سقاخانه اهواز؛ میراثی قدیمی در فهرست آثار ملی ایران
به گزارش سرویس خبر باتو ساعدنیوز، ین سقّاخانه در تقاطع خیابانهای شریعتی (30 متری سابق) و رستگاری (کیکاوس سابق) شهر اهواز واقع شدهاست. در سال 1341 دکتر علی اکبر حکیم شوشتری، سیاستمدار و مدیر ارشد اجرایی ایرانی ( شهردار کلانشهر اهواز؛ مالک و پایه گذار باشگاه تاج خوزستان ؛ ریاست انجمن خیریه خوزستان ، ریاست هیئت شکار و تیر اندازی استان خوزستان و استاد دانشگاه ) ؛ که در دوره بیست و یکم و بیست و دوم مجلس شورای ملی بعنوان نماینده کهن شهر شوشتر از استان خوزستان در مجلس شورای ملی حضور داشت .
علی اکبر، حکیم شوشتری : در سال 1301 متولد شد. وی در رشته های حقوق علوم اجتماعی و تاریخ تحصیلات خود را به پایان رسانده و در رشته دندان پزشکی دکترای خود را اخذ نمود. خدمت مطبوعاتی را از سال 1322 به عنوان نویسنده آغاز کرده و از سال 1344روزنامه «خاک نفت» را در خوزستان به مدیریت خویش انتشار می دهد، به دریافت نشان های فرهنگی، تربیت بدنی و اصلاحات ارضی نائل شده و از تألیفات وی از «نشانی های ملت های متمدن» و چند کتاب درباره دندان پزشکی می توان نام برد. وی آشنا به زبانهای انگلیسی و عربی بوده و به آمریکا، کشورهای اروپایی و بسیاری از کشورهای آسیایی و خاورمیانه سفر کرده است. وی سقّاخانهٔ جدیدی را با کاشیکاری به سبک دورهٔ قاجاریه و مزین به اشعار محتشم کاشانی در وصف واقعهٔ کربلا، در مکان سقّاخانهٔ سابق خیابان 30 متری اهواز و بر روی همان پلان بنا کرد. کاشیکاری بنا در آبان 1373 مرمت شدهاست. قاعدهٔ بنای سقّاخانه ششضلعی است و در بالای آن یک گنبد کوچک قرار دارد.
به جز ضلع جنوبی که 1٫5 متر طول دارد باقی اضلاع هرکدام به بلندی یک متر هستند و ارتفاع بنا حدوداً 5 متر است. در بنا دو پنجره برای جمعآوری وجه نقدی و یک درب قرار دارد .
کوروش حاجی پور