمع کشور های صادرکننده گاز نیز بابت تلاش ها و آماده سازی های نشستِ سران، قدردانی می کنم. امیدوارم به یاری خداوند این اجلاس بتواند زمینه ها و افق های همکاریِ بیشتر بین اعضا را برای حفظ و صیانت از گازطبیعی که سرمایه ملی خدادادی آن هاست، بیش از گذشته تقویت کند.

جناب آقای رئیس، رؤسای محترم جمهور، نخست وزیران و وزیران گرامی.

عالیجنابان، خانم ها و آقایان.

برگزاری شش دوره اجلاس سرانِ مجمع کشور های صادرکننده گاز در طول عمر این سازمانِ بین الدولیِ نوپا، بیش از هر واقعیتی، نشانه ای قوی از همگرایی، همبستگی و عزم اعضای آن برای پیگیری اهداف مجمعی است که پایه های اولیه ی آن با ابتکار تهران در سال ۲۰۰۱، بنا گذاشته شد.

هدف مجمع کشور های صادرکننده گاز و بانیان و اعضای آن حمایت از حقِ حاکمیت کشور ها بر منابع طبیعی خود خصوصا گاز، همکاری در یافتن راهکار هایی جهت حمایت از منافع جمعی کشور های عضو، توسعه همکاری میان کشور ها در زمینه های مختلفی از جمله اکتشاف، تولید و تجارت گاز طبیعی، تقویت نقش گاز طبیعی در ترکیب انرژی مصرفی جهان و همفکری و همکاری در تقویت امنیت عرضه و امنیت تقاضای گاز طبیعی است. نشست های سران نیز فرصتی برای هم افزایی در راستای تحقق این اهداف محسوب می شود.

ما به عنوان کشور های دارای ذخایر عظیم و صادر کننده گاز، در راستای ارتقای امنیت تقاضای گازطبیعی، با پیگیری اهداف و رسالت مجمع کشور های صادرکننده ی گاز، می توانیم پیامی شفاف را برای تضمین و تامین پایدار انرژی در کوتاه مدت و بلندمدت به جهان اعلام کنیم.

عالیجنابان.

پس از گذشت بیش از یک دهه از زمان برگزاری اولین اجلاس سران این مجمع در سال ۲۰۱۱ که با شعار «گازطبیعی پاسخی به چالش های توسعه پایدار در قرن ۲۱» در دوحه برگزار شد، جهان اکنون بیش از گذشته نیازمند تلاش جمعی کشور های عضوِ مجمع، برای تحقق این شعار است.

اجلاس ششم، نخستین نشست سران پس از شروع پاندمی کوید-۱۹ می باشد و شعار آن یعنی "گاز طبیعی: شکل دهنده آینده انرژی" خود پیام سازنده و مثبتی به جامعه دارد؛ مبنی بر اینکه در شرایط موجود بازار های انرژی و در مسیر دشوار جهان در بازیابیِ اقتصادی پس از کرونا، گاز طبیعی یک عاملِ کمک کننده خواهد بود.

گاز طبیعی به عنوان سوختی پاک، ایمن و با منابع غنیِ قابل استحصال، برای دهه های آینده سهم قابل توجهی از ترکیب انرژی مصرفی جهان را به خود اختصاص خواهد داد و مزیت های اقتصادی، فنی و زیست محیطیِ خود را در مقایسه با سایر سوخت ها حفظ خواهد کرد. روند رو به رشدِ برقی شدن در دهه های پیش رو، و نقشِ گاز طبیعی به عنوان مهمترین نهاده تولید برق، این چشم انداز را تقویت می نماید. از این منظر، رویکرد ما به عنوان اعضای مجمع کشور های صادرکننده گاز، برای عرضه بیشتر گاز طبیعی به بازار جهانی، رویکردی با جنبه های انسان دوستانه است.

این موضوع جایگاه و اهمیت تصمیمات جمعی در مجمع کشور های صادرکننده گاز را که اعضای آن در مجموع بیش از ۷۰ درصد از منابع اثبات شده گاز طبیعی و ۴۴ درصد تولید بازار را در اختیار دارند دو چندان می سازد. اقدامات چندجانبه ای نظیر تبادل دیدگاه ها، به اشتراک-گذاریِ دانشِ فنی، سرمایه گذاری هایِ مشترک و تبادلِ تجربیات می تواند ضمن افزایش تجارتِ گاز طبیعی، به افزایش همبستگی میان جوامع و ثبات، امنیت و همگرایی در روابطِ بین الملل کمک نماید.

عالیجنابان.

خانم ها، آقایان.

در شرایطِ فعلیِ اقتصادِ جهانی و چشم اندازِ افزایشِ قیمت حامل های انرژی، پیشنهاد می-کنم این مجمع، ابتکاری با عنوان "گاز طبیعی در خدمت اقتصاد جهانی در دوران پس از کرونا" را با هدف کمک به بازیابیِ اقتصادِ جهانی در دوره عبور از پاندمیِ کووید-۱۹ به اجرا گذارد. در شرایطی که آثار و تبعات سوءِ ناشی از شیوع این ویروس رو به کاهش است، ایفای نقش محوریِ مجمعِ کشور های صادرکننده گاز، در تضمین امنیت عرضه انرژی در جهان بسیار امیدوار کننده خواهد بود. این امر از طریق سرمایه گذاری های مشترک در بخش های بالادستیِ صنعتِ گاز، اصلاحِ الگویِ مصرف، افزایش بهره وری انرژی در کشور های عضو با اهداف دوگانه زیست محیطی و اقتصادی، و نهایتا ایجاد ظرفیت صادراتی بیشتر و کنترل روند فزآینده قیمت گاز طبیعی دست یافتنی است. همچنین از این طریق، جایگاه مجمع کشور های صادرکننده گاز در بازار گاز طبیعی تقویت و منجر به تثبیت بازار و حفظ سهم رو به رشد گاز طبیعی در سبد انرژی مصرفی جهان خواهد شد. همچنین جمهوری اسلامی ایران آماده است ایجاد یک صندوقِ سرمایه گذاری مشترک در بین اعضا را نیز با نگاه مثبت بررسی کند.

گاز طبیعیِ تولید شده توسط اعضای مجمع، می تواند به عنوان ابزاری در جهت کاهش اثرات زیست¬محیطی ناشی از انتشار گاز های گلخانه¬ای و کنترل روند گرمایش زمین مورد استفاده قرارگیرد. گاز طبیعی می تواند بهترین جایگزین سوخت های آلاینده باشد؛ لذا باید تأکید کنم تعیین اهداف اقلیمی، بدون در نظرگرفتن واقعیات امروز انرژی جهان از نظر وجود منابع مالی کافی و دسترسی عمومی به فناوری های پیشرفته، کمکی به حل مسائل پیچیده جهان در خصوص تغییر اقلیم نمی کند. جامعه جهانی باید از ابتکارات چندجانبه با هدف ارتقای امنیت عرضه انرژی و در عین حال، حفظ محیط زیست، نظیر آنچه این مجمع در پی آن است، حمایت کند؛ از جمله جامعه جهانی باید مانع هرگونه اقدام یکجانبه و قهری نظیر تحریم¬های ظالمانه ایالات متحده آمریکا علیه صنعت نفت و گاز اعضای مجمع گردد و آن را به رسمیت نشناسد؛ هر چند، در جهان امروز و با وجود ملت های بیدار و آزاده، استفاده از حربه ی تحریم برای تحمیل اراده و خواسته های سلطه گرانه یک کشور بر کشور های مستقل تأثیر و کارکردی ندارد، اما در عین حال منافع اقتصادی کشور های عضو مجمع را به مخاطره می اندازد.

جناب آقای رئیس.

خانم ها و آقایان.

در فضای تعاملیِ بین کشور های صادرکننده گاز، منافع انفرادی هر یک از کشور های عضو می تواند در قالب یک استراتژی جمعیِ مبتنی بر همکاری های جمعی تأمین شود. سرمایه اصلی این مجمع، تجارب و دانش فنی موجود در کشور های عضو است که با کمک و تشریک مساعی اعضا می تواند در خدمت منافع عرضه کنندگان و مصرف کنندگان گاز طبیعی و اقتصادِ جهانی قرار گیرد.

در این چارچوب، ایران به عنوان یکی از بزرگترین دارندگان ذخایر گازطبیعی جهان، از ظرفیت بسیار بالایی برای تولید، انتقال و صادرات گاز طبیعی و مشارکت بیشتر در تأمینِ امنیتِ عرضه انرژی جهانی برخوردار است. جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم های ظالمانه، یکجانبه و غیرقانونی آمریکا توانسته است با اتکا به توانمندی¬های نیرو های متخصص و متعهد و با بهره گیری از شرکت های داخلی و دانش فنی بومی، تولید گاز طبیعی را افزایش داده و پروژه های بزرگ و ارزشمندی را در بخش های بالادستی و پائین دستی نفت و گاز اجرا نماید.

ایران یکی از کشور های نمونه و پیشرو در جهان در توسعه مصرف داخلی گاز، محسوب می شود؛ به طوری که اکنون ۹۵ درصد جمعیت ایران تحت پوشش شبکه سراسری گازطبیعی قرار دارد و جایگزینی سوخت های مایع با گازطبیعی، در بخش¬های صنعت، حمل ونقل و نیروگاهی با موفقیت اجرا شده است. درحال حاضر، سهم گازطبیعی در سبد مصرف انرژی ایران به بیش از ۷۰ درصد افزایش یافته است. در حال حاضر، ما سیاست ارتقای کارایی مصرف انرژی و کاهش شدت مصرف را در دستورکار خود قرار داده ایم و با بهره مندی فزاینده بازار جهانی از نفت ایران و ارتقای ظرفیت تولید گاز طبیعی، شاهد افزایش ظرفیت صادراتی ایران خواهیم بود.

جمهوری اسلامی ایران، با اتکا به ذخائر عظیم گازطبیعی و موقعیت جغرافیایی استراتژیک خود، قصد دارد با توسعه همکاری های دوجانبه و چندجانبه با کشور های همسایه و سایر کشورها، نقشی متناسب با این حجم از ذخایر، در بازار جهانی گاز ایفا کند. گام های اولیه این راهبرد با قرارداد سواپ گازی سه جانبه بین ایران، ترکمنستان و آذربایجان در نوامبر ۲۰۲۱ برداشته شد. ما آمادگی داریم اینگونه مدل های همکاری و مشارکت را بصورت حداکثری توسعه دهیم.

همچنین، ظرفیت های ایجاد شده در صنعت گاز ایران، زمینه های مناسبی برای همکاری های بخش خصوصیِ کشورهایِ عضوِ مجمع، در حوزه بالادستی و پایین دستی گازطبیعی و نیز تجارت آن ایجاد کرده است؛ به ویژه شرکت های دانش بنیانِ کشور های عضوِ مجمع می توانند در قالب مدل های جدید مشارکت، در این زمینه ها نمونه های موفقی را خلق کنند. بر این اساس، جمهوری اسلامی ایران از کشور های عضو مجمع دعوت می¬کند ضمن تبادل اطلاعات و تجربیات در حوزه استخراج، فرآوری و انتقال گاز و فناوری های مرتبط، همکاری های نظام مندی را برای سرمایه گذاری مشترک در بخش صنعت گاز آغاز کنند.

راهبرد منطقه ای جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر افزایش تولید و صادرات گاز طبیعی و دسترسی هرچه بیشتر ملت¬های منطقه به این سوختِ پاک است و با توجه به شبکه توزیع گسترده گاز طبیعی در کشور ایران و با در نظر گرفتن ظرفیت¬ها و نیاز های موجود در منطقه، جمهوری اسلامی ایران اعلام می¬کند آمادگی تبدیل شدن به مسیری امن برای ترانزیت گاز بین تولیدکنندگان و بازار های مصرف را دارد.

جناب آقای رییس.

در پایان لازم می دانم از همکاران عزیزمان در نشست های مقامات ارشد و شورای وزیران جهت آماده سازی اسناد نشست سران تشکر نمایم. امیدوارم اجلاس و مجمع به اهداف عالی خود دست یابد. یک بار دیگر از جناب عالی تشکر می کنم و برای دولت و مردم شریفِ قطر سعادت روزافزون آرزومندم.

از توجه شما متشکرم.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ خیر و نعمت بیش از حد در راه است (3 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (2 نظر) جزییات تعطیلی مدارس چهارشنبه 19 دی 1403 (2 نظر) کویر گردی برونا بیانکاردی، همسر نیمار، و ژست گرفتنش کنار شتر/چه خوراکی های خوشمزه ای چیدن رو میز (1 نظر) بازیگری که یک شبه معروف شد! ناهید مسلمی: برای خودم متاسفم که با «جوکر» دیده شدم (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) محسن هاشمی رفسنجانی: علت مرگ پدر برایمان گنگ است / کف خیابان چیزی را حل نمی‌کند (1 نظر) سیما حسینی مسئول خواهران جبهه جهادی گام دوم انقلاب : فضیلت حمایت از توانمندسازی زنان مدت‌هاست که نه تنها به‌عنوان یک اصل بلکه در عمل به اثبات رسیده است (1 نظر) فعال سیاسی اصولگرا: جلیلی به توهمات احمدی نژاد دچار است (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) روحانی معروف اینستاگرام پاسخ می‌دهد؛ کدامیک از بازیگران نقش طلبه رو بهتر بازی کردند؟+ویدیو (1 نظر) علی لاریجانی به دولت پزشکیان پشت کرد؟ (1 نظر) استقبال جالب خلاقانه مردم سرعین از علی دایی، شهریار فوتبال ایران/ زیبا و هوشمندانه+عکس (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) ناراحتی "مریم سعادت" ؛ یه آقایی بهم گفت چقدر از بین رفتی!/من با پیر شدنم مشکلی ندارم ، اگر داشتم موهام رو رنگ می‌کردم+ویدئو (1 نظر)
تیتر امروز   
فال قهوه با نشان روز پنجشنبه 20 دی ماه 1403/ محقق شدن آرزوهاتون مبارک
فال شمع روزانه امروز پنجشنبه 20 دی ماه 1403/ مژده که خوشی در راه است
فال ابجد روزانه پنج شنبه 20 دی 1403 / مژده‌ای در راه است گوش به زنگ باش
اظهارات جالب ظریف: پزشکیان با حمایت رهبری مانع ورود کشور به جنگ شد
فال روزانه امروز پنجشنبه 20 دی ماه 1403/ الان دیگه وقت سکوت نیست!
فال انبیاء روزانه پنج شنبه 20 دی 1403 / گول نخورید قصد فریب تو را دارد
فال حافظ با تفسیر پنج شنبه 20 دی 1403 + فیلم / خود را اسیر این ها نکنید؛ خوشی در راه است
یادداشت‌های روزانه مسعود: به رئیس دفترم گفتم به جای آنکه هر کس تنها به جلسه بعدی برود، همه با هم یک مینی‌بوس یا ون بگیریم و با هم برویم!
ثروت عظیم اسطوره فوتبال با جدایی از هفتمین همسرش در خطر است/ ابرستاره‌ای که در عشق خوش شانس نیست+عکس
امیرحسین رستمی فکر رفتن به سرش زد! هزارتا دلیل برا مهاجرت کردن دارم
رونمایی از بازیکن گمنام فوتبال جهان 12 برابر مسی و رونالدو ثروت دارد!+عکس
السودانی در تهران؛ هدف نخست وزیر عراق از سفر به ایران چیست؟
از ایاصوفیه تا دمشق؛ جاه‌طلبی‌های بی‌پایان سلطان اردوغان!
جن های خانه تازه عروس و داماد جوان لو رفتند/زن خرافاتی و طلاهای ناپدید شده
صحبت های فرناندو سانتوس، سرمربی سابق تیم ملی پرتغال در مورد تصمیم رونالدو و باشگاه النصر
منتخب روز   
طعم منحصر بفرد یک دسر پاییزی/ دسر نارنگی بدون نیاز به فر و قالب طرز تهیه کباب تابه‌ای مجلسی با سس مخصوص به روش رستورانی با نوستالژی‌ترین نوستالژی روز چه کنم؟/ آخ جون خانم رضایی خودش اومده واسه ما دهه شصتیا کارتون پخش کنه😍 نماینده مجلس: ویروس جدید چینی وارد کشور شده است؛ با مردم شفاف باشید / علائم ویروس چینی + ویدئو تکریم و قدردانی رهبر معظم انقلاب از والدین جانباختگان پرواز اوکراینی با کلماتی دلگرم‌کننده +ویدیو داغ‌ترین‌های روز/ از تازه ترین خبرهای شناسایی ویروس جدید در ایران تا صرافی های غیرمجاز رمز ارز که سرمایه مردم را به آتش میکشند شاخص آلودگی هوا امروز چهارشنبه 19 دی تهران، تبریز، اصفهان، مشهد و اهواز + وضعیت آب و هوای کلان شهرها ابهامات و ادعای عجیب مسئولان مدرسه درباره گروگان‌گیری خانواده رشتی / گروگانگیرها با وثیقه آزاد شدند؟! جزییات تعطیلی مدارس چهارشنبه 19 دی 1403 شیرینی بدون فر/ طرز تهیه چیز کیک نارنگی به روش قنادی+ فوت و فن شل نشدن چیزکیک حقوق زنان یا حقوق دلاری؟؛ چهره واقعی مسیح علینژاد را بهتر بشناسید+ویدیو ویروس جدید چینی خطرناک است؟ علائم شایع این ویروس HMPV چیست؟
آخرین ویدیو ها