شاید قبل از آنکه به چگونگی ساخت یک کمپوت خانگی آن هم از نوع شلیل آن بپردازیم، بد نباشد که اندکی از مقدمات این فن در شرایط خانگی آن صحبتی داشته باشیم. به هر حال طرز تهیه کمپوت شلیل نیز به مانند هر کمپوت دیگری از یکسری قواعد و نکات خاص آشپزی تبعیت می کند. نکاتی که رعایت آنها می تواند در طرز تهیه کمپوت شلیل خیلی به کارتان بیاید.خواص موجود شلیل به شما کمک بسزایی در جلوگیری از بیماریها می کند مصرف این میوه را مانند دیگر میوه های دیگر جدی بگیرید
در نظر داشته باشید که اگر شرایط درست در طرز تهیه کمپوت شلیل و یا هر میوه ی دیگری را به درستی رعایت کنید، می توانید انتظار ماندگاری چند ماهه و حتی چند ساله را از کمپوت خود داشته باشید. برای داشتن یک کمپوت خوب باید از میوه های خوب شروع کنید. میوه ها نباید کهنه، له شده و یا نارس باشند. بلکه باید کاملاً سالم، مرغوب و رسیده باشند. از طرفی میوه ها باید خوب شسته شوند و خوب خشک شوند. از طرفی دیگر، در ظرف های نگهداری کمپوت بهتر است از انواع شیشه ای با درب های فلزی استریل شده بهره گیری شود. در هنگام پر نمودن ظرف ها از کمپوت ها، باید این نکته در نظر باشد که هوایی در ظرف نماند و درب به گونه ای محکم باشد که هیچگونه هوایی به داخل فضای ظرف کشیده نشود.
یکی از مهمترین نکات در تهیه کمپوت ها، رعایت اصل زمان پخت می باشد. به هر حال شما نمی توانید تمام میوه ها را به یک اندازه در مسیر پخت قرار دهید. مثلاً کمپوت توت فرنگی را نمی شود به اندازه ی سیب پخت. این موضوع از نرمی تا سفتی نوع میوه تعیین می شود و غالباً برای این منظور میوه ها را در دسته بندی های کلی از لحاظ نرمی تا سفری قرار می دهند. میوه هایی مانند توت فرنگی، فقط نیاز به ۵ دقیقه ماندن در آب جوش دارند و میوه هایی مانند سیب و گلابی می توانند فراتر از ۲۰ دقیقه مدت زمان پختشان به طول انجامد؛ اما در تهیه طرز تهیه کمپوت شلیل این عدد را برای ۱۵ دقیقه در نظر می گیریم. چرا که شلیل از جمله میوه های پوست نازک؛ اما با ساختاری منسجم است و اندکی می تواند در ردیف میوه های سفت قرار گیرد.
از دیگر نکاتی که می توانید در داشتن یک کمپوت خانگی خوب در نظر داشته باشید، رعایت در اندازه میوه ها برای فرآیند پخت می باشد. میوه های بزرگ را غالباً تکه تکه می کنند؛ اما برای میوه های کوچک این موضوع منطقی به نظر نمی رسد. از طرفی برخی از میوه ها با هر گونه برش در مسیر پخت از هم می پاشند که در نهایت محصول شما را بیشتر شبیه به مربا خواهد کرد تا کمپوت. میوه هایی مانند توت فرنگی تا گیلاس و زردآلو را هر اندازه که درشت باشند، اصولاً برش نمی زنند تا در مسیر پخت از هم نپاشند.
طرز تهیه کمپوت شلیل
شلیل ها رو بشوریید و پوست آنها را بگیرید و تکه تکه کنید ودرون ظرف شیشه ای بریزید که در آهنی داشته باشه بعد آب و شکر را بجوشانید فقط در حد دو سه جوش بعد از کمی حرارت افتادن روی شلیل ها بریزید ودر آن را محکم ببندید ودر قابلمه ای شیشه را قرار داده وتا جایی که کمی مانده به سر شیشه آب بریزید وبه مدت یک ربع بجوشانید.
مواد لازم
-
شلیل ۸۰۰ گرم
- آب به مقدار لازم
- شکر ۱ لیوان
طرز تهیه
۱ شلیل ها رو بشوریید و پوست آنها را بگیرید و تکه تکه کنید ودرون ظرف شیشه ای بریزید که در آهنی داشته باشه بعد آب و شکر را بجوشانید فقط در حد دو سه جوش بعد از کمی حرارت افتادن روی شلیل ها بریزید ودر آن را محکم ببندید ودر قابلمه ای شیشه را قرار داده وتا جایی که کمی مانده به سر شیشه آب بریزید وبه مدت یک ربع بجوشانید.
۲ بعد از یک ربع کمپوت آماده هست تمام میوه هایی که قابلیت کمپوت شدن را دارند بدین ترتیب درست کنید وبه مدت یک سال می توان نگه داری کرد سعی کنید که سر شیشه ها سالم باشند تا هوا نفوذ نکند والا فاسد میشود.
نکات
۱.این کمپوت خوشمزه را می توان در کنار انواع بستنی های ساده مانند بستنی سنتی و وانیلی میل کرد.
۲. این دستور تهیه را می توانید برای کمپوت هلو نیز استفاده کنید.
ارزش غذایی شلیل
شلیل سرشار از مواد مغذی و یک میوه کم کالری است. شما می توانید با مصرف شلیل مواد مغذی فراوانی را وارد رژیم غذایی خود کنید. شلیل طیف وسیعی از آنتی اکسیدان های قدرتمند و ترکیبات فنولی را در خود دارد و می تواند فیبر مورد نیاز بدن را تامین نماید.وجود ویتامینهای فراوان در شلیل باعث شده است این میوه یکی از میان وعده های خوب برای افراد باشد.
شما می توانید ویتامین هایی همچون ویتامین A، B1،B2، ویتامین B3 ،اسید پانتوتنیک، ویتامین B6، فولات، ویتامین C (اسید اسکوربیک)، ویتامین E (آلفا توکوفرول) و ویتامین K (فیلوکینون)را در شلیل پیدا کنید. این میوه منبع غنی از پتاسیم و سایر مواد معدنی همچون منیزیم و کلسیم است و هیچ کلسترول مضری ندارد.