سفر قریب الوقوع ملک سلمان، پادشاه عربستان به تهران با دعوت رئیس جمهور
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعدنیوز به نقل از رسانه ها (توییتر و بی بی سی)، آقای کنعانی گفت: «دعوت پادشاه عربستان از ابراهیم رئیسی دریافت شده است و رئیسجمهور پاسخ متقابل داده و از ایشان دعوت کرده است.»
پیشتر، هفته اول فروردین ماه حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران پس از آنکه خبر دعوت عربستان از ابراهیم رئیسی برای سفر به ریاض منتشر شد، در مصاحبه با الجزیره از اعلام آمادگی ایران برای میزبانی از ملک سلمان خبر داده بود.
ایران و عربستان 19 اسفند ماه (دهم مارس) برای ازسرگیری روابط توافق کردند. این توافق غیرمنتظره پس از هفت سال قطع ارتباط ریاض و تهران با میانجیگری چین بهدست آمد.
این توافق توجههای جهانی بسیاری را به خود معطوف کرد و پس از آن تحولاتی در عادیسازی روابط ایران با دیگر کشورهای عربی از جمله امارات و بحرین رخ داد.
اکنون ناصر کنعانی اعلام کرده که علاوه بر دعوت متقابل رئیسجمهوری ایران و پادشاه عربستان، وزرای خارجه دو کشور نیز «از همدیگر به طور متقابل جهت سفر دعوت کردهاند.»
بنابر اعلام «معاونت خلیج فارس وزارت امورخارجه ایران» قرار است ظرف دو ماه (تا 19 اردیبهشتماه) سفارتخانههای دو کشور بازگشایی شوند.
پس از توافق اولیه ایران و عربستان که علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، در آن حضور داشت، حسین امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان، وزیران خارجه ایران و عربستان گفتگوهای تلفنی مستمری با یکدیگر داشتند. آنها سرانجام 11 روز پیش در پکن به طور حضوری دیدار کردند.
عادیسازی روابط ایران و عربستان در حالی پس زمینه روابط روبهرشد ریاض با پکن صورت پذیرفت. این در حالی است که عربستان متحد سنتی آمریکا در منطقه شناخته میشود.
هرچند واشنگتن اعلام کرد که تلاشهای چین برای اعمال نفوذ در سراسر جهان، سیاست آمریکا در قبال خاورمیانه را تغییر نخواهد داد.
عربستان و سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس از خروج آمریکا از منطقه، به عنوان ضامن اصلی امنیت از دید این کشورها، نگران بودند. بعضی ناظران معتقدند این کشورها به دنبال شرکای تازهای در منطقه هستند. هر چند واشنگتن میگوید در منطقه فعال باقی خواهد ماند.