روایتی از به زور راضی کردن احمدینژاد به کاپشن نپوشیدنش در دیدارهای رسمی!
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعدنیوز به نقل از خراسان، کار تشریفات در هر حوزهای از جمله فعالیتهای جذابی است که شاید ریشه در دقت بالای آن و البته رعایت ادب و نزاکت داشته باشد که میتواند هر مخاطبی را به خود جلب کند. هیچ انسان عاقلی نیست که از منظم بودن امور و قرارگرفتن هر چیز در جای خود، بدش بیاید و این موضوع وقتی به حوزه دیپلماسی و ملاقاتهای مهم در حوزه روابط دو کشور می رسد، اهمیت بسزایی پیدا می کند. در این سالها و ماهها هم شاهد بودیم اتفاقات دیپلماتیک که ارتباط مستقیمی با موضوع تشریفات و پروتکلهای مربوط دارند در فضای مجازی و افکارعمومی جنجالبرانگیز بودهاند؛ از پرچم وارونه کشورمان در جلسه «علی باقری» با همتای پاکستانیاش تا نحوه ایستادن وزیرخارجه در عکس یادگاری و... که نکات زیادی داشت. این اتفاقات در گذشته هم کم و بیش بودهاند اما به دلیل فراگیر نبودن فضایمجازی و سرعت انتقال اطلاعات،کمتر به چشم آمدند. برای بررسی این موضوع جذاب سراغ یکی از استخوان خرد کردههای این حوزه رفتیم تا از او درباره ریزهکاریهای تشریفات دیپلماتیک و خاطرات گذشته و اتفاقات اخیر بشنویم. «کوروش مجیدی» که این روزها دوران بازنشستگی خود را میگذراند و بیشتر وقتش به تدریس میگذرد، 33 سال سابقه در تشریفات وزارتخارجه دارد و مدیریتهای مختلفی را برعهده داشته است. او از دانشگاه روابط بینالملل وزارت خارجه دانش آموخته شده و آن قدر در تشریفات دیپلماتیک حرفهای شده که میتوان به جرئت گفت امروز جزو انگشت شمار افراد کار بلد در حوزه تشریفات به شمار میرود. با هم صحبت های او را می خوانیم:
تشریفات دیپلماتیک چیست؟
این عضو بازنشسته وزارتخارجه درباره این شغل، وظایف تشریفات و تاثیرش بر مذاکرات و گفت وگوها میگوید: «در معنا و مفهوم کلی، تشریفات دیپلماتیک عموما به ترتیبات مراسم دیپلماتیک و رسمی دولتی نظیر ملاقاتها، مذاکرات سران و مقامات تراز اول، نحوه برگزاری مهمانیهای رسمی، نظام نگارش مکاتبات میان دولتها با یکدیگر و وزارت خارجه کشورها با سفارتخانههای مقیم، انجام امور دیپلماتیک از جمله تقدیم استوارنامه، تقدم سفیران و امور پشتیبانی دیپلماتیک مربوط میشود. کسی که آداب تشریفات را رعایت میکند، علاوه بر اینکه به مخاطب، مهمان و طرف مقابل خود احترام می گذارد و او را بزرگ میشمارد به شان و شخصیت خود هم احترام می گذارد و متانت خود را نشان میدهد.»
احمدینژاد را بهزور راضی میکردیم در دیدارهای رسمی، کاپشن نپوشد
از «کوروش مجیدی» میپرسم که در بین شخصیتهای سیاسی چه کسانی بیشتر به قواعد تشریفاتی عمل میکردند؟ پاسخ میدهد: «در میان شخصیتهایی که من دیده یا با آنها کار کردهام، مقاممعظم رهبری چه در زمان ریاست جمهوری و چه زمان رهبری تقید زیادی به رعایت اصول دیپلماتیک دارند. بعد از ایشان آقای خاتمی هم بسیار مراقب رعایت اصول و تشریفات دیپلماتیک بود و حتی در خصوص انگشتر و ساعت خود دقت داشت که با عبا و لباده و کفشهایش هماهنگ باشد. آقای احمدینژاد اما در دوره اول ریاست جمهوری اصلا رعایت نمیکرد و با هزار دلیل و تحلیل او را راضی میکردیم کمتر کاپشن بپوشد. البته در دوره دوم بهتر شد و رعایت میکرد. در وزیران خارجه هم دکتر ولایتی، دکتر خرازی و دکتر صالحی مقید بودند و اصول تشریفات را با دقت رعایت میکردند.»