آلوئه ورا علاوه بر خواصی که برای پوست در آن سراغ دارید خواص بیشمار دیگری نیز دارد. در این مطلب به طرز تهیه کمپوت آلوئه ورا می پردازیم. همانطور که می دانید کمپوت کردن به دو روش امکان پذیر است. که یکی از آن ها ماندگاری میوه را بیشتر خواهد نمود.
مواد لازم کمپوت آلوئه ورا خونگی
- برگ آلوئه ورا به مقدار لازم
- شکر به مقدار لازم
طرز تهیه کمپوت آلوئه ورا
در هنگام درست کردن کمپوت آلوئه ورا ، اولین چیزی که باید دقت نمود ،خارج کردن ژل شفاف آلوئه ورا از برگ های آن می باشد . برای این کار ابتدا پوست سبز آن را جدا نموده وسپس لایه زرد رنگ روی ژل را نیز با دقت جدا نمایید وسپس با آب سرد خوب بشویید . (می توانید با محلولی از یک قاشق غذاخوری سرکه سفید ویک فنجان آب ،لایه زرد رنگ آن را از بین ببرید .)
در مرحله بعد آب را در قابلمه بریزید وروی شعله گاز قرار دهید تا بجوشد .(مقدار آب زیاد نباشد) سپس شکر را اضافه نمایید وبگذارید تا کمی مانده که کاملا حل شود ، تکه های ژل آلوئه ورا را درون آن بریزید . وبه مدت ۱۵دقیقه بگذارید تا آب همراه با ژل آلوئه ورا بجوشد وسپس از روی حرارت بردارید .در این کمپوت برای طعم دار شدن آن می توانید از ۲ إلی ۳ قاشق غذاخوری آب لیمو ترش نیز استفاده کنید . پس از خنک شدن در شیشه درب دار بریزید ودر یخچال نگهدار کنید . بهتر است این کمپوت دو روز در یخچال گذاشته شود وبعد نوش جان کنید . مدت نگهداری این کمپوت در یخچال یکماه می باشد .
طرز تهیه کمپوت آلوئه ورا روش دوم
در این روش کمپوت ماندگاری بیشتری دارد. برای تهیه کمپوت خوش عطر آلوئه ورا به روش کنسروی، مراحل زیر را انجام دهید.
- همانند روش اول، ژل آلوئه ورا را از برگ های آن خارج کرده، بشویید و تکه تکه کنید.
- تکه های آلوئه ورا را درون یک ظرف شیشه ای به صورت فشرده قرار دهید.
- سپس آب، شکر و آبلیمو را مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا کمی بجوشد.
- شعله را خاموش کرده و اجازه دهید شربت سرد شود.
- حال شربت را در ظرف شیشه ای حاوی آلوئه ورا بریزید و در ظرف را محکم ببندید.
- ظرف شیشه ای را درون یک قابلمه آب، روی حرارت قرار دهید؛ به طوری که سر ظرف شیشه ای از آب بیرون باشد.
- پس از 20 دقیقه، ظرف شیشه ای خود را از قابلمه خارج کرده و اجازه دهید سرد شود.
- در نهایت کمپوت را در محل مناسبی مانند کابینت و یا یخچال قرار دهید.
طرز تهیه کمپوت آلوئه ورا و 5 نکته برای خوشمزه تر شدن آن
- برای جدا کردن ژل آلوئه ورا، حتما لایه زرد رنگ گیاه را با دقت از ژل آن جدا نمایید. این لایه زرد رنگ تلخ بوده و باعث بد طعم شدن شربت و کمپوت آلوئه ورا خواهد شد. یک پیمانه آب را با یک قاشق غذاخوری سرکه ترکیب کرده روی تکه های آلوئه ورا بریزد، با این روش لایه های زرد رنگ آن از بین رفته و به طور قابل توجهی شفاف می شوند.
- برای تهیه کمپوت آلوئه ورا، سعی کنید تا ژل گیاه در اثر حرارت زیاد، له نشود. له شدن باعث می شود تا کمپوت از ظاهری نامطلوب برخوردار شود.
- برای چاشنی می توانید از گیاهانی مانند هل، دارچین،میخک، نعناع و پوست رنده شده لیمو ترش استفاده نمایید. استفاده از آبلیمو نیز برای داشتن طعمی متفاوت نیز پیشنهاد می شود. بسیاری از افراد استفاده از گلاب و عرق بهار نارنج را نیز برای خوش عطر شدن کمپوت توصیه می کنند.
- شکرک در کمپوت آلوئه ورا زمانی رخ می دهد که با شعله زیاد اقدام به حل کردن آب و شکر کرده اید. برای این منظور از شعله کم استفاده نمایید. استفاده از آبلیمو نیز می تواند باعث کاهش شکرک شود.
- علت کپک زدن کمپوت آلوئه ورا در مدت زمان کوتاه، به این دلیل است که از آب زیادی استفاده کرده اید. این مشکل بیشتر زمانی پیش می آید که آلوئه ورا را مستقیم در آب می پزید.
خواص آلوئه ورا
آلوئه ورا که صبر زرد و شاخه بزی نیز نامیده می شود، گیاهی بادوام با گلهای زرد است، این گیاه فاقد ساقه بوده و دارای برگهای دراز می باشد، همانطور که می دانید آلوئه ورا خاصیت طبی داشته و دارای فواید بی شماری از جمله تقویت کننده بدن، برطرف کننده یبوست و تمیز کننده روده ها، رفع سوء هاضمه، درمان صرع، ضد کرم، تصفیه خون، رفع خارش ناشی از گزیدگی حشرات، درمان اگزما، درمان اسهال خونی، رفع ریزش مو، درمان گرفتگی کبد، التیام زخم ها، به عنوان مرطوب کننده صورت، کنترل قند خون برای بیماران دیابتی، تقویت و تعدیل سیستم ایمنی در بیماری های ویروسی مانند تبخال، ضد التهاب و ترمیم آسیب های ناشی از سوختگی و برخی فواید دیگر است. البته توجه داشته باشید که مصرف بلندمدت شیره آلوئه ورا موجب کمبود پتاسیم شده و ممکن است مشکلاتی را برای سلامتی بدن به وجود آورد .