شرایط نگهداری و پرورش گیاه پیچک استرالیایی

  چهارشنبه، 25 اسفند 1400   زمان مطالعه 4 دقیقه
شرایط نگهداری و پرورش گیاه پیچک استرالیایی
پیچک استرالیایی یک گیاه رونده محسوب می شود که با گذر زمان رشد کرده و در فصل تابستان نیز شکوفه می دهد. در واقع این شکوفه های زیبا در فصل پاییز شکوفا می شوند و چنانچه به دنبال راهی برای پوشاندن دیوار یا پنجره های خانه هستید نگهداری از پیچک استرالیایی را پیشنهاد می کنیم. در این مطلب نحوه پرورش این گیاه را بررسی می کنیم.

پیچک استرالیایی نیز مانند سایر گونه های پیچک یعنی پیچک انگلیسی و پیچک سوئدی گیاهی جذاب و مناسب برای فضای آپارتمان می باشد که البته در فضای بیرون از منزل نیز به خوبی رشد می کند. این گیاه زمانی که در منزل مخالف با دیگر گیاهان قرار می گیرد جذابیت بیشتری خواهد داشت. در واقع پیچک استرالیایی را نیز می توان مانند پوتوس ها دانست که گونه ای رونده هستند و پس از گذشت مدتی رشد می کنند و در فصل تابستان شکوفه می دهند.به صراحت می توان گفت که مناسب ترین گیاه برای پوشاندن دیوار و نجره ها پیچک استرالیایی است. به همین خاطر بهتر است به خوبی از آن مراقبت کنید تا در روند رویش صدمه ای به گیاه وارد نشود. اگر پیچک استرالیایی در شرایط ایده آل قرار بگیرد تا ارتفاع ۴۰ سانتی متر رشد خواهد کرد.

از خواص قابل توجه این گیاه می توان به تضفیه هوا و افزایش زیبایی محیط خانه اشاره کرد. عمدتا توصیه می شود گیاه را در گلدان بزرگ قرار دهید تا ریشه ها قابلیت نفس کشیدن داشته باشند و سپس آن را در محیطی با نور غیر مستقیم قرار دهید. گیاه پیچک استرالیایی را می توان اولین گیاهی دانست که هیچ گونه عارضه ای برای کودکان و حیوانات خانگی ندارد و در صورت تماس با گیاه هیچ عارضه و مشکلی رخ نخواهد داد.

شرایط نگهداری پیچک استرالیایی

روش نگهداری گیاه پیچک استرالیایی آسان است و براحتی میتوانید این گیاه را در منزل خود نگهداری کنید.

 گیاه پیچک استرالیایی

نور مناسب برای پیچک استرالیایی

فرقی نمی کند که تابستان است یا زمستان، در هر حالت پیچک به نور درخشان خورشید نیاز دارد. اما در تابستان مواظب باشید در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرد. گاهی در فصل زمستان پیچک می تواند مقداری نور مستقیم خورشید را دریافت کند، مثلا هنگامی که در نزدیکی یک پنجره نورگیر جنوبی قرار گرفته باشد.

آبیاری پیچک استرالیایی

گیاه پیچک گلدانی، خاک و آب و هوای مرطوب را ترجیح می دهد، اما از غرقاب شدن هرگز لذت نمی برد. اجازه ندهید خاک آن خشک شود آن را همیشه مرطوب نگه دارید. بخصوص که این رطوبت سبب تشویق گیاه برای تولید برگهای قرمز رنگ در پاییز می شود!

دما و رطوبت مناسب برای پیچک استرالیایی

پیچکی که در خارج از خانه نگهداری می شود و یا در باغچه کاشته شده است، به آب و هوای معتدل نیاز دارد. آن باید در برابر بادهای سنگین پاییزی و همچنین گرمای شدید تابستان در امان باشد.آب و هوای بیش از حد مرطوب می تواند سبب فاسد شدن ریشه و یا ابتلای برگهای گیاه به عفونت باکتریایی شود.پیچک گلدانی شب های خنک تر را ترجیح می دهد، معمولا زیر 15 درجه سانتی گراد.بسیاری از انواع پیچک استرالیایی می توانند در خارج از خانه و در گلدان، سرمای زیاد زمستان را تحمل کرده و مجدد از ساقه خود شروع به رویش کنند. در طول روزهای گرم تابستان، مرتبا گیاه را غبارپاشی کنید.

خاک مناسب برای پیچک استرالیایی

خاک غنی، مرطوب اما با زه کشی عالی برای پیچک ایده آل است.در مناطق گرم و خشک، باید سطح خاک پیجک را به خوبی با مالچ ها و الیاف طبیعی بپوشانید تا خنک و مرطوب باقی بماند. پیچکی که در داخل خانه نگهداری می شود، به خاک گلدان متخلخل و زه کشی شده نیاز دارد.

کوددهی پیچک استرالیایی

این گیاه نیرومند، به کود کمی نیاز دارد. کمی کوددهی در آغاز بهار، تمام چیزی است که گیاه از شما می خواهد. گاهی در شرایط ایده آل، همین مقدار کوددهی هم لازم نیست.برای مراقبت بیشتر می توانید در طول فصول رشد، به آن کود با رهایش کنترل شده بدهید. بهتر است که هر دو هفته یکبار برای پیچک از کود ضعیف مایع استفاده کنید.

هرس کردن پیچک استرالیایی

اگر میخواهید به خوبی رشد کند، باید کمی مواظبش باشید. از بریدن شاخه های قدیمی و آسیب دیده نترسید و گیاه را به خوبی هرس کنید. این کار نه تنها باعث از بین رفتن گیاه نمی شود، بلکه به تمیزی و سلامت آن کمک می کند.

آفات و بیماری های پیچک استرالیایی

شپشک آردی، تخم عنکوبت و کنه تارعنکبوتی از رایج ترین آفات پیچک استرالیایی هستند. برای مقابله با آنها، ترکیبات شیمیایی مخصوص و یا صابون های درمانی بهترین گزینه به شمار می روند.خطرناک ترین بیماری هایی که پیچک را تهدید می کنند، باکتری زانتوموناس (باکتری برگها) و قارچ ریزوکتونیا (مخصوص ریشه) هستند. حمله زانتوموناس به برگها را می توان از طریق ظهور حفرات و لکه های قهوه ای و مشکی روی برگ تشخیص داد.این باکتری در موارد شدیدتر سبب پیچ خوردگی و خم شدن ساقه می شود. گیاهان درگیر با این باکتری باید سریعا از سایر گیاهان جدا شده و از بین بروند.به گیاهان باقی مانده مخلوطی از آب و سرکه اسپری کنید. در این محلول، از یک قسمت سرکه و ده قسمت آب استفاده کنید.فاسد شدن ریشه توسط ریزوکتونیا در مناطق گرم و مرطوب رایج تر است. این عارضه سبب پژمردگی گیاه و درنتیجه مرگ آن می شود. گیاه بیمار باید دورانداخته شود، و گیاهان باقی مانده باید توسط یک قارچ کش حاوی تریفلومیزول ( triflumizole ) درمان شوند.


دیدگاه ها

آخرین ویدیو ها