مسقطی نوعی شیرینی نرم و خوش مزه است که با استفاده از نشاسته درست می شود. مسقطی ژله ای جزو خوراکی های بسیار محبوب در بین مردم ایران است. مسقطی ژله ای معمولا با نشاسته، شکر، گلاب و هل درست می شود. در ادامه دستور پخت این شیرینی خوشمزه می پردازیم. مسقطی به عنوان سوغاتی نیز در شهرهای مختلف ایران مانند لار، کازرون و بندر عباس شناخته می شود. مسقطی ژله ای، نوع جدیدتری از مسقطی است. این نوع مسقطی به دلیل رنگ زیبایی که دارد و تنوع در طعم بیشتر برای کودکان جذاب است. شما می توانید با پخت این شیرینی در خانه باعث شوید که کودکانتان به سمت این شیرینی خانگی جذب شوند و کم تر به دنبال خوردن خوراکی های آماده و سوپر مارکتی بروند.
خوردن خوراکی های خانگی برای کودکان بهتر است و باعث می شود که کودکان کمتر به خوراکی های آماده جذب شوند. علاوه بر کودکان شما میتوانید مسقطی ژله ای را برای مهمانی های خود نیز اماده کنید. این مدل مسقطی به دلیل داشتن رنگ های متنوع میتواند برای پذیرایی از مهمان گزینه بسیار مناسبی باشد.
مواد لازم مسقطی ژله ای
- ۱ بسته ژله با طعم و رنگ دلخواه
- ۱ لیوان شکر
- نصف لیوان نشاسته
- یک و نیم لیوان آب سرد
- نصف لیوان گلاب، مقداری گردو
- خلال بادام و خلال پسته و مقداری پودر نارگیل
طرز تهیه مسقطی ژله ای
بهتر است بدانید که نام دیگر مسقطی ژله ای، مسقطی شفاف است. برای تهیه مسقطی شفاف، نصف لیوان نشاسته را در ظرفی با یک و نیم لیوان آب سرد مخلوط کنید و آن ها را به خوبی هم بزنید تا نشاسته کاملاً حل بشوید.همچنین شما می توانید این ترکیب را از صافی عبور دهید تا ناخالصی نشاسته، به تهیه مسقطی ژله آسیب نرساند. سپس ظرف را روی حرارت گاز قرار دهید و آن را به خوبی هم بزنید. در مرحله بعد می توانید پودر ژله را به ترکیبات اضافه نمایید. پس از آن نوبت به افزودن شکر است. این ترکیبات را آن قدر هم بزنید تا مسقطی ژله ای کاملاً سفت شود.
سپس شما می توانید نصف لیوان گلاب اضافه کنید. در صورتی که به عطر و طعم گلاب علاقه ندارید، می توانید همان عطر و مزه ژله را بدون هیچ ترکیب دیگر باقی بگذارید. البته کودکان نیز به مزه مسقطی ژله ای بدون گلاب علاقه بیشتری دارند.
شما باید دسر مسقطی شفاف را به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه هم بزنید تا کاملاً غلیظ شود. در ده دقیقه پایانی می توانید مقداری گردو، خلال بادام و خلال پسته به میزان دلخواه به شیرینی مسقطی اضافه نمایید که این مرحله نیز به دلخواه و سلیقه خودتان است.
پس از آن حرارت مسقطی را خاموش کنید و آن را در ظرف دلخواه بریزید تا کمی سرد شود. سپس مسقطی را به مدت ۴ تا ۵ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا به اصطلاح خود را بگیرد و سفت شود. در پایان مسقطی را به اندازه های دلخواه ببرید و روی آن را با کمی پودر نارگیل تزئین کنید.
برای نکته پایانی به یاد داشته باشید که شما می توانید برای تزئین مسقطی، به خصوص مسقطی ژله ای از میوه های خرد شده همچون توت فرنگی، گیلاس، زرشک، آلبالو یا میوه هماهنگ با پودر ژله استفاده کنید که مزه و ظاهر آن را دل پذیرتر می کند.
طرز تهیه مسقطی ژله ای با ژلاتین
برای تهیه مسقطی ژله ای شما میتوانید پودر ژلاتین را جایگزین پودر ژلاتین کنید. پودر ژلاتین باعث میشود شما مسقطی های شفاف تری داشته باشید. برای تهیه مسقطی با پودر ژلاتین شما به یک ونیم لیوان شکر، یک لیوان نشاسته، نصف لیوان گلاب، دو ونیم قاشق زعفران دم کرده، شش لیوان آب و دو قاشق غذاخوری پودر ژلاتین نیاز دارید. در ابتدا شما باید نشاسته را در آب حل کنید و پانزده دقیقه به آن زمان دهید سپس مخلوط آب و نشاسته را از صافی رد کنید تا ناخالصی های آن گرفته شود. سپس باید پودر ژلاتین، شکر، گلاب و زعفران دم کرده را به مخلوط آب و نشاسته اضافه کنید.
بعد از اضافه کردن این مواد به مخلوط آب و نشاسته باید آن ها را خوب هم بزنید تا زمانی که شکر و نشاسته به خوبی در آب حل شوند. حل شدن کامل شکر و پودر ژلاتین باعث میشود که در نهایت مسقطی شما کیفیت بهتری داشته باشد. در اخر باید این مخلوط را بر روی شعله ملایم گاز قرار دهید و به آرامی هم بزنید. تا زمانی که این مخلوط غلیظ شود باید به هم زدن ادامه دهید. سپس این مخلوط را بر کف ظرفی که از قبل چرب کرده اید بریزید و پنج تا هشت ساعت به آن استراحت بدهید.
خواص نشاسته چیست؟
نشاسته نوعی پلی ساکارید گیاهی است که در ریشه، جوانه و دانه های گیاهان ذخیره می شود. این ماده غذایی در صنایع غذایی کاربرد های زیادی دارد و در هر محصولی نوعی نشاسته خاص استفاده می شود. ماده اولیه انواع سیروپ، گلوکز، دکستروز و دکسترین نشاسته است. همچنین در تهیه فالوده به عنوان ماده اصلی به کار می رود و از اثر غلظت دهندگی آن برای افزایش ثبات سیستم های کلوئیدی استفاده می شود. نشاسته در نانوایی به عنوان بهبوددهنده پخت، در انواع سس برای حفظ امولسیون سرکه و روغن و جلوگیری از دو فاز شدن آن، در بیسکوییت و کراکر برای حفظ تردی محصول، در پخت کیک برای جلوگیری از چسبیدن خمیر به قالب و در انواع سوپ به عنوان غلظت دهنده کاربرد دارد؛ بنابراین نشاسته در بسیاری از صنایع غذایی مانند سوسیس و کالباس، بیسکوییت، کیک، کاکائو، بستنی، فالوده، آدامس، پاستیل، قهوه و انواع سس یکی از پرکابردترین مواد اولیه محسوب می شود.