آزمون تومر TÖMER به عنوان یکی از معتبرترین مدارک زبان ترکی استانبولی، پیش نیاز اصلی ورود به دانشگاه های دولتی و ترک زبان کشور ترکیه است. تومر نام اختصاری مرکز آموزش زبان ترکی استانبولی تلقی می شود و آزمون تومر همانند مدارک زبان انگلیسی تافل و آیلتس از اهمیت زیادی برای تحصیل در ترکیه و ورود به دانشگاه های این کشور برخوردار است.
آزمون تومر دارای سطوح مختلفی از سطح A1 تا سطح C1 است و مجموع نمرات دریافتی شما در این آزمون بیانگر سطح شما در زبان ترکی استانبولی خواهد بود. دوره زبان ترکی استانبولی و آزمون تومر شامل ۱۲ سطح است که شامل ۴ سطح مبتدی، ۴ سطح متوسط و ۴ سطح پیشرفته می شود.
دسته بندی مدرک تومر و سطح های مختلف tomer
مدارک در دو نوع متفاوت ارئه میشوند :
- دیپلما (Diploma) یا دیپلم
- سرتیفیکا (Sertifika) یا گواهی نامه
- دیپلما:
اعتبار این مدرک مادام العمر است و با یک بار شرکت در آزمون TOMER تسلط شما به زبان ترکی استانبولی برای همیشه تائید می شود. دانشگاه های سرتاسر ترکیه مدرک دیپلم TOMER را برای ادامه تحصیل قبول دارند. افراد متقاضی ادامه تحصیل در ترکیه باید حداقل نمره ی C1 را در این آزمون کسب کنند و افرادی که مایل به کار در ترکیه هستند، با کسب نمره ی C2 نیز می توانند در این کشور فعالیت کنند.
- سرتیفیکا:
اعتبار این مدرک بین 6 ماه تا 2 سال است و در دوسطح مقدماتی و متوسط برگزار می شود. اعتبار گواهینامه ی مقدماتی 6 ماه است و شرکت کننده در این آزمون باید نمره ی B2 را کسب کند تا بتواند گواهینامه ی متوسط را کسب کند که 2 سال اعتبار دارد و باید حداقل نمره ی B1 را کسب کند. پس از پایان مدت اعتبار گواهی نامه، متقاضی باید برای تمدید اعتبار آن مجدداً اقدام کند.
همانطور که آزمون TOEFL توسط ETS برگزار می شود آزمون TOMER نیز توسط UTS که مخفف Uzaktan Turkce Sinavi است برگزار می گردد.
تومر 6 سطح داره از A1 تا C1 :
- 1. سطح A1 “توانایی عمومی ارتباطات – مقابله با سوالات و پاسخ های ساده”.
- 2. سطح A2 “دانش ابتدایی زبان – توانایی صحبت در مورد مباحث قابل پیش بینی”
- 3. سطح B1 “دانش متوسط از زبان – مقابله با برخی از شرایط غیر معمول، به عنوان مثال برای باز کردن یک حساب بانکی”
- 4. سطح B2 “دانش خوب از زبان – توانایی توصیف طیف گسترده ای از موضوعات به عنوان مثال برای شرح مفصلی از یک مکان”
- 5. سطح C1 “دانش بسیار خوب از زبان – قادر به مقابله با موضوعات و موضوعات غیر قابل پیش بینی است.”
- 6. سطح C2 “آگاهی از زبان در یک سطح علمی، شاید بهتر از زبان مادری باشد.”
مراکز مرجع آزمون تومر
مرجع آزمون تومر مستقیما دانشگاه آنکارا است و تمامی کار های مربوط به برگزاری این آزمون اعم از ثبت نام، ارائه مدارک و نتیایج به دست همین دانشگاه صورت می گیرد. این مرکز برای توسعه این کار ها نمایندگی هایی را در کشور های مختلف جهان و شهر های مختلف کشور ترکیه و دیگر کشور ها داده تا آزمون تومر و همین طور امور مرتبط با آن برای همه افراد در همه جای دنیا قابل دسترس و اجرا باشد.
به دنبال این مسئله در کشور ترکیه و به خصوص شهر های توریستی و پرجمعیت که خارجیان بسیاری را میزبانی می کند مراکز بسیار زیادی وجود دارد که به آموزش زبان ترکی به روش تومر می پردازند. باید گفت که تنها مراکزی که زبان ترکی در آن ها با روش تومر و به صورت اصولی و معتبر به دانشجویان تدریس می شود همان مراکزی هستند که به دانشگاه آنکارا وابسته اند.
در کشور ایران نیز نمایندگانی از مرکز تومر وجود دارد که شرکت در این آزمون برای ایرانی ها نیز آسان تر شود، چرا که بخش زیادی از شرکتت کنندگان این آزمون را از ملیت ایرانی تشکیل می دهد. برای دسترسی به نشانی و مشخصات مربوط به هر کدام از نمایندگی ها در جای جای دنیا می توانید به سایت اختصاصی این مرکز رفته و اطلاعات لازم را کسب نمایید.