به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی ساعدنیوز، #پویش ملی کودکان سایبری برای افزایش دانش و سواد و آگاهی دیجیتال والدین در راستای حمایت و حفاظت بیشتر از کودکان در فضای مجازی در حال برگزاری است. پلیس فتای استان آذربایجان شرقی نیز در این پویش شرکت دارد. امروز 26 دی ماه 1400 نشست خبری تشریح برنامه های پلیس فتای استان آذربایجان شرقی در دفتر ریاست محترم پلیس فتای استان جناب آقای سرهنگ محسن محمودی برگزار شد.
سرهنگ محمودی بعد از خوشامدگویی و عرض خیر مقدم به فعالان عرصه رسانه استان حاضر در جلسه، گفت: به دلیل محدودیت ها و رعایت اصول بهداشتی از حضور خیلی از رسانه ها معذور بودیم، و واقعاً اشتیاق داشتیم که تمام رسانه های استان در این نشست خبری حضور داشتند و تجدید دیداری می شد. به همه این عزیزانی هم که در اینجا حضور ندارند، عرض ادب و احترام و خدا قوت دارم. اصحاب رسانه، اعم از جراید و رسانه های دیجیتال، کسانی که در حوزه وبسایت و شبکه های اجتماعی فعالیت میکنند، خبرگزاری ها، رسانه ها، این عزیزان دوستان واقعی پلیس فتا و همکاران واقعی پلیس فتا هستند. ما با شما در عرصه مدیریت و کنترل فضای مجازی موفق هستیم. به نوعی، می طلبد که همکاری تنگاتنگی و بیشتر از این هم داشته باشیم؛ برای این که بتوانیم خدمتگذاری صدیق و توانمند برای جامعه باشیم؛ و در جهادی که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی فرمودند - جهاد تبیین - با هم همکاری کنیم و همین مسأله را گفتمان سازی کنیم.
دکتر محمودی در ادامه گفت: "پویش کودکان سایبری" که نشست امروز ما به تشریح آن اختصاص دارد، یک کار جهادی است. واقعاً از جنس تبیین است. ما در این پویش سعی داریم که برخی ابهامات و برخی ناگفته ها را در جامعه گفتمان سازی کنیم. شیوه صحیح استفاده از فضای مجازی را در حوزه کودک و نوجوان به جامعه اعلام کنیم. آسیب های ناشی از استفاده ناصحیح از فضای مجازی را برای جامعه تشریح کنیم. مثل یک چراغی باشیم در پلیس فتا که حامی کودکان در فضای مجازی است، تا بتواند شکاف دیجیتال بین والدین و کودکان را روشن کند. بنابراین، پلیس فتا می خواهد با گستردن چتر حمایتی اش بر سر خانواده ها، این شکاف دیجیتال به وجود آمده در جامعه امروزی بین والدین و کودکان را پر کند. در تلاشیم تا حساسیت اجتماعی نسبت به وضعیت کودکان در فضای مجازی ایجاد کنیم. اهداف خودمان را در این پویش به صورت روزشمار در قالب کلیدواژه به صاحبان علم و دانش در این حوزه، اعم از پژوهشگران، اصحاب رسانه، محققین، ذکر کردیم. به عنوان مثال، امروز روز دوم پویش است؛ ما در روز دوم، با محوریت کودکان سایبری بر روی کلید واژه "آموزش مجازی" متمرکز شده ایم. آموزش مجازی امروز ما که کودکان ما در فضای مجازی از آن بهره مند می شوند باید چه کیفیتی داشته باشد. چرایی و چگونگی و اثربخشی آن؛ و کاهش هرگونه آسیب های احتمالی؛ یاد دادن خودکنترلی به کودک و نوجوان از طریق والدین که خود را در معرض هر محتوای آموزشی قرار ندهند، چرا که محتواهای آموزشی طبقه بندی سنی دارند. حتی شما در اسباب بازی های مورد استفاده کودک و نوجوان می بینید که بر اساس سن کودک طبقه بندی می شود. به طور مثال، گفته می شود که این اسباب بازی برای کودک زیر سه سال مضر است!
سرهنگ محسن محمودی با اشاره به این نکته که در جامعه ما، کسانی که محتوا تولید می کنند یا از محتوا استفاده می کنند، چه تولیدکننده محتوا و چه مصرف کننده محتوا، بایستی به این طبقه بندی استفاده برسند و این را فرهنگ کنیم، افزود: بحث های زیادی در حوزه های متعدد کودک و نوجوان در فضای سایبری وجود دارد. که در این مجال نمی گنجد. نیاز به برگزاری نشست های علمی و تولیدات علمی و فرهنگی و تولیدات محتوایی در شبکه های اجتماعی یا به شیوه هایی که خانواده ها و جمعیت کثیری از مردم باید این را مطالعه کنند و اهمیت بدهند. کودک و نوجوان به واسطه ی آینده ساز بودن در جامعه برای پلیس مهم است چرا که اینها، شهروندان آینده ما هستند. تربیت شهروندان آینده برای رشد و ترقی و توسعه جامعه حیاتی و ضروری است. شاید گفته شود که امروز فقط 20 درصد جامعه ما را کودکان تشکیل می دهند و از ما انتقاد کنند که چه ضرورتی دارد که با این حساسیت برای این 20 درصد برنامه ریزی کنید؟ ولی واقع امر این است که این 20 درصد، در آینده ای نه چندان دور، 100 درصد جامعه ما را تشکیل خواهند داد. نوع نگاه ما در پلیس فتا این است که روی 100 درصد آینده متمرکز شویم. از همه سازمان ها و نهادها، اصحاب رسانه، کسانی که مسئولیت اداری، اجتماعی و فرهنگی در این حوزه دارند، به عنوان یک سرباز کوچک، یک خدمتگزار برای این نظام، تقاضامندم که به این مهم توجه ویژه ای داشته باشند؛ نه فقط طی یک هفته پویش کودکان سایبری؛ بلکه در هر زمان، توجه لازم باید به این حوزه مبذول شود.
دکتر محسن محمودی ریاست پلیس فتای استان آذربایجان شرقی ادامه داد: ایجاد فرهنگ و تربیت و آموزش در یک هفته ممکن نیست؛ گاهی برای رسیدن به اهداف فرهنگی و آموزشی، سال ها باید تلاش کرد. این پویش تلنگری است برای یادآوری اهمیت حیاتی گفتمان سازی برای آینده ما! آینده نزدیک؛ آینده ای که به زودی اتفاق خواهد افتاد. باید یک نگاه راهبردی به حوزه کودکان سایبری داشته باشیم. هدف پلیس فتای استان آذربایجان شرقی در پیوستن به این پویش ملی، ارتقاء سطح دانش و مهارت استفاده مناسب، و مؤثر از فضای مجازی در خانواده ها و راهکارهای اثربخش، برای ایمن سازی فرزندان در این فضا به منظور بهره مندی بیشتر از فرصت ها و پیشگیری از آسیب های اجتماعی است. ما در صددیم جریان گفتمان سواد فضای مجازی برای کودکان مبتنی بر آموزش های پیشگیری از وقوع جرایم سایبری در استان ایجاد کنیم. سطح توجه جامعه و رسانه ها را به موضوع کودکان سایبری افزایش دهیم تا به عنوان یک خدمتگزار برای شهروندان امروز و آینده مان زندگی امن در دنیای دیجیتال رقم بزنیم.
سرهنگ محمودی با تشکر از تمام اصحاب رسانه استان، اضافه کرد: تا به امروز با رسانه های استان همکاری های مؤثری در زمینه گفتمان سازی در جامعه آذربایجان شرقی داشته ایم. به عنوان یک پلیس جامعه محور، دست همه رسانه ها را برای همکاری می فشاریم. به عنوان مثال، #گفتمان امر به معروف و نهی از منکر در فضای مجازی را از طریق برنامه سحرلر شبکه سهند مرکز صدا و سیمای استان آذربایجان شرقی کار شده است؛ #گفتمان تقوای دیجیتال از طریق نصر نیوز؛ #گفتمان مکتب حاج قاسم سلیمانی از طریق ساعدنیوز؛ و آماده ایم گفتمان پویش کودکان سایبری را با همه رسانه های استان جریان سازی کنیم. کودکان ما حق دارند از محتوای مناسب در فضای مجازی بهره مند باشند، همان طور که خانواده و جامعه از کودک در فضای حقیقی مراقبت می نماید و از آسیب های موجود در فضای حقیقی با اقدامات پیشگیرانه و کنترلی محافظت می کند؛ وظیفه دارد همگام با پلیس فتا از کودکان در مقابل آسیب ها و تهدیدات موجود در فضای موجود مراقبت، حفاظت و پیشگیری نماید. این امر با خرد جمعی موجود و تلاش مستمر و درک صحیح از واقعیت های فضای مجازی، و با همکاری اجتماعی قابل اجرا است. لذا از همه صاحبنظران در حوزه کودک و نوجوان در این خصوص تقاضای همکاری داریم. هنرمندان و افراد تأثیرگذار در فضای مجازی در این حوزه وظایف سنگینی دارند. هرچند در این قسمت از گفتگوی صمیمی ما، می خواهم به عنوان یک برادر کوچک، برای همه کسانی که در آذربایجان شرقی در حوزه تولید محتوا فعالیت می کنند، نکته ای را عرض نمایم.
دکتر محسن محمودی در ادامه خطاب به فعالان رسانه استان، این نکته بسیار مهم را مورد تأکید قرار داد که هر وقت، محتوایی تولید می کنید چه در حوزه طنز چه در حوزه اجتماعی چه در حوزه فرهنگی، بدانیم که کودکان این محتواها را می بینند و در تربیت و تعالی روحی، فکری و ذهنی آنها تأثیرگذار است و همه ما فعالان فضای مجازی در این خصوص مسئولیت اجتماعی داریم. مراقب باشیم بعضی محتواها متأسفانه در فضای مجازی مسمومیت ذهنی ایجاد می کنند. متأسفانه کودکان ما با دیدن این محتواها دچار آسیب های متعددی می شوند. در آخر می خواهم کودکان کار سایبری را مطرح کنم. کودکانی که بدون آن که بفهمند یا رضایتی به این عمل داشته باشند در فضای مجازی از آنها برای رسیدن به اهداف مالی یا اجتماعی، طنز، تبلیغات، مُد استفاده می شود. روزشمارهای پویش کودکان سایبری که همزمان با سراسر کشور در آذربایجان شرقی نیز از 25 دی ماه الی 30 دی ماه در حال برگزاری است به این شرح است:
# 25 دی ماه: با محوریت کودکان سایبری و والدگردی در فضای مجازی؛ # 26 دی ماه: با محوریت کودکان سایبری و آموزش مجازی؛ #27 دی ماه: با محوریت کودکان سایبری و آموزش مجازی؛ # 28 دی ماه: با محوریت کودکان سایبری و نقض حریم خصوصی؛ # 29 دی ماه: با محوریت کودکان سایبری و اعتیاد اینترنتی؛ # 30 دی ماه: با محوریت کودکان سایبری بازی رایانه ای/ پلیس فتا حامی کودکان سایبری.
هموطنان می توانند برای بهره برداری از محتواهای تولید شده در تمامی حوزه های سایبری بخصوص مطالب تولید شده با موضوع کودکان سایبری به سایت پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.ir/CYBERKIDS مراجعه و با همراهی این پلیس در این پویش حامی کودکان در فضای مجازی باشند.
ریاست محترم پلیس فتای استان آذربایجان شرقی در پاسخ به سؤال خبرنگار ساعدنیوز در نشست خبری ویژه تشریح برنامه # پویش کودکان سایبری درباره "سؤاستفاده های برخی بلاگرها از کودکان برای جذب فالوور و تغییر سبک زندگی ایرانی و اسلامی با استفاده غیراخلاقی از کودکان و نوجوانان" گفت:
رویکرد ما اجتماع محور است؛ این مسأله را نوعی ناآگاهی از نحوه درست استفاده از فضای مجازی می دانیم. در اولین گام از طریق واحد مشاوره پلیس فتا یا مشاوره امین انتظامی معاونت محترم اجتماعی ناجا استان اقدام می کنیم. در گام دوم، بر اساس قوانین موجود و بر اساس قانون نقض حریم خصوصی کودک و نوجوان یا قوانین حوزه مربوطه، قابلیت برخورد با این موارد را داریم. اغلب با تذکرها و مشاوره هایی که در این حوزه صورت می گیرد، نتیجه مطلوب به دست می آید.