دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

دانشگاه / ادامه تحصیل / تحصیل در خارج / تحصیل در کشور ژاپن /

شرایط اخذ اقامت پس از تحصیل در کشور ژاپن 

سه شنبه، 26 تیر 1397
کد خبر: 9979
ساعد نیوز: با توجه به اهمیت اخذ اقامت پس از تحصیل، برای دانشجویان در حال تحصیل در ژاپن، در این مقاله به بررسی شرایط اخذ اقامت در این کشور میپردازیم.

در دانشگاه ها دانشجویان توسط ارتباطی که دانشگا هها با صنایع این کشور برقرار می نمایند فرصت های کار در ژاپن را برای دانشجویان معرفی می نمایند، دانشجویان در حین تحصیل در ژاپن با فرصت هایکا در ژاپن آشنا شده بنا بر علاقه و تخصص خود یک موقعیت شغلی در ژاپن را انتخاب کرده و بر اساس آن سال های تحصیل خود را ادامه می دهند. ژاپن همواره به نیروی کار ماهر و متخصص نیاز داشته است در نتیجه  دانشجویان خارجی پس از تحصیل در ژاپن فرصت های مناسبی برای کار در ژاپن خواهند یافت زیرا دولت از جذب نیروی کار ماهر و متخصص در ژاپن حمایت می کند. دانشجویان در زمان تحصیل در ژاپن اگر موفق به یافتن کار در ژاپن گردند می توانند اقامت دانشجویی ژاپن را به اقامت کاری ژاپن تبدیل کنند. در ژاپن ۲۷ نوع اجازه اقامت وجود دارد و نوع فعالیت شخص در ژاپن را نوع اجازه اقامت او مشخص می کند. دانشجو حین تحصیل در ژاپن باید فعالیتی را انتخاب کند که متناسب با یکی از انواع این نوع اقامت در ژاپن باشد که منجر به اخذ اقامت بلند مدت دانشجو در ژاپن می گردد.

اگر دانشجو در حین تحصیل در ژاپن موفق به یافتن کار در ژاپن نگردد به وی فرصتی ۶ ماهه جهت یافتن کار داده می شود که این مدت می تواند تا ۱ سال نیز تمدید شود، اگر دانشجو موفق به یافتن کار در این مدت شود می تواند اقامت دانشجویی خود را به اقامت کاری تبدیل نماید که تحت شرایطی می تواند منجر به اخذ اقامت دایم ژاپن گردد. اگر مایلید اقامت دانشجویی ژاپن را به اقامت کاری ژاپن تبدیل کنید باید با یک کارفرمای ژاپنی یک قرارداد کار تمام وقت داشته باشید در این صورت می بایست در خواست کار در ژاپن را به اداره مهاجرت محلی ارایه نمایید و مجوز کار در ژاپن را دریافت نماید برای دریافت مجوز کار در ژاپن کار فرما و متقاضی کار هر دو باید شرایط خاصی داشته باشند تا این مجوز صادر گردد. دانشجویان طبق قانون اجازه کار در ژاپن را ندارند مگر اینکه برای انجام کار پاره وقت از اداره مهاجرت تقاضای مجوز کار در ژاپن در دوره تحصیل نمایند. در صورت موافقت با این امر تعداد ساعات این کار محدود بوده و نباید با برنامه های درسی دانشجو تداخل داشته باشد. البته نکته جالب اینکه اگر شخص در دانشگاه کارهایی همچون دستیار استاد و همچنین پروژه های تحقیقاتی که مربوط به دانشگاه شود بیابد و در قبال آن دستمزد دریافت نماید نیاز به کسب مجوز از اداره مهاجرت ژاپن نداشته و جالب تر اینکه محدودیت زمانی برای این نوع کار وجود ندارد. البته به شرطی که با برنامه های درسی دانشجو تداخل نداشته باشد.  نکته قابل ذکراینکه گرفتن این مشاغل در دانشگاه در سال های اول دانشگاه امکان پذیر نیست. همانگونه که اشاره شد در سایر مشاغل نیاز به اخذ مجوز از اداره مهاجرت ژاپن و برای کارهای بالای ۲۸ ساعت مجوز دوم دیگری لازم است.

نکته عجیب برای کار دانشجویان در ژاپن اینکه قانون انجام کارهایی که در ارتباط نزدیک با افراد ژاپنی هستند را ممنوع کرده برای مثال طبق قانون خارجیان نمیتوانند در رستوان های ژاپنی به عنوان پیش خدمت یا نظافتچی مشغول کار شوند.

طبق قانون ۱۰ سال اقامت در ژاپن منجر به اخذ اقامت دایم می گردد که در مقایسه با دیگر کشورها اخذ اقامت دایم ژاپن زمان بیشتری را نیاز خواهد داشت. در این میان یک استثنا برای مشاغلی که در گروه شغل های خاص قرار میگیرند وجود دارد اگر شما در زمره متخصصانی باشید که در حرفه خود یک فرد بسیار ماهر و حرفه ای با تخصص بالا باشید((Highly skilled professional )) بعد ازگذشت ۴ سال و ۶ ماه که حایز شرایط و صاحب این شغل شده اید می توانید اقامت دایم ژاپن را دریافت کنید. البته دریافت اقامت دایم ژاپن نیاز به دارا بودن شرایط دیگری هم هست که می توان به پرداخت کامل مالیات در سال های اقامت در ژاپن، قرار گرفتن تحت پوشش بیمه درمانی در ژاپن و دریافت حداقل در آمد سالانه که توسط دولت ژاپن معین می گردد و… اشاره کرد.

همچنین باید اشاره کرد که ازدواج با یک تبعه ژاپنی بعد از ۵ سال منجر به اخذ اقامت دایم ژاپن می گردد. با توجه به شرایط اخذ اقامت ژاپن که نسبت به سایر کشورهای تراز اول دنیا شرایط دشوارتری دارد و با توجه به زبان ژاپنی که زبان بسیار دشواری برای یادگیری می باشد، انتخاب های بهتری در میان کشورهای اروپایی برای علاقه مندان به مهاجرت به کشورهای پیشرفته وجود دارد.

تابعیت و اقامت در ژاپن

اولین قانون تابعیت و اقامت در ژاپن ، قانونی است که در سال 1873 به تصویب رسید که تاکنون چندین بار مورد تغییر قرار گرفته است. در حال حاضر اساس قانون تابعیت و اقامت در ژاپن قانونی است که در سال 2008 به تصویب رسیده است.

ژاپن کشوری است که قوانین تابعیت آن مبتنی بر اصل خون است، بدان معنی که اعطای تابعیت از خون ناشی می‌شود نه اینکه هرگاه کسی در خاک آن کشور متولد گردد بتواند تابعیت آن کشور را تحصیل نماید.

  • شرایط و راه های اخذ تابعیت و اقامت در ژاپن

راه‌های تحصیل تابعیت و اقامت در ژاپن عبارتند از:

از طریق تولد

در ماده 2 قانون تابعیت آمده است که: طفل در موارد زیر دارای تابعیت و اقامت در ژاپن خواهد بود:

– هرگاه در زمان تولد طفل، پدر یا مادر وی تبعه ژاپن باشد؛

– هرگاه پدر طفل قبل از تولد وی فوت نماید و تابعیت و اقامت در ژاپن را داشته باشد طفل نیز تابعیت و اقامت در ژاپن را تحصیل خواهد نمود؛

– هرگاه والدین طفل نامعلوم و یا اینکه بدون تابعیت باشند و طفل در خاک ژاپن متولد گردد وی تابعیت و اقامت در ژاپن را تحصیل خواهد نمود.

از طریق تقاضا

اشخاصی که تابعیت و اقامت در ژاپن را ندارند در صورت داشتن شرایط زیر می‌توانند تابعیت این کشور را تحصیل نمایند:

  1. افرادی که به مدت پنج سال یا بیشتر به صورت مداوم در ژاپن اقامت داشته باشند؛
  2. متقاضی باید دارای حداقل بیست سال سن یا بیشتر بوده و دارای اهلیت استیفا نیز باشد؛
  3. متقاضی باید دارای تمکن مالی کافی برای اداره زندگی‌اش بوده یا اینکه فردی مسئولیت اداره مخارج وی را بر عهده گیرد؛
  4. متقاضی بدون تابعیت بوده یا اینکه اثبات نماید که تابعیت اصلی خود را از دست داده است؛
  5. متقاضی تحصیل تابعیت هرگز نباید اقدام به تشکیل حزب سیاسی و یا مشارکت در احزاب سیاسی بر خلاف قانون اساسی ژاپن کرده باشد.

در صورت وجود شرایط فوق وزارت دادگستری به تقاضای متقاضی رسیدگی نموده و اجازه تابعیت و اقامت در ژاپن را برای وی صادر می‌نماید.

 از دست دادن تابعیت

بر اساس ماده 11 قانون تابعیت و اقامت در ژاپن مواردی که باعث از دادن تابعیت و اقامت در ژاپن می‌شود عبارتند از:

  1. هرگاه تبعه ژاپن بر اساس اراده خود تابعیت کشور دیگری را تحصیل نماید؛
  2. در صورتی‌که تبعه ژاپن، تابعیت کشور دیگری را نیز تحصیل کرده باشد و قانون آن کشور، وی را مجبور به ترک تابعیت و اقامت در ژاپن نماید، در این صورت شخص، تابعیت و اقامت در ژاپنی خود را از دست خواهد داد ولی اگر دولت مقابل وی را مجبور به ترک تابعیت ننماید وی می‌تواند همچنان به تابعیت و اقامت در ژاپنی خود باقی بماند.

تابعیت مضاعف ژاپن

قوانین ژاپن، به اتباع خود اجازه تحصیل تابعیت کشور دیگر و داشتن تابعیت مضاعف را نمی‌دهد مگر آنکه دولت خارجی به تبعه ژاپنی، به صورت افتخاری تابعیت خود را اعطا نماید.

گاهی اوقات تبعه ژاپن ممکن است بدون اراده خود دارای تابعیت مضاعف شود و آن در صورتی است که، شخص در کشوری دیگر متولد شود و بر اساس تولد در خاک آن کشور تابعیت آنجا را نیز به دست آورد. در این مورد چنانچه شخص بعد از سال 1985 متولد گردد باید قبل از رسیدن به سن 22 سالگی یکی از دو تابعیت خود را انتخاب نماید و هرگاه تابعیت یک کشور را انتخاب ننماید تابعیت و اقامت در ژاپنی خود را از دست خواهد داد. ولی چنانچه قبل از سال 1985 متولد شده باشد و قبل از 22 سالگی تابعیت یک کشور را انتخاب ننماید به‌طور اتوماتیک از تابعیت و اقامت در ژاپن بهره‌مند خواهد شد.

بازگشت به تابعیت و اقامت در ژاپن

شخصی که زیر 20 سالگی تابعیت و اقامت در ژاپنی خود را از دست داده باشد در صورت تقاضا از وزارت دادگستری مشروط بر اینکه در ژاپن اقامت داشته باشد می‌تواند مجدداً به تابعیت و اقامت در ژاپن برگردد.


1 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 16 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
گام به گام مراحل چاپ کتاب
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک