ساعدنیوز
ساعدنیوز

شرایط و مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش تحصیلی کشور کانادا

  چهارشنبه، 03 آبان 1396 ID  کد خبر 263
شرایط و مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش تحصیلی کشور کانادا
ساعد نیوز: با سیستم آموزشی کانادا در دوران مدرسه و دانشگاه و شرایط تحصیل در مقاطع مختلف دانشگاه های کانادا آشنا شوید.

سیستم آموزشی در کشور کانادا:

سیستم آموزشی در کانادا کاملا فراگیر است و در جوامع آکادمیک بین المللی به خوبی شناخته شده می باشد.روند آموزشی در این کشور به عنوان یک سامانه شناخته می شود چراکه ایالت ها و مناطق مختلف مسئولیت های متفاوت در سامانه آموزشی خوداز ابتدایی گرفته تا دانشگاه اعمال می کنند. در این کشور وزارت آموزش و پرورش که درسطح ملی عمل نماید وجود ندارد اما یک مکانیزم ملی برای تشخیص وتبدیل مدارک ایالت های مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. این بدین معنی است که مشاوران آموزشی باید اطلاعات مخصوص هر ایالت را دراختیار داشته باشندو نیازی به اطلاعات ملی نیست.

 تحصیلات دوران مدرسه در کانادا:

بچه ها از سن ۵ تا ۱۷ یا ۱۸ سالگی در ۱۲ سطح  به مدرسه می روند. این که کدام یک از این سطوح به دوره ی ابتدایی یا راهنمایی و دبیرستان اختصاص دارد در ایالت های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال بچه ها به جای ۱۲ سال ۱۱ سال تحصیلی را می گذرانند و دو سال دوره ی پیش دانشگاهی دارند. دانش آموزان ۵ روز در هفته به مدت ۵ الی ۶ ساعت در روز از زمان خود را در مدارس می گذرانند. سال تحصیلی آنان از ماه سپتامبر که تقریباً برابر با مهرماه ما می شود، آغاز می شود و تا ماه ژوئن که مصادف با خرداد ماه است، ادامه می یابد. اما برخی از مدارس برنامه هایی را برای دوره ی تابستان نیز ارائه می دهند.

مدارس دولتی کانادا برای شهروندان و کسانی که دارای کارت اقامت دائم کانادا می باشند، رایگان است اما دانش آموزان خارجی باید ۱۰ تا ۱۴ هزار دلار هزینه بپردازند. شهریه مدارس خصوصی بین۳۰ تا۶۰ هزار دلار می باشد که طبعاً کیفیت و امکانات بالاتری را در اختیار دانش آموزان قرار می دهد؛ همچنین مدارس شبانه روزی نیز در این کشور موجود می باشد که دانش آموزان در آنجا اقامت دارند و شهریه ی آن به طور میانگین بین ۳۰ تا ۶۰ هزار دلار می باشد.

زبان تدریس در کشور کانادا به دلیل دو زبانه بودن این کشور ، هم به زبان انگلیسی و هم به زبان فرانسوی انجام می گیرد.

دروس مدارس کانادا در دوشاخه ی دروس اختیاری و اجباری ارائه می شود:

  • دروس اختیاری شامل بیزینس، نساجی، برنامه نویسی با کامپیوتر، شیمی، فیزیک، زیست، یادگیری زیبان های سایر کشور های دنیا، تاریخ و جغرافیا، زیست، مکانیک خوددرو و آشپزی می باشد.
  • دروس اجباری ریاضی، کامپیوتر، علوم، زبان و هنر است.

دانش آموزان زیر ۱۷ سال که برای تحصیل وارد کشور کانادا می شوند، باید به همراه شخص دیگری که می تواند غیر از پدرو مادر دانش آموز باشد و نقش حمایتی و حفاظتی دارد، بیایند؛ این اشخاص برای ورود باید با ویزایی تحت عنوان گاردین ویزا وارد کشور کانادا شوند. البته کودکان زیر ۱۰ سال، لزوماً باید به همراه پدر یا مادر خویش برای تحصیل وارد کانادا شوند. این اشخاص یعنی کسانی که به عنوان گاردین می آیند و والدین وی باید قبل از ورود، فرم مخصوصی را پرکنند.

همچنین، دانش آموزان بین المللی می توانند، با پرداخت هزینه معینی به مبلغ ماهیانه حدود ۹۰۰ دلار به برخی خانواده های کانادایی که در طرح مخصوصی به نام Home Stay  برای این موضوع اختصاص داده شده اند، در کنار آنان و فرزندانشان اقامت داشته باشند. اما اگر والدین بخواهند به همراه فرزندانشان در زمان تحصیل او در کانادا باشند، تنها می توانند با ویزای توریستی وارد کشور کانادا شوند.

همچنین ناگفته نماند که فرزندان دانشجویان خارجی که در دانشگاه های کانادا، مشغول تحصیلند؛ برای ورود به مدارس دولتی کانادا، در برخی از استان ها باید شهریه بپردازند و در بعضی از استان ها می توانند به طور رایگان درس بخوانند.

مدارک لازم برای اخذ پذیرش در مدارس کانادا:

  • پرداخت هزینه ی پذیرش
  • آدرس به همرا کد پستی و شماره تماس
  • نام و مشخصات والدین دانش آموز
  • اسکن یک عکس ۳٫۵ در ۴٫۵
  • اسکن ترجمه ی کارنامه ی سه سال اخیر دانش آموز
  • اسکن پاسپورت

تحصیلات دوران دانشگاه در کانادا :

دانش آموزان پس از پایان دوره ی دبیرستان، برای وارد دانشگاه بایستی در سال یازدهم تحصیلی خود دروس انگلیسی، علوم، زبان خارجی و اجتماعی و در سال دوازدهم تحصیلی خد، دروس انگلیسی و تا ۴ درس آکادمیک دیگر را بگذرانند.

فارغ التحصیلان دوره ی مدارس کانادا، برای ورود به دانشگاه با توجه به دانشگاه و رشته ی انتخابی شان ، باید معدل کافی و لازم را در سال یازدهم و دوازدهم تحصیلی خود در مدارس ( یعنی سال سوم و چهارم دبیرستان) را به دست آورده باشند. در صورت کافی نبودن معدل، آنان می توانند در کالج ها و دانشگاه های کانادا که رنک پایین تر تحصیل کنند و پس از کسب معدل کافی که معیار دانشگاه مورد نظرشان می باشد به آن جا منتقل شوند.

پس از اتمام دوره ی مدارس در کانادا ، سه مسیر در پیش روی دانش آموزان قرار دارد:

  • کالج ها
  • موسسات فنی
  • دانشگاه ها

کالج ها:

  • دوره تحصیل در کالج ها بین ۲ تا ۴ سال می باشد
  • شهریه ی آن ها به طور میانگین از ۸۰۰۰ دلار تا ۱۶هزار دلار است
  • داشتن مدرک دیپلم و آیلتس۶  (در صورت نداشتن این مدرک بایستی دوره ی زبان کالج گذرانده شود تا بتوان در رشته مورد نظر تحصیل کرد)
  • رشته های تحصیلی کالج ها معمولاً فنی، کاربردی، مهندسی و هنری می باشد.
  • دانشجویانی که نتوانستند در دوره ی دبیرستان معدل کافی را برای پذیرش در دانشگاه های موردنظرشان کسب کنند، پس از تحصیل در کالج و تقویت زبان انگلیسی می توانند با کسب نمرات لازم به دانشگاه مورد نظرشان انتقال یابند.
  • برای کسب اقامت دائم کانادا، پس از دوره ی تحصیل باتوجه به نوع کالج و رشته ی مورد نظر برخی از ایالت های کانادا پس از اخذ مجوز کار، آن را اعطا می کنند و برخی پس از پایان دوره ی تحصیل  آن را به فارغ التحصیلان عرضه می دارند.

پذیرش در مقاطع تحصیلی مختلف دانشگاه های کانادا:

دوره مقدماتی مقطع لیسانس  pre bachelor:

این دوره مخصوص کسانی است که نمره ی کافی در دوره دبیرستان و زبان را کسب نکردند؛ لذا برای ورود به مقطع لیسانس مجبور به گذراندن آن هستند.

پذیرش در مقطع لیسانس  bachelor:

  •  گذراندان ۱۲ سطح در دوره ی مدرسه 
  • داشتن آیلتس۶
  • مقطع لیسانس در کشور کانادا ۴ ساله است. (در برخی از شهرهای کانادا دانشجویان می توانند بعد از گذراندن ۱۱ سطح در دوره ی مدرسه، وارد کالج شوند و یا پس از گذراندن ۲ سال دوره پیش دانشگاهی، بعد از ۳ سال مقطع لیسانس خود را به پایان برسانند)
دانشگاه تعداد دانشجویان کارشناسی کل دانشجویان
دانشگاه تورنتو 60660 74760
دانشگاه یورک 46640 52290
دانشگاه بریتیش کلمبیا 37501 45484
دانشگاه کبک مونتریال 33100 39670
دانشگاه اوتاوا 31500 36460
دانشگاه ریرسون 30200 31770
دانشگاه مونتریال 29753 39979
دانشگاه انتاریا غربی 29500 34100
دانشگاه البرتا 29430 31250
دانشگاه ازابسکا 29090 31259

دوره مقدماتی مقطع کارشناسی ارشد pre master:

این دوره را دانشجویانی طی می کنند که نمره ی کافی را برای ورود به مقطع فوق لیسانس و همچنین نمره ی زبان کافی را کسب نکردند.

 برای اخذ پذیرش این دوره :

  • معدل بالای ۱۲ در دوره لیسانس
  • داشتن آیلتس ۵٫۵ 
  • همچنین دانشجویان رشته ی حقوق، مدیریت و مهندسی پس از گذراندن این دوره، دیگر ملزم به دادن آزمون های خاص این رشته ها، مانند LSAT,GRE و GMAT نیستند.

پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد Master:

شرط ورود به این مقطع :

  •  معدل بالای۱۳ در دوره کارشناسی و باتوجه به رشته و دانشگاه مورد نظر
  • داشتن آیلتس ۶ و یا ۶٫۵
  • این مقطع با توجه به تعداد واحد هایی که در هر رشته باید گذرانده شود یک ساله و یا دوساله است.
  • دانشجویان در این مقطع می توانند بصورت پژوهش محور به راهنمایی استاد مورد نظرشان بگذرانند یا بصورت تئوریک و گذراندن واحدهای درسی و یا ترکیبی از این دو حالت بگذرانند.

پذیرش در مقطع دکترا:

برای پذیرش در دوره ی دکترا:

  • معدل بالای ۱۳ در دوره ی کارشناسی و کارشناسی ارشد
  • داشتن آیلتس بالای ۶ یا ۶٫۵ 
  • این دوره ۳ تا ۵ سال طول می کشد.
  • شخص هم دوره های کورس یا آموزش و هم پژوهش یا پروژه را برعهده دارد. (این پروژه ها معمولا، توسط شرکت ها، حمایت می شوند)
  • به دانشجوی این مقطع در اکثر موارد کمک هزینه تحصیلی اعطا خواهد شد.

 

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (159 نظر) (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... (89 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (83 نظر) (فیلم) مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد / هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد (68 نظر) الهام حمیدی: من مجبورم با سیلی صورتم را سرخ نگه دارم، ترجیح می‌دهم چهره‌ام همان الهام همیشه باشد تا یک چهره عمل شده تغییر یافته (49 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (44 نظر) فریبا نادری خطاب به صدف طاهریان: اگر نخواهند به تو پیشنهاد بی‌شرمانه بدهند پس باید به کی بدهند؟ والا من روم نمیشه حتما نباید اسم بدکاره روت باشه که+فیلم (40 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (39 نظر) پزشکیان: اکثر یارانه‌ها به کسانی می‌رسد که احتیاجی به آن ندارند (38 نظر) علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم، میتوانستم همه جای دنیا زندگی کنم اما همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم...+عکس (37 نظر) عاشقانه های مازیار لرستانی با مهری خانم: دختر بابا صفورا عضو جدید به خانواده من اضافه شد، آن کس که می خندد هنوز آن خبر مخوف را نشنیده است!+فیلم (35 نظر) نعیمه نظام دوست: با رنو افتادیم دنبال آقای عابدزاده سر یه چهارراه پیچیدیم جلوش محل نذاشت رفتم گفتم وایسا من هنرمند مملکتم گفت نه و رفت برگشتم خونه عکساشو جِر و واجِر کردم +ویدئو (35 نظر) امام جمعه پردیسان: از رهبری تقاضا دارم اجازه ساخت بمب اتم را صادر کنند +فیلم (34 نظر) سوگل طهماسبی بازیگر سریال کیمیا: بازیگران زنی که حیا و حجاب دارند در سینما جایی ندارند (33 نظر) جورجینا: رونالدو یک پدر فوق‌العاده و بهترین همسر است اما آشپزی نمیکند ما یک آشپز داریم اما بعضی اوقات خودم غذا درست میکنم در عربستان سقف خانه ها...+عکس (33 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
رئیس سازمان صدا و سیما: خودم شخصاً با فردوسی‌پور صحبت کردم اما تمایلی به بازگشت نداشت!
یکی از اعضای سابق تیم ملی: من در ورزشگاه بودم ولی گل خداداد عزیزی به استرالیا را ندیدم!
ربات‌های بامزه و کیوت به زودی جایگزین حیوانات خانگی می‌شوند؟
امید عالیشاه برای جراحی به ایران برمیگردد/ پزشک پرسپولیس تکلیف را روشن کرد!
فال شمع روزانه امروز جمعه 9 آذر 1403
فال قهوه با نشان روز جمعه 9 آذر ماه 1403
رهبر معظم انقلاب پاسخ می‌دهند؛ حکم شرعی کار کردن در کاباره و کارخانه کنسرو خوک
فال روزانه امروز جمعه 9 آذر ماه 1403
خبر خوش؛ حقوق این افراد 30 درصد افزایش می‌یابد
چه موضوعاتی در دستورکار گفتگوهای ایران و اروپا قرار دارد؟
وزیر خارجۀ انگلیس: حکم بازداشت نتانیاهو را خواهم گرفت
گرامی: مریض بودم اما گل زدم!
برنامه «ثریا» از کنداکتور شبکه یک حذف شد!
فال ابجد روزانه جمعه 9 آذر 1403
مذاکرات ایران با اروپای منهای آمریکا به نتیجه نمی‌رسد؛ اروپا توان رفع تحریم‌های ایران را ندارد
منتخب روز   
(ویدئو) بهنوش بختیاری: از بی‌پولی رفتم واسه تبلیغ عطر/ حدیث میرامینی: عطرش لیز بود؟ ربات‌های بامزه و کیوت به زودی جایگزین حیوانات خانگی می‌شوند؟ (ویدئو) نوستالژی شب‌های برره با بهنوش بختیاری و مهران مدیری/ تو هم خوب بلدی از خودت حرفهای عشقولانه در وکنیا😃 سرشناسترین دختر شاه قاجار در روز عروسی با لباس و تاج مدرن و بسیار شیک/ باورتون میشه 150 سال پیش واسه عروسی ساقدوش داشتن اونم با لباس‌های مخصوص؟ احسان علیخانی خطاب به جومونگ: به سوسانو حسادت نکن! من اصلا این سریال را ندیدم/ ایرانی ها جرعت ندارند مثل جومونگ دوتا زن بگیرند+فیلم (ویدئو) با خنده‌دارترین سکانس «در حاشیه»، امروزت رو شاد کن😁/ جواد رضویان: بالقوه شی شی هست؟/ سیامک انصاری: مال چراغ قوه هستش آتش سوزی یک انبار در محله خاوران مهار شد + ویدئو مفاخر ورزشی ایران/ حسین رضازاده از تولد و ورزش تا سیاست و رد پیشنهاد تغییر تابعیت گشت و گذاری در تنها کوچه‌ی دو طبقه‌ی جهان در کاشان/ خاص‌ترین کوچه‌ای که نظیرش در هیچ جای جهان وجود ندارد تهران گردی / معرفی 21 مرکز تفریحی و مهیج تهران پایتخت سلامی: آتش‌بس، شکستی خفت‌بار برای رژیم صهیونی است دعا و نیایش؛ بخش 1/ اجابت خواسته‌ها با دعای اسم اعظم امام علی (ع) که از حضرت خضر آموخت