به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی ساعدنیوز، کلانشهر تبریز روز سه شنبه 19 مهر ماه میزبان دکتر علی سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور بود. یکی از برنامه های سفر یک روزه دکتر سلاجقه به تبریز، دیدار با صاحبان صنایع استان و هم اندیشی درباره راهکارهای تعامل سازنده تر سازمان محیط زیست و صنعتگران استان بود.
دکتر یعقوب هوشیار شهردار کلانشهر تبریز در این نشست با اشاره به این که یکی از مشکلات کشور، دایره محدود اختیارات مدیران استانی است گفت: دولت باید اختیارات بیشتری را به مدیران استانی تفویض کند تا مشکلات موجود، به نحو مؤثرتری حل شود. یکی از خسارت بارترین مسائلی که در حوزه مدیریت در کشور وجود دارد این است که مدیران استانی اختیارات لازم را ندارند.
هوشیار با تأکید بر ضرورت نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی برای کاهش آلودگی محیط زیست گفت: یکی از راهکارهای کاهش آلودگی هوا در کلانشهر تبریز نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی خصوصاً تاکسی های فرسوده ای است که در سطح شهر تردد می کنند.
شهردار کلانشهر تبریز با اشاره به وجود 600 تاکسی فرسوده در شهر تبریز، از طرح نوسازی این تاکسی ها با وام 4 درصدی توسط شهرداری کلانشهر تبریز خبر داد و افزود: ما برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی کلانشهر تبریز اقدام کردیم؛ وام 4 درصدی را مهیا کردیم ولی ایرانخودرو نتوانسته به تعهدات خودش عمل کند و توان تأمین خودروی مورد نیاز را ندارد.
دکتر یعقوب هوشیار با اشاره به وجود خودساسنوری در کشور در زمینه بهره برداری از ظرفیت مناطق آزاد گفت: امروز ما منطقه آزاد ارس را در استان آذربایجان شرقی داریم. دولت می تواند مجوز واردات خودروی مورد نیاز تاکسیرانی با بهترین کیفیت را صادر کند. ما می توانیم در یک روز 1000 دستگاه خودروی باکیفیت خارجی وارد کنیم.
هوشیار در ادامه گفت: چرا باید قشر مرفه بتواند از ظرفیت این منطقه آزاد برای وارد کردن خودروی چندین میلیاردی برای تردد در شهر تبریز استفاده کند و راننده تاکسی برای خدمت به شهر مجبور باشد که خودروی بی کیفیت داخلی با قیمت بالا را بخرد و کلی هزینه نگهداری این خودرو را هم متحمل شود!
شهردار کلانشهر تبریز با اشاره به وضعیت نامطلوب مدیریت پسماند در کلانشهرهای ایران گفت: روزانه 1000 تن پسماند در کلانشهرهای ایران تولید می شود و تبریز نیز از این قاعده مستثنی نیست. دفن پسماند یک فاجعه زیست محیطی است. متأسفانه بخش عظیمی از این پسماند به دلیل نبود تجهیزات زباله سوزی دفن می شود. این در حالی است که در همین همسایگی ما در کشور آذربایجان نرخ دفن زباله 10 درصد است.
هوشیار با اشاره به ضرورت تجهیز کلانشهرها به تجهیزات زباله سوزی افزود: درست است که هزینه راه اندازی مراکز زباله سوزی بالاست ولی این برای آینده محیط زیست حیاتی است. شهردار کلانشهر تبریز از کاهش کیفیت هوای تبریز در سال های گذشته خبر داد و افزود: نمودار هوای ناپاک ما در حال رشد است و این یک زنگ خطر جدی برای ماست و نیازمند اقدام فوری است.