ساعدنیوز
ساعدنیوز

ثابت ماندن قیمت نان برای مردم تا پایان سال کشور / تجربه تورم ۴۰ درصدی کشور در 4 سال گذشته

  جمعه، 16 اردیبهشت 1401 ID  کد خبر 204037
ثابت ماندن قیمت نان برای مردم تا پایان سال کشور / تجربه تورم ۴۰ درصدی کشور در 4 سال گذشته
ساعدنیوز : سخنگوی دولت تاکید کرد که به هیچ وجه قیمت نان برای مردم تا پایان سال تغییر نمی‌کند و رئیس‌جمهور اجازه گران شدن نان را نمی‌دهد.

به گزارش ساعدنیوز به نقل از ایسنا،علی بهادری جهرمی که میهمان برنامه صف شبکه خبر بود به بیان برنامه های دولت برای رفع مسائل اقتصادی پرداخت و گفت: این دولت خود را دولت مردم می داند و مردمی بودن شعار اصلی دولت است و معتقد است باید به مردم اطلاع داده شود آن چیزی را که مرتبط با حقوق مردم است و مردم باید صادقانه درجریان باشند چراکه مردم صاحبان حکومت هستند و خود آنها باید در فرایند تصمیم گیری مشارکت داشته باشند و جامعه نخبگان به عنوان نمایندگان تخصصی همین مردم باید در حوزه های مختلف اظهار نظر کنند.

وی با بیان اینکه از ابتدای تشکیل دولت سیزدهم درباره مسائل اقتصادی طرح ها و نظر ها برای حل مسائل مردم بیان شده است، یادآور شد: اقتصاد ما بیمار است و سال های سال مردم این بیماری را لمس می کنند و طعم این تبعیض ها را در حوزه اقتصادی می چشند و رانت ها و بیکاری ها را سال هاست که می بینند و همزمان با این هجمه اقتصادی دشمن و جنگ اقتصادی علیه مردم که به واسطه تحریم های ظالمانه رخ داده آثار آن را مردم می بینند.

سخنگوی دولت یا تاکید بر اینکه یکی از اولویت های اساسی دولت مسایل اقتصادی است، ادامه داد: به همین دلیل در سند تحول دولت هم ۱۲ موضوع درباره اقتصادی بیان شده است.

بهادری جهرمی تاکید کرد: ثابت ترین معضل اقتصادی کشور تورم است و متاسفانه تورم یک بیماری مزمن در کشور شده و حدود چهار سال است که کشور تجربه تورم ۴۰ درصد را دارد و وضعیت اقتصاد ما بحرانی شده است و چندین سال متوالی مردم با تورم های بالا روبرو هستند.

وی با یادآوری اینکه وقتی دولت در شهریور ماه سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرد تورم به ۶۰ درصد که در تاریخ ایران بی سابقه بود، رسیده بود گفت: این تورم را فقط در ایام جنگ جهانی در کشورمان تجربه کردیم و در واقع شروع کار دولت با چنین فضایی همراه شد. دولت تمرکز ویژه خود را در کنترل تورم اقتصادی کشور معطوف کرده است. یکی از منشاء های اساسی تورم به نظر کارشناسان اقتصادی خلق پول است.

سخنگوی دولت درباره هدفمند کردن ارزچهار هزار و ۲۰۰ تومانی اظهار داشت: دولت با گذشت ۹ ماه از مدیریت خود در این مدت مکلف بوده که نظام پرداخت یارانه ها را اصلاح کند. در قانون بودجه سال گذشته وقتی که دولت مردمی شروع به کار کرده منابع ارز ترجیحی که در قانون بودجه ۱۴۰۰ پیش بینی شده بود، تمام شد و منبعی برای اختصاص ارز ترجیحی وجود خارجی نداشت. اما دولت با روش های مختلف توانست منابعی را تامین و سال ۱۴۰۰ را سپری کند و در قانون بودجه امسال هم مکلف است همه منابع ارزی را به صورت نیمایی محاسبه کند. یعنی منابعی برای ارز ترجیحی یارانه ایی نخواهد داشت.

بهادری جهرمی در ادامه توضیح داد: برای تامین کالاهای اساسی با ارز یارانه ای ما حدود ۲۰ میلیارد دلار منابع نیاز داریم. در حالی که در بودجه امسال حدود ۹ میلیارد دلار پیش بینی شده است و این یعنی شما توانایی این منابع را در چارجوب بودجه ندارید و باید با شیوه دیگری تامین کنید. حال چرا اینگونه پیش بینی شده است به این دلیل این که سقف منابع واقعی موجود همین بود.

سخنگوی دولت اضافه کرد: ما در سال های گذشته نظام پرداخت ارز ترجیحی را داشتیم که به برخی کالاها این ارز تعلق می گرفت حال که به این فرایند در سال های سال باز می گردیم و ارزیابی می کنیم، می بینیم آن کالاهایی که ارز ترجیحی دریافت می کردند و بنا بوده که مردم بهتر مصرف کنند عکس آن اتفاق افتاده است.

سخنگوی دولت افزود: نظام پرداخت ارز ترجیحی معیوب بوده، زیرا طبقه مرفه جامعه منابع بیشتری را برای تامین نیازها دراختیار داشتند و طبقه ضعیف تر توانایی تامین نداشتند و فشار تورمی اجاره نداد. دلیل دوم هم قاچاق بوده است. بجای اینکه این منابع سر سفر مردم بیاید به دلیل منافذی که وجود داشته درکشور های دیگر مصرف شده و این مدل معیوب باید اصلاح شود تا وقتی که اصلاح نشود تورم و سایر مسائل اتفاق می افتد، بنابراین بیماری باید درمان شود.

بهادری جهرمی یکی از رسالت های دولت را تحقق عدالت و عادلانه پرداخت کردن یارانه و برخورد با قاچاق در کشور برشمرد.

سخنگوی دولت درباره امنیت غذایی مردم گفت: دولت در این زمینه با هیچ کس چه در داخل و چه در خارج شوخی ندارد. به عنوان نمونه در حوزه واکسیناسیون دولت سیزدهم با جدیت اقدام به ورود آن کرد و امروز ما به ۷ کشته رسیده ایم درحالی که در کشورهای غربی میزان مرگ و میر به ۱۵۰۰ نفر رسیده است. پس دولت زمانی که تمرکز خود را بر روی موضوعی بگذارد به سرانجام می رساند این اتفاق نیز در کالاهای اساسی رخ داده است.

بهادر جهرمی همچنین تصریح کرد: دولت بیش از اندازه کالاهای اساسی را تامین کرده است و امروز ما کمبود کالاهای اساسی در کشور نداریم. البته کشورهای جهان با کمبود کالاهای اساسی روبرو هستند که یکی از علل این موضوع جنگ روسیه و اوکراین است اما این موضوع هیچ خللی در تامین کالاهای اساسی برای دولت ایجاد نکرده است و ادامه دار هم هست.

سخنگوی سیزدهم همچنین رفع فقر مطلق را از اولویت های دولت برشمرد و گفت: یکی از برنامه های دولت برای از بین بردن فقر اصلاح نظام پرداخت یارانه نقدی است و هر چقدر یارانه هدفمند تر باشد فقر کاهش می یابد.

سخنگوی دولت گفت: امروز کالاهای اساسی ما در حد قابل قبولی موجود است و پیش بینی خریدهای آتی و هم تامین منابع آن از کشورهایی که باید از آنها تامین شود صورت گرفته است و تعامل سازنده ای در این حوزه بین بانک مرکزی و وزارت جهاد و راه شهرسازی و سایر وزارتخانه های مرتبط برقرار است و دولت شبانه روز پیگیر مسایل اقتصادی مردم است حتی در روز های تعطیل، تعطیلی ندارد. دولت نگرانی در این باره ندارد.

سخنگوی دولت همچنین تاکید کرد که به هیچ وجه قیمت نان برای مردم تا پایان سال تغییر نمی کند و رئیس جمهور اجازه گران شدن نان را نمی دهد.

بهادری جهرمی درباره واردات واکسن کرونا نیز گفت: این دولت اعتقاد دارد که دولت باید شهامت بازگشت از مسیر اشتباه را داشته باشد. هر روزی که ما به سمت تامین منافع عموم مردم برگردیم سود کردیم.


وی همچنین به نظام پرداخت حقوق در دولت سیزدهم پرداخت و یکی از آفت های نظام معیوب اقتصادی کشور را عادلانه پرداخت نشدن حقوق و دستمزد برشمرد و عنوان کرد: ما در سال های گذشته با فیش های حقوق نجومی روبرو شدیم و هر کسی که قدرت نفوذ داشته چانه زنی کرد و رقم های قابل توجهی به فیش های حقوقی اضافه می کرد اما دولت تصمیم دارد اصلاحاتی در ساختار نظام حقوق و دستمزد انجام دهد و سازمان امور استخدامی متولی شده، امیدواریم امسال یک گام در اصلاح نظام دستمزد و پرداخت ها برداریم. البته اصلاح بنیادین این نظام در گرو همکاری مجلس است.

سخنگوی دولت همچنین درباره 20 سفر استانی رئیس جمهوری در هشت ماه اخیر گفت: این دولت کلنگی نمی زد مگر اینکه طرح های نیمه تمامی که از گذشته وجود داشته و روبه تکمیل است. البته ابتدا تمام طرح های استان ها توسط مقامات استانی احصا و در جلسات دولت بررسی و طرح های اولویت دار مشخص می شود . پیش از سفر، طرح ها در سه مرحله کارشناسی صورت می گیرد. بعد از سفر معاون اجرایی رییس جمهور پیگیر مصوبات استانی می شود.

بهادری جهرمی به شایعه تغییر در اعضای دولت نیز واکنش نشان داد، گفت: شایعه همیشه هست و دولت تلاش دارد مسیر خود را در اجرای نیازهای اساسی مردم دنبال کند و به شایعه ها توجهی نداشته باشد.

سخنگوی دولت به واردات خودرو به کشور هم گریزی زد و گفت: اصلاح نظام وضعیت موجود خودروسازی کشور یکی از اولویت های دولت است و رئیس جمهور هشت دستور را برای اصلاح خودور صادر کرد و منظم هم پیگیر این موضوع است. یکی از راهکار افزایش تولید است اما ما چند سال به دلیل سوء مدیریت با کاهش عرضه چندساله روبرو بودیم و اکنون افزایش تولید در این مقطع پاسخگوی نیازها نیست.

بهادری جهرمی ادامه داد: وزیر صمت هم پیشنهاد اخذ مجوز واردات خودرو را در دولت مطرح کرد که بحث و بررسی شد اما دولت با واردات خودروهای لوکس موافق نیست و آن را نیاز روز مردم ندانست. اما با کلیات طرح موافقت شد که البته در کمیسیون دولت در دست بررسی است.

بهادری جهرمی درباره اقدامات دولت در حوزه دانش بنیان هم توضیح داد: دولت کارگروهی به ریاست معاون اول رئیس جمهو تشکیل داد برنامه های برای همه وزارت خانه در راستای تحقق شعار سال تدوین شده و اکنون تمام برنامه در حال بررسی در کمیسیون های تخصصی دولت است.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
الهام چرخنده:وقتی حضرت آقا می فرمایند اغلب هنرمندان ما خوبند حجت تمام است/ من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (36 نظر) علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) شهربانو منصوریان: یکی از شب های یلدا پدرم پرتقال خریده بود اما به همه نرسید ما هم یک پَر از پرتقال مان را به آن‌ها دادیم تا همه خورده باشند! (25 نظر) از ایران تا قطر؛ مقایسه رشد اقتصادی کشورهای منطقه در 50 سال گذشته (21 نظر) مهران غفوریان: نمی‌دانم چه کسی این سرمربی را به تیم ما انداخت؟! / استقلالی بودم، وقتی دیدم پرسپولیس همیشه استقلال را می برد، پرسپولیسی شدم! (11 نظر) نوستالژی روز/ به بهانه روز مادر، شعرخوانی دلنشین و بی نظیر استاد شهریار از قطعه مشهور «خان‌ننه»/ به همراه زیرنویس فارسی/خان ننه ، هایاندا قالدین بئله باشیوا دولانیم نئجه من سنی ایتیردیم (10 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / مار، قورباغه، رتیل سیاه، هزار پا (10 نظر) فریبا نادری: کسایی که پول دارند همه چیز دارند / پولدارها رو آدما بیشتر قبول دارند+فیلم (8 نظر) مازیار لرستانی: هورمون تراپی نکردم چون اجاره نشینم/بازیگران زن مثل خواهرم هستند، حرمت و حریمشون مشخصه+ویدئو (7 نظر) شقایق دهقان: من و بهاره نزدیک 15 سال فامیل بودیم، ازدواج دوم بهاره جسورانه بود/خیلی از همکارای ما ازدواجشونو قایم میکنن، بهاره از اول اومد ماجرا رو علنی کرد و خیال خودش و بقیه رو راحت کرد (5 نظر) (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست به احسان علیخانی: یه مرد باید درست‌و حسابی بره خواستگاری و بره سر خونه زندگیش🤣/ خودشو سرگرم برنامه های الکی مثل جوکر نکنه (5 نظر) دانلود آهنگ شاد و جذاب شب یلدایی جوکر برای احسان علیخانی، نعیمه نظام‌دوست، بهنوش بختیاری و گلوریا هاردی/ هدیه ویژه ساعد نیوز برای ستاره‌های درخشان جوکر (4 نظر) ویژه‌ روز مادر/ عاشقانه‌های هنرمندان ایرانی با مادرانشان+ شعر معروف و خاطره‌انگیز استاد شهریار برای مادربزرگش/ از احسان علیخانی و بازیگران جوکر2 تا همایون شجریان و سحر دولتشاهی (4 نظر) اشعار خواندنی؛ شاهنامه فردوسی: ضحاک - بخش 6؛ فریدون به خورشید بر برد سر/ متن صوتی و معنی اشعار + تصاویر نسخه های کهن (4 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
فال قهوه با نشان روز پنجشنبه 6 دی ماه 1403/ شهریورماهی ها منتظر تغییرات جذاب هستین؟
فال شمع روزانه امروز پنجشنبه 6 دی 1403/ مژده به اردیبهشت ماهی‌های خوش شانس
فال روزانه امروز پنجشنبه 6 دی ماه 1403/ مرداد ماهی ها آماده برآورده شدن آرزوهاتون هستین؟
فال ابجد روزانه پنج شنبه 6 دی 1403 / تیر ماهی ها اگر قصد کاری دارید فعلا صبر کنید و نگران نباشید
فال انبیاء روزانه پنج شنبه 6 دی 1403 / شهریور ماهی ها بدانید که راه سختی در پیش دارید
شام ایرانی و غذاهایی که خورده نمی‌شوند/ بی احترامی السا فیروزآذر به بهانه بوی شنبلیله در خانه متین ستوده تا بهانه معده درد شدید پژمان بازغی در هر شب مهمانی
دشمنان محمد جواد ظریف در مجلس ول کن ماجرا نیستند!
فال حافظ با تفسیر روز پنج شنبه 6 دی 1403 + فیلم / اگر کاری در پیش دارید نا امید نشوید و نگاهی به فال حافظ خود بیاندازید
حسن خمینی: خدا نکند پرچم بیفتد! آنگاه رفقای دیروز هم سنگ می‌زنند
واکنش محسن تنابنده به اظهارات حدادیان درباره تماس گوگوش؛ من اصلا نگفته‌ام که گوگوش به من زنگ زده!
مائده طهماسبی، پیر پسر رضا رویگری، حامد بهداد و.../ امسال منتظر این فیلم ها در جشنواره فیلم فجر باشید
چربی های شکمتون آب نمی شن ؟ زود بیا اینجا بگم مشکلت از چیه
حال پرسپولیسی های معروف و دو آتیشه سینمای ایران این روزها خوب نیست/ از رضا گلزار تا امین حیایی، نفیسه روشن و بهنوش بختیاری+عکس
هشدار مهاجری: یک جریان تندرو کم عقل در حال مقابله سخت با دولت پزشکیان است
نرخ دلار در پایان 1403؛ پاسخ هوش مصنوعی به یک پرسش بزرگ
منتخب روز   
عکس روز/ تغییر چهره چشم‌نواز و بُهت‌آور ملیکا زارعی و علیرضا جعفری بازیگران سریال «متهم گریخت» بعد از 20 سال در 38 سالگی و 31 سالگی (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / کفتارها و تمساح (ویدئو) نعیمه نظام دوست: همه رژیم‌ها رو واسه لاغر شدن امتحان کردم ، بالن معده گذاشتم و معدمو گشادتر کرد و شدم 150 کیلو/ فک کنم بمیرم لاغر میشم! آدم‌کُشانی با لباس رسمی: نگاهی به 3 تروریست‌ کت شلواریِ اتوکشیده! +عکس 8 تا از برترین فیلم های زنده یاد ژاله علو که همیشه در خاطره ها باقی ماند + عکس (ویدئو) بهزاد فراهانی در مراسم تشییع ژاله علو در تالار وحدت: نیازی به سخنرانی نیست، کسایی که با ایشون کار کردن و کنار میز آموزش ایشون نشستن میدونن چه عزیزی رو از دست دادیم! نگاهی به کریسمس سلبریتی‌های خارجی، از جنیفر لوپز گرفته تا ستاره‌های موسیقی ترکیه، سیبل جان و حادیثه/ از روی استیج تا مسافرت و خونه‌نشینی سیدمحمد خاتمی: همه ما ریشه زرتشتی داریم +ویدیو (ویدئو) صحبت‎‌های جنجالی رامبد جوان: اخراجی‌ها از نظر من بسیار فیلم‌های بدی هستند، ممکنه ساختار بلد نباشه، بسته‌بندی بلد نباشه ولی مردم دیدنش، نمیتونم بگم مردم بدسلیقه هستند! (ویدئو) چشم سینمای ترکیه به جمال، سوپراستار ایرانی، بهرام رادان روشن شد/ وقتی شازدمون از خارجیا خوش‌تیپ‌تر و جذاب‌تره پیشخوان روزنامه‌ها؛ مهم‌ترین عناوین ورزشی چهارشنبه 5 دی 1403 در یک نگاه! /اصرار از علی پروین انکار از کریم باقری (ویدئو) میکسی جذاب از لحظه عقد شهرزاد ترکیه‌ای و ایرانی/کدام عاشقانه اجباری هیجان‌انگیزتر است؟ ایرانی یا ترکیه‌ای؟