به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از نی نی سایت،شیما رزاقی- متخصص تغذیه و رژیم درمانی، پیام فرح بخش می گوید: در 6 ماهه اول تولد سیستم گوارش شیرخوار تکامل پیدا نکرده، به همین دلیل، تنها گزینه مناسب تغذیه شیرخوار، شیر مادر است.
فرح بخش با اشاره به اینکه با افزایش سن شیرخوار، مواد غذایی مورد نیاز او هم به تدریج افزایش می یابد، می گوید: ساده ترین گروه مواد غذایی خانواده نان و غلات است که می توان برای شروع از آرد برنج و آرد گندم به صورت شیربرنج، حریره یا فرنی استفاده کرد. او می گوید: زمان شروع غذای تکمیلی در کودک شیرخوار، پایان شش ماهگی یا زمانی است که وزن او به 2 برابر زمان تولدش رسیده باشد. این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه می دهد: با ورود به ماه هفتم می توانید مواد غذایی ساده با حجم کم و به صورت متناوب را برای شیرخوار شروع کنید. فاصله بین شروع مواد غذایی باید بین 5 تا 7 روز باشد. فرح بخش تأکید می کند: به علت وجود مواد حساسیت زا در بعضی از مواد غذایی، برای مثال شیر گاو، سفیده تخم مرغ، مغزها و آجیل ها، به خصوص مغزهای حساسیت زا مانند بادام زمینی و میوه هایی مانند کیوی و توت فرنگی، نمی توان این مواد غذایی را در یکسال اول برای شیرخوار تجویز کرد. او می گوید: با افزایش سن شیرخوار احتمال بروز حساسیت های غذایی کمتر می شود، اما عدد آن به صفر نمی رسد، و ممکن است در هر سنی از دوران کودکی و نوجوانی منجر به بروز حساسیت های ناخواسته در کودک شود. فرح بخش از جمله این مواد حساسیت زا را بادمجان و گوجه فرنگی از خانواده سبزی ها و خربزه و انگور از گروه میوه ها می داند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی می گوید:علاوه بر این ها، مواد غذایی حاوی مواد نگهدارنده مثل کنسروها، سوسیس و کالباس، ادویه جاتی مانند فلفل، ادویه کاری و ماسالای هندی به ایجاد و بروز حساسیت دامن می زند. فرح بخش در ادامه به زمان شروع صبحانه کامل برای کودک اشاره کرده و اضافه می کند: پس از یک سالگی می توانید وعده کامل صبحانه برای کودک خود در نظر بگیرید. اما درنظر داشته باشید، هرآنچه برای ما مفید و مغذی است، قرار نیست همان عملکرد را در کودکان مان نیز داشته باشد. مثلا مواد غذایی مانند عسل، با این که بسیار مفید است، اما به دلیل وجود سم بوتولیسم در آن، برای کودکان زیر یک سال ممنوع است.
او به اهمیت و جایگاه ویژه صبحانه چه در تغذیه کودکان و چه بزرگسالان اشاه کرده و در پایان می گوید: صبحانه در شرایط ناشتایی، به فاصله 8 ساعت از وعده شام صرف می شود، و در این زمان، قندخون افراد افت کرده و به وعده ای کامل، چون صبحانه احساس نیاز می کنند.