ساعدنیوز
ساعدنیوز

رشته های پر متقاضی در دوره لیسانس در کشور ترکیه

  چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
رشته های پر متقاضی در دوره لیسانس در کشور ترکیه
ترکیه این روزها به گزینه‌ای مناسب برای مهاجرت در میان مردم ایران تبدیل شده است. خوشبختانه سیستم آموزشی مدارس ترکیه علاوه بر دارا بودن کیفیت بالا، گزینه‌های متفاوتی ارائه می‌دهد که می‌تواند انواع سلیقه‌ها با انواع امکانات مالی

تعداد دانشجویان بین المللی که کشور ترکیه را برای تحصیل برمی گزینند روز به روز در حال افزایش است. این روند از سال ۲۰۱۵ با افزایش چشمگیری همراه بوده است و اکنون در حدود ۶۵۰٫۰۰۰ دانشجوی خارجی در ترکیه تحصیل می کنند که نشان دهنده روند رو به رشد این کشور به عنوان مقصد تحصیلی به شمار می آید. این امر نیز سبب شده که کیفیت آموزش عالی در ترکیه با سرعت خوبی به پیش برود.

بیش از ۲۰۰ دانشگاه در ترکیه وجود دارد که بیشتر آن ها دولتی هستند و تعداد قابل توجهی تازه تاسیس شده اند. نخستین دانشگاه خصوصی ترکیه دانشگاه بیلکنت Bilkent است که در سال ۱۹۸۴ میلادی احداث گردید. در میان دانشگاه های نسبتا جدید ترکیه می توان از دانشگاه بین المللی آنتالیا AIU نام برد که نخستین دانشجویان خود را در سال تحصیلی ۲۰۱۲-۲۰۱۳ میلادی پذیرفت.

رتبه دانشگاه های ترکیه

در آخرین نتایج به دست آمده از رنکینگ جهانی QS، دانشگاه های ترکیه در رتبه ۴۳ جهان قرار گرفته اند. از این میان ده دانشگاه ترکیه در رنکینگ QS سال ۲۰۱۹ دیده می شوند. بیشتر این دانشگاه های برتر در شهرهای استانبول و آنکارا واقع شده اند که دو شهر بزرگ این کشور برشمرده می شوند. دانشگاه های فنی خاورمیانه Middle East Technical University، دانشگاه بیلکنت Bilkent University و دانشگاه حاجت تپه که هر سه در میان ۵۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارند، در شهر آنکارا واقع شده اند. دانشگاه های بغازیچی، کوچ، دانشگاه سابانچی، دانشگاه فنی استانبول و دانشگاه استانبول نیز در شهر استانبول قرار گرفته اند که در میان ۳۰ دانشگاه برتر جهان جای دارند.

پر متقاضی ترین رشته ها مقطع لیسانس

برخی از پر متقاضی ترین رشته ها مقطع لیسانس در کشور ترکیه عبارتند از:

  • Business and Management
  • Banking and Finance
  • Engineering
  • Information Technologies
  • International Relations
  • International Trade
  • Tourism and Hospitality
تصویر

لیست دانشگاه های ترکیه تأییدشدۀ وزارت علوم ۲۰۲۱- ۲۰۲۰

گروه الف (ممتاز)

  1. Bilkent University / Bilkent Universitesi
  2. Bogazici University / Bogazici Universitesi
  3. Hacettepe University / Hacettepe Universitesi
  4. Istanbul Technical University / Istanbul Teknik Universitesi
  5. Koc University / Koc Universitesi
  6. Middle East Technical University / Orta Dogu Teknik Universitesi
  7. Sabanci University

(گروه ب (خوب

  1. Anadolu University
  2. Ankara University / Ankara Universitesi
  3. Bahçeşehir University (BAU)
  4. Dokuz Eylul University
  5. Ege University / Ege Universitesi
  6. Erciyes University / Erciyes Universitesi
  7. Gazi University / Gazi Universitesi
  8. Istanbul University / Istanbul Universitesi
  9. Izmir Institute of Technology
  10. Cukurova University
  11. Marmara University / Marmara Universitesi
  12. Ondokuz Mayis University
  13. Selcuk University / Selcuk Universitesi
  14. University of Gaziantep / Gaziantep Universitesi
  15. Yildiz Technical University / Yildiz Teknik Universitesi
  16. Cankaya University
  17. Atılım University

(گروه ج (متوسط

  1. Uludag University / Uludag Universitesi
  2. KTO Karatay Universitesi
  3. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

هزینه تحصیل و بورسیه

هزینه تحصیل در دانشگاه های ترکیه برای دانشجویان خارجی با توجه به نوع دانشگاه و شهر ، متفاوت است. دانشجویان بین المللی می بایست هزینه های دیگری نظیر اجاره منزل ، خورد و خوراک و غیره را نیز پرداخت نمایند. هزینه های مربوط به کتاب و جزوه نیز متغیر بوده و متناسب با هر دانشگاه متفاوت خواهد بود.

هزینه زندگی نیز برای یک دانشجوی خارجی در کشور ترکیه با توجه به شهر محل اقامت دانشجو، متفاوت خواهد بود. در کشور ترکیه هزینه اقامت بسیار مناسب است. هزینه خورد و خوراک مانند ایران و هزینه پوشاک ارزان تر از ایران است. تنها تفاوت بارز در هزینه های حمل ونقل است که البته برای دانشجویان تخفیف های ویژه ای در بلیت اتوبوس های شهری و برون شهری، قطارهای شهری در نظر گرفته می شود.

مدارک مورد نیاز

بعد از انتخاب رشته و دوره مورد نظر ، می بایست در رابطه با الزامات و مدارک مورد نیاز به منظور اپلای ، اطلاعات کسب کنید. شما می توانید برای این منظور به سایت دانشگاه های مورد نظر خود برای ادامه تحصیل مراجعه کنید. این بخش بسیار مهمی در پروسه اپلای شما خواهد بود ، به دلیل اینکه ممکن است جزئیات خاصی در رابطه با شرایط پذیرش و مدارک مورد نیاز برای هر دانشگاه خاص وجود داشته باشد. صرفنظر از برخی تفاوت های مختصر ، مدارک اصلی مورد نیاز عبارتند از:

  1. دریافت، تکمیل و ارسال فرم درخواست به صورت آنلاین ،
  2. آپلود ترجمه رسمی انگلیسی یا ترکی مدارک تحصیلی دیپلم ، متوسطه و غیره ،
  3. آپلود ترجمه رسمی انگلیسی یا ترکی ریز نمرات تحصیلی دوره دیپلم ، متوسطه و غیره ،
  4. کپی پاسپورت معتبر ،
  5. عکس پاسپورتی ،
  6. ارائه گواهی تمکن مالی ، به طوری که نشان دهد شما از نظر مالی در وضعیت مطلوبی قرار دارید ،
  7. کپی شناسنامه یا کارت ملی ،
  8. مدرک زبان ترکی. شما می بایست برای تحصیل در رشته های انگلیسی زبان ، مدرک زبان مرتبط ارائه نمائید.

ارسال درخواست

پس از گردآوری مدارک مورد نیاز و بررسی تکمیل بودن آن ها منطبق بر الزامات دانشگاه ، می توانید برای ارسال درخواست خود اقدام نمائید. اکثر دانشگاه های ترکیه از سیستم ثبت درخواست آنلاین Uni-Assist استفاده می کنند.

انتظار برای دریافت جواب پذیرش

زمانی که دانشگاه تائیدیه مبنی بر دریافت مدارک ارسالی شما را برایتان ارسال کرد ، می بایست منتظر بمانید تا مرحله بررسی مدارک طی شود. مدت زمان بررسی مدارک شما به میزان زیادی به دانشگاه مورد نظر بستگی دارد. پرونده های دریافتی توسط دانشگاه های مطرح ترکیه ، بالا است و طبیعی است که مدت زمان بررسی مدارک توسط آن ها نیز بیشتر به طول خواهد انجامید.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (160 نظر) (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... (89 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (83 نظر) (فیلم) مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد / هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد (68 نظر) الهام حمیدی: من مجبورم با سیلی صورتم را سرخ نگه دارم، ترجیح می‌دهم چهره‌ام همان الهام همیشه باشد تا یک چهره عمل شده تغییر یافته (49 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (44 نظر) فریبا نادری خطاب به صدف طاهریان: اگر نخواهند به تو پیشنهاد بی‌شرمانه بدهند پس باید به کی بدهند؟ والا من روم نمیشه حتما نباید اسم بدکاره روت باشه که+فیلم (40 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (39 نظر) پزشکیان: اکثر یارانه‌ها به کسانی می‌رسد که احتیاجی به آن ندارند (38 نظر) سوگل طهماسبی بازیگر سریال کیمیا: بازیگران زنی که حیا و حجاب دارند در سینما جایی ندارند (37 نظر) علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم، میتوانستم همه جای دنیا زندگی کنم اما همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم...+عکس (38 نظر) عاشقانه های مازیار لرستانی با مهری خانم: دختر بابا صفورا عضو جدید به خانواده من اضافه شد، آن کس که می خندد هنوز آن خبر مخوف را نشنیده است!+فیلم (35 نظر) نعیمه نظام دوست: با رنو افتادیم دنبال آقای عابدزاده سر یه چهارراه پیچیدیم جلوش محل نذاشت رفتم گفتم وایسا من هنرمند مملکتم گفت نه و رفت برگشتم خونه عکساشو جِر و واجِر کردم +ویدئو (35 نظر) امام جمعه پردیسان: از رهبری تقاضا دارم اجازه ساخت بمب اتم را صادر کنند +فیلم (34 نظر) جورجینا: رونالدو یک پدر فوق‌العاده و بهترین همسر است اما آشپزی نمیکند ما یک آشپز داریم اما بعضی اوقات خودم غذا درست میکنم در عربستان سقف خانه ها...+عکس (33 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
رئیس سازمان صدا و سیما: خودم شخصاً با فردوسی‌پور صحبت کردم اما تمایلی به بازگشت نداشت!
یکی از اعضای سابق تیم ملی: من در ورزشگاه بودم ولی گل خداداد عزیزی به استرالیا را ندیدم!
ربات‌های بامزه و کیوت به زودی جایگزین حیوانات خانگی می‌شوند؟
امید عالیشاه برای جراحی به ایران برمیگردد/ پزشک پرسپولیس تکلیف را روشن کرد!
فال شمع روزانه امروز جمعه 9 آذر 1403
فال قهوه با نشان روز جمعه 9 آذر ماه 1403
رهبر معظم انقلاب پاسخ می‌دهند؛ حکم شرعی کار کردن در کاباره و کارخانه کنسرو خوک
فال روزانه امروز جمعه 9 آذر ماه 1403
خبر خوش؛ حقوق این افراد 30 درصد افزایش می‌یابد
چه موضوعاتی در دستورکار گفتگوهای ایران و اروپا قرار دارد؟
وزیر خارجۀ انگلیس: حکم بازداشت نتانیاهو را خواهم گرفت
گرامی: مریض بودم اما گل زدم!
برنامه «ثریا» از کنداکتور شبکه یک حذف شد!
فال ابجد روزانه جمعه 9 آذر 1403
مذاکرات ایران با اروپای منهای آمریکا به نتیجه نمی‌رسد؛ اروپا توان رفع تحریم‌های ایران را ندارد
منتخب روز   
(ویدئو) بهنوش بختیاری: از بی‌پولی رفتم واسه تبلیغ عطر/ حدیث میرامینی: عطرش لیز بود؟ ربات‌های بامزه و کیوت به زودی جایگزین حیوانات خانگی می‌شوند؟ (ویدئو) نوستالژی شب‌های برره با بهنوش بختیاری و مهران مدیری/ تو هم خوب بلدی از خودت حرفهای عشقولانه در وکنیا😃 سرشناسترین دختر شاه قاجار در روز عروسی با لباس و تاج مدرن و بسیار شیک/ باورتون میشه 150 سال پیش واسه عروسی ساقدوش داشتن اونم با لباس‌های مخصوص؟ احسان علیخانی خطاب به جومونگ: به سوسانو حسادت نکن! من اصلا این سریال را ندیدم/ ایرانی ها جرعت ندارند مثل جومونگ دوتا زن بگیرند+فیلم (ویدئو) با خنده‌دارترین سکانس «در حاشیه»، امروزت رو شاد کن😁/ جواد رضویان: بالقوه شی شی هست؟/ سیامک انصاری: مال چراغ قوه هستش آتش سوزی یک انبار در محله خاوران مهار شد + ویدئو مفاخر ورزشی ایران/ حسین رضازاده از تولد و ورزش تا سیاست و رد پیشنهاد تغییر تابعیت گشت و گذاری در تنها کوچه‌ی دو طبقه‌ی جهان در کاشان/ خاص‌ترین کوچه‌ای که نظیرش در هیچ جای جهان وجود ندارد تهران گردی / معرفی 21 مرکز تفریحی و مهیج تهران پایتخت سلامی: آتش‌بس، شکستی خفت‌بار برای رژیم صهیونی است دعا و نیایش؛ بخش 1/ اجابت خواسته‌ها با دعای اسم اعظم امام علی (ع) که از حضرت خضر آموخت