یکی از نکات کلیدی که نقش مهمی در دیده شدن هرچه بیشتر تولیدات پلتفرم ها نقش داشته و به رشد و پیشرفت آن کمک شایانی کرده، حضور بازیگران زن سرشناس در آثاری است که بعضا فیلمنامه های بسیار خوبی داشته و در پرداخت شخصیت های زن آن دقت و ظراقت بسیار به خرج داده شده است. همین امر نیز توجه مخاطبان را به خود جلب کرده و آنها را به دنبال کردن تماشای سریال ترغیب می کند. در بین سریال هایی که در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته و مخاطبان میلیونی داشته، به نمونه های زیادی در این رابطه برخورد می کنیم.
نگار جواهریان یکی از آنها است که می توان وی را در دسته بازیگرانی قرار داد که انگ نقش هایی با ویژگی درونگرایی بوده و در این قالب می تواند بازی های درخشانی را ارائه کند. او در قسمت های نخست، زن جوان مقتدری را به تصویر می کشد که چندان قائل به مرزبندی های جنسیتی آن هم در شهریور بیست ایران نبوده و در عین حال رفتار مهربانانه ای هم با رعیت های خانواده شوهرش دارد. با رسیدن قوای متفقین به گیلان، خاتون هم پوست انداخته و دستخوش تغییرات درونی می شود که اوج آن را در سکانس مرگ پسر خردسالش می بینیم. جواهریان در این بخش در برون ریزی عواطفش کاملا اندازه نگه داشته و آن را به یک بغض عمیق تبدیل می کند که راکورد آن را در قسمت های بعد نیز حفظ کرده و از آن به عنوان یک ویژگی استفاده می کند. در عین حال برای نمایش وطن پرستی خاتون، از درونگرا بودن شخصیت فاصله گرفته و رفتارهای برون گرایانه تری را به نمایش می گذارد. سکانس دو نفره اش با مهران مدیری در حالی که لباس های مادرش را به تن داشته و پشت به او ایستاده، فوق العاده از کار درآمده و از جنس ملودرام های جذاب است که جواهریان نقش مهمی در شکل گیری آن داشته است.
سریال پدر گواردیولا
در نماشای سریال جیران ساخته حسن فتحی هم با طیف متنوعی از بازیگران زن برمی خوریم که برخی از آنها فوق العاده ظاهر شده اند و پریناز ایزدیار در نقش جیران و مریلا زارعی در نقش مهدعلیا شاخص ترینشان محسوب می شوند. ایزدیار در روند رو به رشد خود در سال های اخیر، نقشی محوری را در جیران به عهده گرفته که در فصول مختلف سریال نوسان های رفتاری زیادی داشته و او باید این فرازوفرودهای حسی را به گونه ای به تصویر بکشد که تماشاگر آن را پس نزند. کاری که ایزدیار با ظرافت انجام داده و جیرانی را به تصویر کشیده است که از یک سو دل در گروی عشق قدیمی اش داشته و از سوی دیگر دغدغه نان و معیشت رعیت را دارد. در عین حال به مرور به ناصرالدین شاه نیز به عنوان همسرش علاقه پیدا کرده و از گذشته سرشار از رنج خود عبور می کند. اما بدون هیچ تردیدی خاکستری ترین زن این سریال، مهدعلیا است که با بازی درخشان زارعی به یکی از نقاط قوت اصلی کار بدل شده است. او زنی را به تصویر کشیده که در عین اقتدار سرشار از کمپلکس های روانی بوده و در کنار علاقه مفرط به پسر تاجدار خود، با سلمان محافظ همیشه وفادار شاه رابطه عاشقانه مخفیانه ای دارد. در عین حال حرمسرای شاه را هم تحت نظر خود داشته و زنان آنجا را تحت نفوذ و کنترل دارد. زارعی وجوه خاکستری نقش را عالی به نمایش درآورده و در عین حال حواسش به این هم بوده که مهدعلیا را کاملا سیاه از کار درنیاورد.
در همگناه ساخته مصطفی کیایی هم شاهد بازی های خوبی از بازیگران کار هستیم که از میانشان هدیه تهرانی و ساقی حاجی پور بیش از بقیه به چشم آمده اند. تهرانی که انتخاب فوق العاده ای برای ایفای نقش زنان مقتدر و مغرور به حساب می آید، در اینجا در نقش زنی در آستانه میانسالی که با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کند و در عین حالی روی اصول خود نیز سفت و سخت ایستاده، عالی بازی کرده و کاملا به باور مخاطبان خود می نشیند. در طرف مقابل، به بازیگری تازه کار به نام ساقی حاجی پور برمی خوریم که یک نقش مکمل خوب نوشته شده را جذاب از آب درآورده است. نوجوانی از طبقه فقیر جامعه است که پس از مرگ پدر و مادر همراه با برادر خردسالش در خانه عموی خود زندگی می کند.عذاب وجدان فرهاد که سال ها پیش بر اثر یک سانحه موجب مرگ پدر هدیه شده، نقطه عطفی را در زندگی هدیه رقم می زند. این بازیگر جوان در نمایش هیجان های نوجوانانه هدیه تا حدودی زیادی موفق عمل کرده و به باور تماشاگرانش می نشیند.
رعنا آزادی ور هم یکی دیگر از بازیگرانی است که در سریال های شبکه نمایش خانگی حضوری پررنگ داشته و تقریبا در همه آنها هم موفق ظاهر شده است. او در زخم کاری سمیرایی را بازی می کند که پر از تناقض های روانی است که بخش مهمی از آن ریشه در گذشته اش داشته و همه اینها او را به سمت خلق یک زن سلطه گر باهوش در عین حال هیستریک پیش می برد. آزادی ور این بخش از شخصیت سمیرا را عالی به تصویر کشیده و در نیمه پایانی هم پیشرفت بیماری روانی او را بدون آن که اغراق چندانی وارد بازی اش کند، به تصویر کشیده است. این بازیگر با استعداد در سرگیجه هم از تجربه بازی در زخم کاری به خوبی بهره گرفته و زنی را خلق کرده که لایه های درونی بسیار داشته و به بهترین شکل خود را در قالب یک قربانی جا می زند در حالی که دستش به خون آغشته است! آزادی ور به خوبی روی مرز میان این دو قطب شخصیتی حرکت کرده و به نقش محوله سروشکل بهتری بخشیده است. شخصیتی که در جیران ایفا کرده نیز تلفیقی از دو شخصیت بالا به حساب می آید که یک فاصله زمانی صدساله بینشان وجود دارد. حسد مهمترین وجه این نقش به حساب می آید که به آزادی ور در ایفای هرچه بهتر نقش با وجود کلیشه های فراوان به کار برده شده در آن، کمک فراوانی کرده است.
سریال آمستردام
سریال آمستردام ساخته مسعود قراگوزلو که این روزها در حال پخش رایگان از تماشاخونه است، بازیگران زن زیادی دارد که به مرور وارد داستان شده و پررنگ تر ظاهر می شوند که از جمله می توان به هنگامه قاضیانی و مینا ساداتی اشاره کرد که می توانند جذابیت های بیشتری به آمستردام ببخشند.