با افزایش تقاضا برای رفع موهای زائد در همه نواحی بدن، لیزرهای دایودی طراحی شده اند که توانایی حذف موهای زائد ناحیه ای وسیعی از بدن را به راحتی و با کارایی بالا فراهم می کند. رفع موهای زائد با لیزر دایود، یکی از راحت ترین روش ها برای رفع دائمی موهای زائد است. با قرارگیری دسته لیزر روی ناحیه تحت درمان، ناراحتی و درد کمی ممکن است حس شود، ولی بی حسی موضعی برای انجام آن لازم نیست. لیزرهای دایود بهترین نوع لیزر موهای زائد است که برای رفع موثر موهای زائد از همه انواع پوست با تعداد جلسات درمانی کمتر فراهم می کند. برخلاف لیزرهای قبلی، برای رفع موثر موهای زائد، لازم به چند بار عبور لیزر از یک ناحیه وجود ندارد و در نتیجه زمان درمان را کوتاهتر نیز می نماید.
چند جلسه کوتاه لیزر موهای زائد، معمولا 5 تا 6 جلسه برای رفع دائمی موهای زائد لازم است و بعد از تکمیل دوره رفع موهای زائد، فقط ممکن است بعد از گذشت مدت زمان طولانی، از بین بردن موردی نواحی کوچک موهای زائد باقیمانده مورد نیاز باشد.
لیزر دایود از فناوری نیمه رسانا استفاده می کند و باعث تولید اشعه مادون قرمز قابل رویت می شود. فناوری دستگاه لیزر دایود به گونه ای است که با استفاده از تعداد زیادی پالس، دمای اطراف فولیکول مو را تا دمایی در حدود 55 درجه سانتی گراد بالا می برد که این گرما موجب می شود کروموفور (واحد ایجاد رنگ در مو) در نقش یک مخزن عمل کرده و حرارت را به فولیکول مو اعمال کند.در نتیجه فولیکول تخریب می شود و موهای زائد از بین می روند. دستگاه لیزر دایود به واسطه سیستم خنک کننده و تکنولوژی های جدید انرژی گرمایی را بدون وارد کردن آسیب به دیگر بافت های پوستی اطراف مو، موهای زائد از بین می برد.طول موج نور در این روش 810 نانومتر است که نسبت به لیزر الکساندرایت یا ان دی یاگ بیشتر است. اگرچه طول موج های طولانی تر به طور کامل توسط ملانین (رنگدانه پوست) جذب نمی شوند اما عمق بیشتری وارد سلول های پوستی می شوند. در نتیجه احتمال آسیب بیشتری در مراکز رشد فولیکول وجود دارد که احتمال از بین رفتن موی زائد را بالا می برد. همچنین صدمات اپیدرمی لیزر دایود در مقایسه با روش های قبلی، کمتر است.
دو مکانیسم اصلی برای از بین بردن موی زائد در روش لیزر دایود وجود دارد:
1. تخریب موی ضخیم و تبدیل آن به موهای نازک
در این حالت ، با پدیده ای مواجه هستیم که ساختار موهای ضخیم در اثر حرارت ایجاد شده از لیزر دایود به موهای نازک تر تبدیل می شود.
2. از بین بردن کامل فولیکول ها
در این مرحله، با افزایش مراحل تابش لیزر دایود (جلسات بیشتر) از تخریب فولیکول های باقی مانده در ناحیه مورد نظر اطمینان حاصل می کنیم تا واحدهای رشد مو به صورت کامل از بین بروند.
تفاوت لیزر الکس و دایود کدام است؟
از جمله مهمترین تفاوت هایی که میتوانیم برای لیزر الکس و دایود بیان نماییم، موارد زیر هستند.
- اولین تفاوت لیزر الکس و دایود، لیزر مورد استفاده در لیزر الکساندرایت اصلی می باشد، که دارای لیزر سورس است. این لیزر در داخل بدنه دستگاه واقع شده است. این دستگاه توسط فلش لامپ تحریک می شود. در حالی که در دستگاه های دایود، سورس از بلو های نیمه هادی وجود دارد.
- دومین تفاوت لیزر الکس و دایود در قابلیت تعویض لیز است. معمولا لیزر های الکس واقعی نیازی به تعویض سورس ندارند. تنها کافیست لامپ های محرک راد خود را پس از مدتی استفاده، تعویض نمایند. در حالی که لیزر دایود نیاز به تعویض سورس دارد.
- سومین تفاوت لیزر الکس و دایود خانواده دستگاه های لیزر است. لیزر الکساندرایت از خانواده لیز های جامی می باشد، که تنها دارای کی طول موج 755 نانومتر است. در حالی که لیزر دایود، از خانواده لیزرهای نیمه هادی بوده و دارای طول موج های متغیری می باشد. طول موج های 750 نانومتری تا 1060 ناتومتری.
- چهارمین تفاوت لیزر الکس و دایود سیستم های خنک کننده آنها می باشد. دستگاههای لیزر الکس دارای سیستم های خنک کننده گاز می باشند. با استفاده از این سیستم خنک کننده، بر روی بدن گاز نیتروژن اسپری شده و در حین لیزر بدن سوزش و درد کمتری را احیای خواهند نمود. در حالی که لیزر دایود دارای چنین سیستم خنک کننده قوی نمی باشد و در بیشتر مواقع از کولینگ های هوای دمنده در حین لیزر درمانی استفاده می کند.
- پنجمین تفاوت لیزر الکس و دایود در نحوه کاهش درد آنها می باشد. در لیزر الکس نیازی به استفاده از هیچ گونه بی حس کننده، ژل موضعی یا داروهای بی سی وجود ندارد. ولی زمانی که اقدام به استفاده از لیزر دایود می نمایید، باید حتما از ژل های مناسب استفاده کنید. تا بدن شما دچار سوختگی و لک نگردد.
- ششمین تفاوت لیزر الکس و دایود از نظر قدرت، در میزان جذب لیزر به بدن می باشد. اصولا لیزر های الکساندرایت دارای قدرت جذب بسیار بالایی می باشند. در حالی که لیزر دایود جذب ملانین پایین تری داشته اما عمق نفوذ بالاتری نسبت به دستگاه الکس دارد.
- هفتمین تفاوت، استفاده از دستگاه های لیزر الکس برای درمان ملاسما، روشن سازی پوست، و ضایعات پیگمانته می باشد. در حالی که از لیزر دایود تنها برای از بین بردن موهای زائد بدن استفاده می کنند.
- هشتمین تفاوت لیزر الکس و دایود استفاده از لامپ های ویژه جهت تحریک سورس در دستگاه های الکس می باشد. در حالی که در لیزر دایود، عموما برای تحریک سورس از اراف استفاده می شود.
- نهمین مورد، استفاده از لیزر الکسی تنها در طی 4 تا 6 جلسه می باشد. زیرا در این مدت زمان می توانید به نتیجه مورد نظر دست یابید. اما برای استفاده از دستگاه لیزر دایود، باید بین 8 تا 10 جلسه به لیزر درمانی بروید. این تفاوت لیزر الکس و دایود می تواند در هزینه مصرفی نیز تاثیر گذار باشد.
- دهمین تفاوت لیزر الکس و دایود، هزینه پرداختی برای لیزر درمانی است. از آنجایی که سورس مورد استفاده در دستگاه لیزر الکس گران قیمت می باشد، و تاثیرات بیشتری بر روی پوست میگذارد، معمولا هزینه بیشتری را نیز برای لیزر درمانی متقاضی در بر می گیرد. در حالی که لیزر دایود، به دلیل دارا بودن پایه دایود، از قیمت ارزان ترین نسبت به لیزر الکس برخوردار است.