دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / پرورش گل و گیاه /

شرایط نگهداری انواع کاکتوس در آپارتمان 

دوشنبه، 03 خرداد 1400
کاکتوس دارای گونه های بسیار مختلفی بوده که هر کدام از انواع گل کاکتوس، ظاهری متفاوت دارند. این گیاهان در آب و هوایی خشک و گرم رشد کرده و بر خلاف تعداد زیادی از گیاهان، به آب زیادی نیاز ندارد. در ادامه مطلب بیشتر با روش های نگهداری کاکتوس ها آشنا میشوید.

در زندگی آپارتمانی امروزی گل و گیاه جایگاه خود را باز کرده است. گل آپارتمانی در سال های قبل وارد خانه های مردم شد اما کاکتوس خانگی به تازگی طرفداران زیادی پیدا کرده است. زیبایی و راحتی در نگهداری از انواع کاکتوس از مهمترین دلایل استقبال خوب مردم از آن شده است. با توجه به محبوبیت کاکتوس آپارتمانی میان مردم، بهتر است با مدل های مختلف آن آشنا شوید.

انواع کاکتوس در زیر مجموعه Cactaceae قرار می گیرد و هزاران گونه از کاکتوس در سرتاسر جهان وجود دارد. دو گونه از این هزارگونه برای نگهداری و رشد در خانه مناسب است. این دو گونه کاکتوس آپارتمانی بسیار معروف و نام آشنا درون خانه با کمترین زمان مراقبت و رسیدگی به خوبی رشد می کنند.

کاکتوس های کویری یکی از قدیمی ترین نوع کاکتوس های خانگی هستند که رشد مناسب و خوبی دارند و برای نگهداری از آن ها زیاد به زحمت نخواهید افتاد. کاکتوس جنگلی در محیط های جنگلی رشد بهتری دارند. این گونه از کاکتوس ها در هوای معتدل و نیمه گرمسیری تا گرمسیری رشد می کنند.

از معروف ترین کاکتوس های جنگلی می توان به کاکتوس کریسمس (Christmas Cactus) اشاره کرد که در جهان متقاضی بی شماری دارد. هر دو کاکتوس های کویری و کاکتوس های جنگلی شکوفایی مناسب و زیبایی دارند، اما طریقه نگهداری و مراقبت از آن ها متفاوت است.

کاکتوس گیاه بی دردسری است که فقط نیاز به نور زیاد دارد. کاکتوس ها گونه های زیادی دارند و در شکل، رنگ و اندازه های مختلفی موجودند. شما می توانید هرکدام که بیش تر دوست دارید یا با دکور منزل تان هماهنگ است، انتخاب کنید. بیش تر کاکتوس ها اگر نور زیادی دریافت کنند، گل می دهند که این گل ها رنگ و شکل های چشم نوازی دارند.

کاکتوس هایی که امروزه به عنوان گیاه خانگی پرورش داده می شوند در این خانواده ها جای می گیرند: سرئوس، اچینوکاکتوس، اسپوستا، فروکاکتوس، مامیلاریا، نوتوکاکتوس، اپونتیا، پارودیا، پیلوسوسرئوس و ربوتیا.

کاکتوس های خودتان را در گلدان های فانتزی، رنگی و زیبا بکارید تا جذابیت شان چند برابر شود. هم چنین می توانید کاکتوس ها را در کنار هم بکارید و آثار هنری زیبایی مثل تراریوم یا دیوار کاکتوس با کاکتوس ها درست کنید.

نگاهی گذرا به خانواده انواع کاکتوس

نام اصلی در علم گیاه شناسی Cactaceae
نام های دیگر کاکتوس، کاکتوس جنگلی، کاکتوس کویری
نوع گل و گیاه گیاهان گوشتی (در مواردی استثنا وجود دارد)
اندازه طبیعی انواع کاکتوس بالغ با توجه به گونه آن متفاوت است
قرار گرفتن در معرض نور خورشید میزان نور خورشید به گونه کاکتوس بستگی دارد
نوع خاک مناسب برای نگهداری از کاکتوس خاک شنی با تراکم مناسب به جهت آب دهی و نفوذ آب در خاک
PH مناسب خاک کاکتوس ۵٫۵ الی ۷
زمان رشد کاکتوس با توجه به گونه آن متفاوت است
رنگ گل کاکتوس با توجه به گونه آن متفاوت است
درجه سختی ۹ الی ۱۱
خاستگاه انواع کاکتوس صحرا و جنگل های سرتاسر جهان

چگونه انواع کاکتوس را می توان در خانه پرورش داد

کاکتوس های صحرایی گونه ای خاص، زیبا هستند. همچنین در برخی از گونه های آن شکوفه های زیبایی در می آورند. پرورش و نگهداری از کاکتوس صحرایی یا بیابانی زیاد سخت نیست. البته در میان این همه گل آپارتمانی نگهداری از کاکتوس سخت محسوب می شود. موفق بودن در نگهداری از کاکتوس خانگی بستگی مستقیمی به رعایت چند نکته ساده و البته کاربردی دارد.

تعداد بسیار مختلفی از کاکتوس های صحرایی برای نگهداری درون خانه برای خرید وجود دارند. برای بیشتر آن ها مراحل مراقبت و نگهداری یکسان است. بعضی از گونه های کاکتوس آپارتمانی بعد از سه الی چهار سال شکوفه می دهند. اما امکان دارد در بعضی از گونه های کاکتوس خانگی مدت زمان بیشتری گل دادن آن ها به طول بیانجامد و یا هیچ وقت گل ندهند.

کاکتوس های جنگلی در آب و هوای گرمسیری و نیمه گرمسیری در سرتاسر جهان رشد می کنند. آن ها به طور معمول روی تنه درختان رشد می کنند. یکی از معروفترین گونه های کاکتوس جنگلی نوع کریسمس آن است که خاستگاه اصلی این کاکتوس کشور برزیل است.

امروزه کاکتوس کریسمس با شکوفه های قرمز، صورتی، بنفس و حتی رنگ زرد برای نگهداری وجود دارند. این نوع کاکتوس برای آویزان کردن بسیار مناسب است. برای شکوفه دادن کاکتوس کریسمس باید برنامه ریزی دقیقی داشت. قبل از اینکه بخواهید این گل آپارتمانی را بکارید، کمی آن را هرس کنید و آب دهی و کوددهی را کمتر کنید.

کاکتوس آپارتمانی را در هوای خنک نگه دارید. پیشنهاد شده دمای خنک بین ۱۰ تا ۱۳ درجه سانتی گراد باشد. بعد از یک تا دو ماه این گل و گیاه آپارتمانی را به مکانی گرم تر منتقل کنید و آب دهی مرتب آن را آغاز کنید. غنچه ها کم کم شروع به رشد می کنند. ضروری است در طول فصل تابستان گیاه به خارج از خانه منتقل شود تا در زیر نور آفتاب قرار بگیرد.

شرایط نگهداری کاکتوس

فصل تابستان زمان مناسبی است برای پیوند و قلمه زدن کاکتوس ها، در این فصل می توانید گیاهان خود را تکثیر کنید. همچنین فصل تابستان زمان گلدهی اکثر کاکتوس ها می باشد که با گرده افشانی می توان از آنها بذر تهیه کرد.

فصل گرما زمان خواب بعضی از گونه های کاکتوس ها می باشد. پس با شناخت انواع گل کاکتوس و آماده کردن شرایط از خراب شدن گل کاکتوس تان جلوگیری کنید. به عنوان مثال فصل خواب کاکتوس لیتوپس یا سنگی فصل تابستان می باشد که باید میزان آبیاری آن را کم کنید.

کاکتوس های با تیغ های فشرده و دارای مو مانند سفالئسرئوس، اسپوستوا و سایر گونه ها نور آفتاب بیشتری را نسبت به کاکتوس های بدون تیغ تحمل می کنند.

آبیاری کاکتوس

آبیاری کاکتوس می تواند به صورت ترکیبی باشد. به این شکل که گاهی از زیر گلدان و گاهی داخل گلدان آبیاری شود.

  • آبیاری کم و خشکی طولانی مدت در فصول رشد موجب خشک شدن ریشه ها گشته و در صورت آبیاری مجدد امکان پوسیدن ریشه ها وجود دارد.
  • کاکتوس هایی که در فصول رشد در فضای آزاد نگهداری می شود، نسبت به نگهداری در خانه، رطوبت را سریعتر از دست می دهند. بنابراین فواصل زمانی آبیاری کم می شود.

دمای کاکتوس

کاکتوس ها نیز مانند همه گیاهان مقدار تحمل دمایی مشخصی دارند که برای انواع گونه ها متفاوت می باشد.

کاکتوس ها می توانند در فصل رشد خود دمای 32 تا 38 درجه را تحمل کنند و بهترین دما در فصل استراحت آنها، 7 تا 12 درجه سانتیگراد است. ولی زمانی که دما از این حد بالاتر رود باعث پختگی بافت های داخلی گیاه می شود.

نور مناسب کاکتوس

از دادن آب به گل کاکتوس در زیر نور آفتاب خودداری کنید زیرا باعث سوختگی و ایجاد لک بر روی گیاه می شود.

از قرار دادن کاکتوس ها در زیر آفتاب مستقیم خودداری کنید.

آفتاب مستقیم باعث سوختگی کاکتوس ها می شود. شاید برایتان سؤال ایجاد شود که چرا در طبیعت زیر نور شدید آفتاب کاکتوس نمی سوزند، زمانی که گیاه از همان ابتدای زندگی در زیر نور آفتاب باشد به مرور خود را با این شرایط تطبیق می دهد و نور آفتاب را تحمل می کنند.

پس برای نگهداری شما نیاز به نور آفتاب فیلتر شده یا ملایم دارید حداقل ۳-۴ ساعت در روز.

کاکتوس بدون نیاز به نور زرد و خراب می شود.

کود کاکتوس ها

یکی از مراقبت ها ی کاکتوس کود دادن به گیاه است. حال فرقی ندارد که این گیاه شما بیرون از خانه یا داخل آن باشد ، می توانید با کود دادن به این گیاه ، سلامت و شادابی بیشتر را در آن تضمین کنید.کود دادن به این گیاه باعث افزایش رشد و سرعت بیشتر آن می شود و همچنین می تواند بسیاری از نیازهای آن را رفع کند.در فصل تابستان کاکتوس ها و ساکولنت ها را باکودهای ازت پایین و پتاس بالا هر ماه یکبار کود دهی کرد. البته توجه داشته باشید کاکتوس هایی که خواب هستند را نباید کود داد.

تعویض گلدان کاکتوس

اگر امکان دارد، هنگام تعویض گلدان گل کاکتوس بهتر است گلدان قبلی را بشکنید و گیاه را از آن خارج نمایید. زیرا خارج کردن گل کاکتوس با بیلچه موجب زخمی شدن ریشه می شود. مقداری خاک کاکتوس تازه در ته گلدان ریخته و کاکتوس را روی آن قرار دهید و اطراف آن را با خاک بیشتر پر کنید.

این کاکتوس تا یک هفته پس از تعویض گلدان نباید در معرض نور شدید آفتاب قرار بگیرد و آبیاری آن نیز باید به اندازه باشد تا بتواند به محیط جدید خو بگیرد. پس از این جابجایی، گل کاکتوس تنها در صورتی به گلدان دیگر منتقل می شود که این تعویض کاملا ضروری باشد.

پس از تعویض گلدان، مراقبت از گل کاکتوس ساده ترین کار ممکن است، تنها مورد بسیار مهم این است که بدانید کاکتوس دو فصل دارد، فصل رشد فعال که در طی بهار و تابستان رخ میدهد و فصل استراحت که در پاییز و زمستان است، زمانی که کاکتوس ها به خواب زمستانی فرو می روند.

برای جلوگیری از زخمی شدن دست، گل کاکتوس را با یک ورق روزنامه که چندلا تا زده اید جابجا کرده و برای ریختن خاک در گلدان نیز از یک برگ کاغذ تا شده استفاده کنید.

تکثیر کاکتوس

بهترین زمان برای این کار بهار است ولی در دیگر فصول نیز این کار امکان پذیر است.

بدست آوردن قلمه مناسب نیاز به حسن انتخاب دارد کاکتوس ها از راه قلمه زدن به راحتی تکثیر می شوند. ولی این عمل بیشتر از کاکتوس های جزء جزء صورت می گیرد. زیرا به گیاه آسیب کمتری می زند. از جوانه هایی استفاده کنید که سطح تماس کمتری با گیاه دارند.

از گرفتن قلمه از پایه گیاه خودداری کنید. رطوبت این قسمت از گیاه بیشتر است و خطر گندیدگی گیاه مادر بیشتر است. اگر این کار را کردید و پایه گیاه شروع به فاسد شدن کرد سریعا قسمت گندیده را جدا کرده و گیاه مادر را یک هفته خارج از خاک قرار داده و سپس به گلدان انتقال دهید.

بهترین زمان برای این کار بهار است ولی در دیگر فصول نیز این کار امکان پذیر است. برای این کار از چاقویی تیز استفاده کنید. از چاقوی اره ای استفاده نکنید.

قلمه زدن کاکتوس

ریشه های گندیده شده و زرد (بدلیل آبیاری زیاد) را با چاقوی تمیز برش بزنید و قسمت سالم را چند ساعت می گذاریم پینه ببندند و بعد در خاک کاکتوس می کاریم و تا چند روز آب نمی دهیم و بعد آن را سیراب می کنیم.

کاکتوس ها سر و ته رشد نمی کنند، بنابراین وقتی چند برش از یک کاکتوس بر می دارید به این نکته دقت کنید. برای جلوگیری از بین رفتن کاکتوس و پوسیدگی آن قبل از اینکه آن را در خاک قرار دهید چند روزی آن را در سایه قرار دهید تا قسمت بریده شده خشک شود. هر چه قدر کاکتوس بزرگتر باشد به زمان بیشتری برای خشک شدن احتیاج دارد (3 تا 15 روز). هم چنین گرم و سرد بودن هوا نیز به ترتیب موجب کاهش و افزایش زمان خشک شدن می شود. پس از این دوره آن را در گلدانی با زه کشی مناسب قرار داده مانند دیگر کاکتوس های بالغ آبیاری کنید. معمولا 2 تا 3 هفته طول می کشد تا ریشه ها نمایان شوند.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 15 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
گام به گام مراحل چاپ کتاب
مراحل اکسپت مقاله
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
مراحل سابمیت مقاله