ساده ترین روش برای دریافت معافیت کفالت

  سه شنبه، 27 اردیبهشت 1401
ساده ترین روش برای دریافت معافیت کفالت
ساعدنیوز :ساده ترین روش برای دریافت معافیت کفالت . اگر کسانی که مشمول خدمت سربازی شده اند در پی یافتن ساده ترین و آسان ترین روش برای دریافت معافیت آن هستند. کفالت روشی است که پس از احراز شرایط مورد نیاز، معافیت دائم از اعزام برای خدمت سربازی تمهید می شود.

اگر کسانی که مشمول خدمت سربازی شده اند در پی یافتن ساده ترین و آسان ترین روش برای دریافت معافیت آن هستند. کفالت روشی است که پس از احراز شرایط مورد نیاز، معافیت دائم از اعزام برای خدمت سربازی تمهید می شود. قانون کفالت سربازی طی چند سال اخیر دستخوش تغییر و تحول زیادی شده و شما براساس شرایط خود با جزئیات مربوط به این قانون کاملا آشنایی دارید.

برای مثال در پرونده معافیت کفایت فردی پدر او از کار افتاده یا مبتلا به نوعی بیماری سخت است و در این شرایط پسر سرپرست خانوار محسوب شده و معافیت کفالت شامل حال او می شود.

معافیت کفالت چیست؟

در یک تعریف ساده می توان گفت، معافیت کفالت سربازی به افرادی که به دلیل بیماری یا از دست دادن سرپرست خانواده خود امکان اعزام به خدمت و دوری از خانواده خود را نداشته باشند، تعلق می گیرد.

این افراد بسته به نوع معافیت درخواستی خود می توانند با تشخیص شورای پزشکی نظام وظیفه و کارشناس این سازمان، کارت معافیت خود را دریافت کنند.

البته باید توجه نمایید که معافیت کفالت شامل موارد متفاوتی می شود که هر کدام از این موارد نیز قوانین مشخصی برای خود دارند.

انواع مختلف معافیت کفالت سربازی

معمولا معافیت کفالت در سربازی انواع متفاوتی دارد که شامل موارد زیر می شود:

  1. معافیت کفالت پدر مسن و از کار افتاده
  2. دریافت معافیت کفالت مادر یا خواهر
  3. کفالت برادر کوچکتر از ۱۸ سال
  4. معافیت کفالت برادر نیازمند مراقبت و معافیت کفالت جد یا پدربزرگ و مادربزرگ

شرایط مختص به خود را دارند و افرادی مشمول معافیت سربازی می شوند که با داشتن و بررسی هر کدام از این شرایط که مطرح کردیم؛ می توانند معافیت کفالت سربازی خود را دریافت کنند.

مراحل دریافت معافیت کفالت برای سربازی

در اولین قدم افراد باید دفترچه نظام به خدمت خود را از دفاتر خدمات الکترونیکی ناجا دریافت و به طور کامل مطالعه کنند. پس از آن مدارک را برای دریافت معافیت کفالت خود آماده کرده و فرم های دفترچه را نیز پر کنند. در این مرحله مشمولین باید مدارک خود را به دفتر خدمات الکترونیک نیروی انتظامی تحویل داده و پس از آن باید درخواست معافیت کفالت خود را اعلام کرده و در سیستم ذخیره اطلاعاتی ثبت نمایند.

در مرحله بعدی دعوت نامه ای برای شرکت در شورای رسیدگی به درخواست های معافیت کفالت برای مشمولین فرستاده می شود. صادر کردن رای اصلی توسط شورای تصمیم گیری برای معافیت کفالت و سرانجام دریافت کارت معافیت در مرحله آخر است.

تصویر

دریافت معافیت کفالت از طریق پدر

معمولا دریافت معافیت کفالت پدر دو نوع است. کفالتی که با توجه به سن پدر و میزان از کار افتادگی او محاسبه می شود. در صورتی که سن پدر بیشتر از ۷۰ سال باشد؛ معافیت شامل حال پسر شده و نوع دیگر معافیت کفالت آن است که پدر مبتلا به بیماری خاصی باشد و پسر عهده دار و سرپرست خانواده است که با توجه به این شرایط معافیت کفالت بی قید و شرط شامل حال مشمولان خدمت به سربازی می شود.

شرایط دریافت معافیت کفالت

برای دریافت معافیت کفالت پدر باید بالای ۷۵ سال سن داشته باشد و فرد تنها فرزند پسر بالای ۱۸ سال والد باشد که از پدر بیمار خود مراقبت و نگهداری می کند. مشمول با تشخیص شورای پزشکی واجد دریافت معافیت کفالت می شود.

در صورت فوت پدر اگر فرد تنها فرزند پسر بالای ۱۸ سال باشد که از مادر خود نگهداری و مراقبت می کند یا مشمول تنها برادر تنی خواهر یا برادری باشد که به غیر از این فرصت سرپرستی برای آنان وجود ندارد و نگهداری آنها بر عهده مشمول است معافیت کفایت به او تعلق میگیرد.

معافیت کفالت در حین خدمت سربازی بر اثر فوت پدر یا برادر

اگر در حین خدمت سربازی فرد، پدر یا سرپرست خانواده فوت کند این امکان برای فرد فراهم می شود تا از این طریق برای معافیت کفالت خود اقدام کند.

  • یکی از برادران مشمول حین انجام خدمت از دنیا برود
  • یکی از فرزندان مشمول در حین انجام وظیفه فوت کرده باشد

اگر کارکنان پیمانی نیروهای زمینی مسلح در حین خدمت از دنیا بروند؛ مشمول می تواند از این نوع معافیت استفاده کند. این شرایط فقط برای کارکنانی است که در حین انجام وظیفه از دنیا بروند.

تصویر

معافیت کفالت از طریق طلاق والدین

اگر مادری از همسرش جدا شده باشد و فرد مشمول سرپرستی مادر خود را به عهده داشته با این شرایط معافیت موقت برای فرد انجام می گیرد. برای معافیت مشمول از راه گرفتن سرپرستی برای مادر باید سی ماه از طلاق یا فوت پدر گذشته باشد. پس از گذشت حداکثر سی ماه اگر مادر فاقد سرپرست و همسر باشد معافیت موقت برای فرزند به معافیت دائم از روش سرپرستی مادر تبدیل می شود.

اگر فرزند اول پسر خانواده از معافیت کفالت استفاده کرده باشد؛ معافیت دیگر شامل حال فرزند دوم نمی شود. وقتی فرزند دوم می تواند از آن استفاده کند که برادر بزرگ تر آن فوت کرده یا به بیماری لاعلاجی مبتلا شده باشد که معافیت شامل حال فرزند دوم خانواده می شود.

گرفتن معافیت کفالت از طریق خواهر مشمول

معمولا معافیت کفالت برای خواهر به صورت موقت صادر می شود. در صورتی که شما یکی از سایر شرایط موجود مانند خواهری صغیر یا متعلقه و در قید حیات نبودن پدر، را دارید؛ به طور موقت می توانید از معافیت کفالت خواهر استفاده کنید. این معافیت تا زمانی که خواهر شما مجرد بوده و ازدواج نکند؛ تمدید می شود.

در صورت ازدواج خواهر فرد، مشمول به خدمت اعزام می شود. مزیت این شیوه برای مشمولان این است که آن ها می توانند دیرتر به خدمت سربازی اعزام شوند. اگر فرد به صورت پی در پی و مداوم معافیت موقت خود را تمدید کند؛ معافیت موقت فرد تبدیل به معافیت کفالت دائم می شود.

نتیجه گیری

افراد زیادی به دنبال یافتن راهی برای دریافت معافیت از طریق گرفتن کفالت هستند. قانون معافیت از سربازی با گذر زمان دستخوش تغییرات مختلفی شده است و در حال حاضر روش های مختلفی برای دریافت معافیت سربازی از طریق کفالت وجود دارد که با مراجعه به قوانین مرتبط می توانید روشی مناسب برای خود را بیابید. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با جزییات روش های دریافت معافیت کفالت می ظتوانید از متخصصان این حوزه مشورت بگیرید.

سوالات متداول

۱_ چگونه شخص می تواند از طریق مادر خود معافیت کفالت بگیرد؟

برای گرفتن کفالت از طریق مادر، مشمول باید سرپرستی او را به عهده گرفته و مادر طلاق گرفته یا پدرشخص فوت کرده باشد. برای تمام این موارد باید حداقل سی ماه بگذرد تا فرد حق معافیت کفالت خود را بتواند دریافت کند.

۲_ تصمیم گیری اصلی و نهایی برای معافیت کفالت توسط چه کسانی صورت می گیرد؟

تصمیم گیری نهایی برای معافیت کفالت توسط شورای پزشکی نظام وظیفه نیروهای زمینی مسلح صورت می گیرد.

۳_ ساده ترین روش دریافت کفالت به صورت دائم چیست؟

ساده ترین و راحت ترین راه برای دریافت کفالت از طریق پدر شخص است. پدر مشمول برای دریافت معافیت کفالت باید بالای ۷۰ سال سن داشته و از کار افتاده باشد.

منبع: مرکز مشاوره آویژه


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها