به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، سندرم پس از ارگاسم (POIS) یک بیماری نادر است که در آن فرد بعد از ارگاسم ، چه با یک شریک جنسی یا حتی پس از ارگاسم خود به خود در هنگام خواب، دچارعلائم ناتوان کننده ای از جمله احساس از بین رفتن انرژی و کند شدن سرعت فعالیت مغز می شود. علت این بیماری ناشناخته و درمان آن چالش برانگیز می باشد. اگر مایل به دانستن گزیده ای از مطالب درباره این بیماری هستید، در ادامه با ما همراه باشید.
علائم سندرم بیماری پس از ارگاسم در مردان
- اضطراب
- ضعف عمومی و سستی
- خستگی شدید
- سوزش بینی و چشم
- اختلال تمرکز
- تحریک پذیری
- افسردگی
- علائمی شبیه آنفولانزا
البته ممکن است همه نشانه های بیماری به یک باره در یک فرد بروز پیدا نکند. علائم ممکن است از یک روز تا یک هفته ادامه یابند. برای جلوگیری از این علائم، مردان مبتلا به POIS تمایل دارند که فعالیت جنسی را به حداقل برسانند، یا سعی می کنند هنگام داشتن رابطه جنسی، از انزال جلوگیری کنند.
میزان شیوع سندرم پس از ارگاسم در مردان
با وجود اینکه گفته می شود سندرم پس از ارگاسم در مردان بیماری نادری است؛ ولی نمی توان به درستی میزان شیوع آن را تخمین زد؛ زیرا بسیاری از مردان مبتلا، ممکن است به دنبال اقدامات درمانی نباشند و به همین دلیل بیماری در آنها شناخته نشود.
چه افرادی مبتلا به سندرم پس از ارگاسم هستند؟
به گفته دانشمند عصب شناس مارسل دبلیو والدینگر Marcel W. Waldinger که در سال 2002، POIS را تسخیص داده و به عنوان یک بیماری معرفی کرد، علایم سندرم بیماری پس از ارگاسم در مردان درست مانند آنفولانزا است و بلافاصله بعد از انزال شروع می شود، آبریزش بینی، گرفتگی بینی و مشکل در تکلم. دیگر عوارض شناخته شده POIS عبارتند از تحریک پذیری، عدم توانایی تمرکز، به هم ریختگی حافظه و افسردگی.
افرادیکه حداقل در 90 درصد موارد بعد از ارضا شدن یک علامت یا بیشتر داشته باشند به احتمال زیاد جزو بیماران POIS طبقه بندی خواهند شدبه خصوص اگر علایم به مدت 2 روز تا یک هفته دوام داشته و سپس به صورت خود به خود ناپدید شوند.
محققان نمی دانند که علت ایجاد POIS چیست ولی چند توضیح احتمالی برای بروز آن وجود دارد.
یک فرضیه به عدم تعادل شیمیایی در مغز اشاره دارد و محققین آلرژی به منی یا یک بیماری خود ایمنی را در آن دخیل می دانند.
آیا درمانی برای سندرم پس از ارگاسم مردان وجود دارد؟
در حال حاضر درمانی برای POIS وجود ندارد و علت اصلی آن هم نادر بودن این بیماری است ضمن این که افرادی که به این بیماری مبتلا هستند به دلیل خجالتی که دارند از مراجعه به پزشکان خودداری می نمایند. به همین دلیل افرادی که با این مشکل روبرو هستند باید به تنهایی عوارض آن را مدیریت کنند.
برای برخی از بیماران مبتلا به این سندرم به دلیل مشاهده علایم افسردگی از آن ها داروهای ضد افسردگی تجویز می شود که بعد از مصرف این داروها علایم بعد از انزالشان بهبود پیدا کرده است ولی مشخص نیست که آیا افسردگی عامل ایجاد این بیماری بوده یا برعکس.
آنتی هیستامین ها antihistamines ، بنزودیازپین ها benzodiazepines و درمان تزریقی حساسیت زدایی با استفاده از منی خود فرد هم درمان هایی بالقوه برای این بیماری در نظر گرفته می شونند.