دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

جامعه /

رونمایی از بزرگترین موزه مار دنیا با هر رنگ و تنوعی+عکس/چقدر خوفناکه... 

چهارشنبه، 17 آبان 1402
کد خبر: 361758
ساعد نیوز: دانشگاه میشیگان به عنوان خانه بزرگ‌ترین کلکسیون مارها در جهان شناخته می‌شود. این کلکسیون در حقیقت گنجینه‌ای برای کسب اطلاعات بسیار متنوع دربارۀ حیات وحش و نحوۀ بقا یا انقراض گونه‌های مختلف جانوری است.

به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی ساعد نیوز به نقل از فرادید، دانشگاه ایالتی اورگان اخیراً 45000 نمونه از خزندگان و دوزیستان را به موزه جانورشناسی UM هدیه داده است. بیش از 30000 مورد از این خزندگان مار بودند که کلکسیون تحقیقاتی این دانشگاه را تقریباً دو برابر کردند. این کلکسیون برای عموم آزاد نیست، اما در دسترس دانشمندان سراسر جهان است.

این موزه یک موزه سنتی غبارآلود نیست. متصدیان، صدها شیشۀ پر از مار و سمندر در الکل و نمونه‌های بافت منجمد را کاملا «فعال و سرزنده» توصیف می‌کنند. دان رابوسکی، متصدی موزه و زیست‌شناس تکاملی، می‌گوید: «این نمونه‌ها یک کپسول زمان بیولوژیکی هستند و محققان می‌توانند از آن برای درک ژنتیک و بیماری‌های جمعیت‌های حیوانات دهه‌های پیش استفاده کنند. چرا باید به این موضوع اهمیت دهیم؟ خوب، اگر بخواهیم بفهمیم اوضاع در طول زمان چگونه تغییر کرده است، مثلآً نحوه انتشار بیماری‌ها در جمعیت حیوانات، یکی از مهم‌ترین نوع داده‌ها همین کپسول‌های زمانی بیولوژیکی است».

بعد از رسیدن نمونه‌های تازه، دانشجویان بخشی از یک روز را صرف باز کردن نمونه‌ها برای نخستین بار کردند. دروو هور، یکی از این دانشجویان، در حالی که ظرف بزرگی پر از مارهای درون مایع محافظ را بیرون می‌آورد، می‌گوید: «شبیه کریسمسه. خیلی خوبه!»

هیلی کراوِل، دانشجوی دکتری در حالی که یک مار آبی چاق را از یک کوزه بیرون می‌آورد می‌گوید: «اون خیلی بزرگه، فکر کنم هیولای مارهاست!»

این مجموعه که حدود 50 سال را در بر می‌گیرد، نشان می‌دهد چگونه گونه‌های مختلف پس از یک فاجعه طبیعی دستخوش تغییر شدند. بنابراین اگر رویداد مهمی مثل یک رویداد آب و هوایی یا تغییر چشم‌انداز رخ داده باشد، چیزی مانند آتش‌سوزی جنگلی یا شاید تغییر یا تخریب یک زیستگاه خاص یا تغییر در دسترس بودن آب، می‌توان بر اساس نمونه‌های موجود، تاثیر این تغییرات را روی این جمعیت‌ها به مرور زمان ردیابی کرد.

دسترسی عملی به جمعیتی وحشی از حیوانات در طول زمان در قیاس با مطالعات آزمایشگاهی، فرصتی نادر برای تحقیق است.

رابوسکی می‌گوید این کلکسیون به دانشمندان اجازه می‌دهد چگونگی تغییر گونه‌ها در طول زمان و سازگاری با تغییرات طولانی‌مدت، مانند آب و هوا را درک کنند.

«بنابراین، در حالی که گنجینۀ ما فقط شامل مارها می‌شود، اما اهمیتش واقعاً کلی‌تر است، چون می‌توانیم از آن‌ها به عنوان الگویی برای درک فرآیندهای بیولوژیکی بسیار پیچیده‌تر استفاده کنیم. یکی از بهترین نوع علوم زمانی است که محققان می‌توانند از بینش‌های بدست‌آمده از چیزهایی مانند مارها یا دیگر گونه‌های به ظاهر تصادفی از حیوانات یا گیاهان استفاده کنند تا به پاسخ پرسش‌های بسیار کلی مانند چگونگی گسترش بیماری‌ها دست یابند. این بینش‌ها حتی ممکن است در درک بهتر گسترش بیماری در جمعیت‌های انسانی به ما کمک کند.»

فکر نکنید این کلکسیون یک انبار کلیشه‌ای شبیه موزه‌ها است. این کلکسیون در واقع بیشتر شبیه یک ابزار علمی غول‌پیکر مانند تلسکوپ یا یک شتاب دهنده ذرات است.

برای علم پزشکی، ما معمولاً از موش‌های آزمایشگاهی سنتی برای یافتن پاسخ پرسش‌ها استفاده می‌کنیم، اما در دنیای بیرون از آزمایشگاه و در طبیعت، چیزهایی که می‌توانیم از حیوانات آزمایشگاهی یاد بگیریم، لزوماً کاربردی ندارند. داشتن این کلکسیون مار به محققان این امکان را می‌دهد که به برخی پرسش‌های بزرگ در مورد چرایی شکل‌گیری حیات آنگونه که هست، چگونگی سازگاری حیوانات با شرایط جدید، نحوه شکل‌گیری گونه‌های جدید حیوانات، چرایی خوب زیستن مارها و دلیل موفقیت‌شان به رغم نداشتن پا پاسخ دهند.

این کلکسیون نشان‌دهنده یک عمر کار دو استاد تازه بازنشسته ایالت اورگان است.

  برچسب ها: موزه مار

پسندیدم 1 دیدگاه

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 12 آبان
از سراسر وب
دیدگاه ها
شیرفروش
12 ماه پیش

واااااااای چقدر خوفنـــــــــــاک بود😳😳😳😳😳😁
پاسخ
دیدگاه خود را ثبت نمایید
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
روزی که بی حجابی در ایران اجباری شد! جشن کشف حجاب و نمایش بدن برهنه هنرپیشه ها باب شد!
از بازار چه خبر؟ | قیمت دلار و یورو امروز شنبه 12 آبان 1403 + جدول
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
از بازار چه خبر؟ | قیمت سکه و طلا امروز شنبه 12 آبان 1403 + جدول
خاطره‌انگیزترین تصاویر دهه شصتی، چیدمان نوستالژی نهار ظهر جمعه خانه‌ی مادربزرگ/ 2 عکسی که لذت تمام دنیا توش خلاصه شده👌
کتاب صوتی/ حکایتی جذاب از کتاب معروف 《کلیله و دمنه》/ داستان شکارچی، گراز و شغال/ طمع زیاد باعث مرگ شغال شد
تغییر چهره پوریا پورسرخ 9 سال بعد از سریال "کیمیا" در 49 سالگی + عکس
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه