به گزارش سایت خبری ساعدنیوز و به نقل از ایرنا:
سرطان پروستات دومین سرطان رایج و پنجمین عامل مرگ و میر در مردان محسوب می شود، هر چند روشهای درمانی مختلفی برای این بیماری ارائه شده است، اما نمی توان پیش بینی کرد کدام روش پاسخگو بوده و برخی بیماران به این روش های درمانی پاسخ نمی دهند.
شانا کلی از محققان دانشگاه تگزاس می گوید: 'بررسی مقاومت دارویی اهمیت زیادی در بهبود روش های درمانی دارد، اگر بیماری به یک روش درمانی پاسخ نمی دهد نباید روش مورد نظر به کار گرفته شود'.
بنابراین محققان به دنبال روش های سادهتر برای ارزیابی اثر بخشی روش های درمانی هستند، برای مثال اگر بتوان با گرفتن نمونه خون به این سوال پاسخ داد، این روش بهتر از نمونه برداری بافت از بدن بیمار است.
کلی و همکارانش مقاله ای در نشریه Nature Chemistry به چاپ رساندند که در آن روش جدیدی ارائه شده است. در این روش نانو ذرات مغناطیسی حاوی DNA برای به دام انداختن سلول های سرطانی هدف در نمونه خون بیمار مورد استفاده قرار میگیرد.
این نانو ذرات به گیرنده های سطح سلول سرطانی متصل میشود؛ سلولهایی که در برابر دارو مقاوم هستند.
کلی میگوید: 'ما می توانیم سلول های مغناطیسی شده منفرد را به دام اندازیم، این کار در یک ابزار میکروسیالی انجام می شود، این روش حساسیت بالایی دارد؛ در صورتی که در نمونه خون بیماری نوعی mRNA دیده شود، آنگاه باید بهدنبال روش های درمان دیگری بود.'
هدف گیری سلول های سرطانی گردشی در بدن اهمیت زیادی دارد؛ چرا که این نوع سلولها مسئول گسترش بیماری سرطان در بدن هستند. تعداد این سلول ها در بدن بسیار کم است، بنابراین شناسایی آنها کاری چالش برانگیز است.
در سال 2016، کلی و همکارانش مقاله ای در نشریه Nature Nanotechnology به چاپ رساندند که در آن ابزار میکروسیالی را معرفی کردند که قادر است سلول های سرطانی گردشی را در بدن به دام اندازد و آنالیز کند، این پروژه اخیر، ادامه کار پروژه های قبلی آنها است.