به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعدنیوز، دانشمندان دانشگاه فنی دانمارک، دانشگاه کپنهاگ و دانشگاه نورتایسترن آمریکا میگویند سامانه جدید هوش مصنوعی مشابه «چت جیپیتی» قادر به پیشبینی زمان مرگ افراد با دقت بالا است، آنها با این حال تاکید کردند که این سامانه نباید مورد استفاده شرکتهای بیمه قرار گیرد.
یک پروژه تحقیقاتی از دانشگاه فنی دانمارک، دانشگاه کپنهاگ و دانشگاه نورتایسترن آمریکا نشان میدهد که اگر در مدلهای ترنسفورمر از مقادیر زیادی داده در مورد زندگی افراد استفاده کنید و آن آموزش دهید، (مانند ChatGPT) آنها میتوانند به طور سیستماتیک دادهها را سازماندهی و پیشبینی کنند که در زندگی یک فرد چه اتفاقی میافتد و حتی زمان مرگ را تخمین بزنند.
در مقاله جدیدی با عنوان «استفاده از توالی رویدادهای زندگی برای پیشبینی زندگی انسانها» که در Nature Computational Science منتشر شده، محققان با استفاده از مجموعه دادهای بهنام “life2vec” از دانمارک، دادههای 6 میلیون دانمارکی شامل اطلاعاتی در مورد جنبههای مختلف زندگی آنها نظیر تحصیل، بهداشت، شغل، درآمد، ادرس و ساعات کار روزانه را بررسی کردند. این مجموعه قادر به پیش بینی سوالاتی کلی مانند “آیا شخص مورد مطالعه در چهار سال آینده میمیرد یا خیر” است.
محققان با سازماندهی رویدادهای جمعآوری شده از زندگی افراد در یک سیستم واحد، ثابت کردند که این پیش بینی پایدار بوده و ساختار شفافی دارد. پژوهشگران با بررسی بیشتر سیستم مذکور دریافتند که نتایج با آنچه از طریق علوم اجتماعی کشف شده، مطابقت دارد.
در یک مورد مشخص، اطلاعات گروهی از افراد که قبلا بین سالهای 2016 و 2020 درگذشتهاند در اختیار هوش مصنوعی قرار داده شده و لایف تو وک فقط با تحلیل اطلاعات اولیه، زمان مرگ آنها را تخمین زده که در 78 درصد موارد درست بوده است.
از آنجاکه اطلاع از زمان مرگ و اتفاقات مربوط به آن ترسناک و دلهرهاور است، بنابراین محققان برخی نگرانیهای اخلاقی و حفظ حریم خصوصی را در مورد این مطالعه مطرح کردهاند.
این دانشمندان در عین حال تاکید کرده اند که این مدل بنا به ملاحظات اخلاقی نباید مورد استفاده شرکتهای بیمه قرار گیرد.
محققان در بیانیه خود توضیح دادند که احتمال گام بعدی ترکیب انواع دیگر اطلاعات مانند متن و تصویر یا اطلاعات مربوط به ارتباطات اجتماعی برای پیش بینی مرگ و آینده است.
11 ماه پیش